FRJ MediaSind protestează împotriva practicilor securiste ale administraţiei Miculescu în radioul public!

FRJ MediaSind protestează împotriva practicilor securiste ale administraţiei Miculescu în radioul public!

postat cu 12 minute în urmă de Office Mediasind

Către: Parlamentul României, Comisiile pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă
Camera Deputaţilor: Preşedinte, Gigel Sorinel Ştirbu
Senat: Preşedinte, Georgică Severin
 
CC: Federaţia Europeană a Jurnaliştilor 
        Arne Konig, Preşedinte
        
European Broadcasting Union 
Ingrid Deltenre, Director General 
Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind protestează faţă de abuzurile preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune SRR, Ovidiu Miculescu,(foto) împotriva reprezentantului salariaţilor din Consiliul de Administraţie şi preşedintele Sindicatului Unit al Salariaţilor din SRR, Adrian Valentin Moise.
Preşedintele SRR, Ovidiu Miculescu, a trecut la represalii fiind nemulţumit de faptul că liderul de sindicat a avut „neobrăzarea” să protesteze faţă de diminuarea ilegală a veniturilor angajaţilor SRR prin nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media,  să sesizeze  Agenţia Naţională de Integritate  privind incompatibilitatea directorului general în anumite funcţii, precum şi să condamne, în acelaşi timp, numirea în fruntea radioului public a unei persoane care a semnat un angajament cu fosta securitate, având nume de