Jurnal de lupta al SUS Radio Romania Data stelara: 11aprilie 2013

Razboiul PDG-ului cu Sindicatul Unit al Salariatilor Radio-Romania

Stimati colegi, membri ai sindicatului,

Ca sa incepem cu o concluzie, de la venirea dlui Ovidiu Miculescu, la conducerea SRR, conditiile muncii pentru salariati, s-au inrautatit. Pe partea financiara, drepturile noastre de natura salariala s-au diminuat, indubitabil. Impactul negativ al actualei conduceri a SRR, nu s-a limitat doar la deteriorarea calitatii vietii noastre materiale. In prezent – si este socant, ca aceasta se poate intampla intr-un templu al democratiei si libertatii de exprimare! – se lucreaza la instituirea unor reguli de cenzura a libertatii de exprimare a personalului SRR, in mijloacele de comunicare on-line, inclusiv in cele care tin de sfera vietii private.

Presedintele MICULESCU nu a reusit singur, aceasta performanta. In jurul lui s-a cristalizat un grup de persoane cu interese comune, grup in care s-au inrolat si liderii Sindicatului Liber al lucratorilor din SRR, d-na CIOBANU Daniela si dl Adrian Doros, cu arme, bagaje, catel, purcel.

Presedintele MICULESCU le-a pus capastru liderilor SLLRR, dandu-le fiecaruia, cate o „bombonica”. Bombonica este pozitionarea dnei Ciobanu cat si a dl. Doros (prim-vicepresedintele acesteia), pe niste functii mai bune, de redactori sefi adjuncti, prin artificiul „imputernicirilor”. Aceasta situatie care pe zi ce trece, dobandeste un caracter de permanenta, este total nepotrivita, mai ales cand apare intr-o relatie in care parti sunt liderii SLLSRR si presedintele SRR. Daca liderii SLLSRR, nu au ocupat functiile respective prin concurs, ce alte merite ascunse au avut oare, in ochii conducerii, pentru a fi considerati competenti sa ocupe functiile in cauza, cu imputernicire?

Este sau nu logic ca, atunci cand SLLSRR ar avea intiative care ar supara conducerea, imputernicirile lor ar inceta imediat si posturile le-ar fi scoase la concurs? Mie mi se pare logic, mai ales cand observam ca niciodata nu apar diferente de opinie pe teme de munca, intre presedintele Miculescu si liderii SLSRR, desi calitatea unor drepturi de munca a salariatilor SRR, inclusiv cei pe care ii pastoreste sindical, dna Ciobanu, s-a deteriorat si se deterioreaza in continuare.

Prin comparatie cu dovezile si declaratiile  de iubire care se schimba intre presedintele Miculescu si liderii SLLSRR, „armada” prezidentiala a pornit o adevarata ofensiva asupra subsemnatului si asupra partii de miscare sindicala, pe care o reprezint. Operatiunea „Furtuna in SRR”, a pornit anul trecut de Sfantul Nicolae. Nu s-a emis o declaratie formala de razboi, care sa fie data pe AGERPRESS sau pe CNN, dar se trage in subsemnatul, din orice pozitie. Zi si noapte, din apa, din cer si din pamant. Cu orice poate fi aruncat in Moise. Se da cu pumnul si pistolul, cu cutitul si cu tunul. Se trage in mine de-a valma, cu  cracanul, cu prastia, cu actori , cu lideri de sindicat, cu nepoti de ministri. Regulile razboiului, Conventia de la Geneva, nu se aplica in acest conflict. Singura regula e ca nu exista reguli. „El comandante” a dat ordin sa nu fiu luat prizonier. Vrea ca Moise sa fie ingropat, viu sau mort, si turnat asfalt peste el. Sa fie o lectie pentru sindicalistii care nu vor sa mai poarte opinci si care nu scot caciula in fata boierului. Inca n-am aflat daca presedintele ma va lasa sa-mi fac sau nu, ultima impartasanie.

De un umor negru, impotriva mea se depun la SRR petitii in care angajati din SRR  incep sa ma reclame pe liste in care, la rubrica de semnaturi, unde te astepti ca ar trebui sa se gaseasca semnatura respectivului reclamant, se gaseste, in locul semnaturii petitionarului, abrevierea” C.O.” (concediu de odihna) sau „C.M.” (concediu medical).

PDG-ul ia masuri si dispune comisie de cercetare a subsemnatului. Comisia condusa de dl Cojocariu Eugen, secondata de Nicolaie Salagean si dna Manuela Dumitrescu, imi ascund, mie si aparatorului meu, dl Cristi Godinac, presedintele FRJ MediaSind, lista cu numele si semnaturile petitionarilor, ca sa nu putem sesiza ridicolul reclamantilor care semneaza „C.O.” si „C.M.”. Cu toate acestea comisia se poticneste la start,  nefiind in stare sa ne lamureasca si sa-si lamureasca, juridic, natura si temeiul legal al cercetarii.

Ca in filmele japoneze, pe campul  de lupta, apar si niste ninja locali. Sub forma unui „grup de tovarasi”, acestia posteaza anonime calomnioase pe holurile SRR, la adresa subsemnatului si a sotiei mele. Sub curajul dat de anonimat sunt improscat, „barbateste”, cu dejectii la greu. In graba lor, ninjas au uitat sa ma acuze ca am facut, eventual, si operatii estetice, pe banii sindicatului. Le sugerez sa aiba in vedere si aceasta delatiune tentanta, in anonimele viitoare.

PDG-ul si Consiliul de Administratie tac si nu iau nici o atitudine.

L-am intrebat in scris, pe PDG-ul meu, daca s-a intreprins vreo masura administrativa, pentru identificarea calomniatorului  anonim. In raspunsul primit recent, PDG nu-mi raspunde daca s-a miscat ceva de conducere, in sensul asta, dar imi raspunde ca nu s-a identificat calomniatorul. Intrebarea mea retorica este: Cum sa-l identifici daca nu faci nimic sa-l descoperi?

Pe de alta parte, pastorul SLLSRR, nu mai podideste reclamandu-ma cu memorii din partea SLLSRR si a membrilor din cadrul conducerii acestui sindicat,  care, ipotetic, nu ar mai putea sa respire si sa doarma noaptea, din cauza activitatii subsemnatului, care tulbura linistea si disciplina in SRR. Presedintele Miculescu, indatoritor, fuge si plaseaza pe ordinea de zi a  fiecarei sedinte a Consiliului de Administratie,  memoriile in care liderul SLLSRR ma infiereaza sarguincios, toate acestea pentru a ma demoniza in fata membrilor CA.

In 27 martie am participat la Brussels,  la invitatia organizatorilor,  europarlamentarii Norica Nicolai si Renate Weber, ca reprezentant al MediaSind, la o intalnire cu tema „Libertatea Presei: O amenintare la adresa Justitiei?”.

In luarea mea de cuvant, in exercitarea mandatului primit de la Federatie, am exprimat pozitia Mediasind-ului privind nevoia eliberarii SRR, ca institutie care presteaza un serviciu de interes public, de conducerile numite politic si am nominalizat, in acest sens, pe ultimii doi conducatori, dl Demeter Andras Istvan si Ovidiu Miculescu. Deasemenea am precizat ca dl Miculescu este o persoana care a semnat, in trecut,  un angajament cu Securitatea (informatia se gaseste public pe situl http://www.reportervirtual.ro/2013/02/radioul-public-condus-de-miculescu-alias-adrian-in-angajamentul-sau-cu-securitatea.html) si cu privire la care exista o suspiciune de incompatibilitate (SUSRadioRomania a sesizat in acest sens, din luna februarie,  Agentia Nationala de Integritate, vezi situl http://m.ziuanews.ro/stiri/unul-dintre-sefii-radioului-in-incompatibilitate ).

La sedinta din 02 aprilie a FSSRR, o parte din prietenii mei, care nu mai fac fata presiunilor presedintelui, in loc sa-mi arate suport,  depun armele si ma imping sa apelez la optiunea autosuspendarii din functia de presedinte al Federatiei. Lupul Miculescu apare in miez de noapte si ii congratuleaza pe miei ca au scapat de dulaul Moise,  promitandu-le de acum inainte,  lupul va deveni vegetarian iar intre el si miei,  vor curge rauri de lapte si miere.

Un membru marcant al Consiliului de Administratie, deranjat ca am expus la Brussels, pozitia Mediasind-ului privind nevoia eliberarii SRR, ca institutie care presteaza un serviciu de interes public, de conducerile numite politic, si suparat ca am exemplificat cu ultimii doi PDG, ma căsăpește, prin mailuri, pe care sunt tentat sa le interpretez ca fiind xenofobe, fata de mine si fata de ceea ce reprezint, personal profesional si sindical. Umorul cu care ma biciuieste are finetea unei scoarte de copac. Sunt numit, cu condescendenta, de catre dl Demeter Andras, caci despre domnia sa este vorba,  ca fiind „pompierul aparator al libertatii presei”. Aceste mailuri se trimit in Cc la toti membrii consiliului de administratie, ca nu are farmec sa  faci comedie cu sala goala,  fara spectatori care sa aplaude.

In sedinta extraordinara din 4 aprilie 2013, unii membri ai CA, instigati de dl Miculescu si de dl. Demeter, isi descopera atributii de  inchizitori. Imi cer sa dau raportul si sa ma las judecat, in fata Consiliului de Administratie al SRR, cu privire la  actiunile mele la Brussels, la evenimentul organizat de doi europarlamentari romani, dna Renate Weber si Norica Nicolai, la care am participat in calitate de reprezentant al Mediasind. Eu refuz sa le dau satisfactie, considerand ca Federatia Mediasind nu este subordonata SRR, ca fie urechiata de catre Consiliul de Administratie al SRR, pentru ca afirmatiile mele la Brussels i-au deranjat in interesul personal, pe ex-PDG si mai ales, actualul PDG.

Luni, 8 aprilie, aflu ca Lupul s-a tinut de cuvant si incepe sa stranga relatia cu FSSRR si alte   sindicate „prietene”, pe care le muta la subsol, intr-o camera de 18,90 m2, unde se vindeau, acum mai bine de 15 ani, pui la pret de producator.

Desi nu s-a discutat si nu s-a votat nimic in acest sens, la sedinta CA, desi membrii CA pretind ca nu stie nici unul ce „insulte” am spus la Brussels,  aproape toti sunt siguri ca am incalcat statutul de membru al CA. In draftul de proces verbal de sedinta CA,  pe care l-am primit ieri, este strecurata smechereste fraza potrivit careia membrii Consiliului de Administratie urmeaza sa intreprinda demersurile necesare instiintarii Comisiilor de Cultura, Arta si Mijloace de Informare in masa ale Parlamentului, cu privire la „ofensele” aduse de subsemnatul la Brussels, institutiei, de parca SRR ar fi semnat un angajament cu fosta securitate, si nu PDGul Miculescu.

Ieri, 10 aprilie, asa cum auzeam, de doua saptamani, pe la colturile SRR, PDG-ul meu a demarat o cercetare disciplinara impotriva subsemnatului, care se doreste a fi ofensiva finala.

SUS-Radio Romania

Moise  A. V.

P.S. Pentru ca romanul face intotdeauna haz de necaz, va informez stimati colegi ca acesta este un pamflet.

Multumesc sincer, domnului Demeter A.I., cel mai jurist dintre actori si cel mai actor dintre juristi, pentru ca a avut incredere in mine si m-a incurajat sa-mi explorez abilitatile de jurnalist. Multumesc si domnului Dobritoiu , care m-a invatat ce inseamna un „pamflet”!

5 gânduri despre “Jurnal de lupta al SUS Radio Romania Data stelara: 11aprilie 2013

  1. Pingback: Ovidiu Miculescu, declarat inca odata definitiv incompatibil | SUSROMANIA

  2. Pingback: Remember, 3 ani ! Jurnal de lupta al SUS Radio Romania Data stelara: 11 aprilie 2013 | SUSROMANIA

  3. Pingback: PROCESUL LUI MOISE | SUSROMANIA

  4. Pingback: Reporter Virtual – stiri exclusive » Acuze de cumparare a sindicalistilor din radio

  5. Bă Moise ești nebun? Au pus astia reflectoarele pe tine si cameramanu filmeaza. Poate faceti un film. Cine știe? Dacă te mai ajuta puțin o sa iei si un Oscar.

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s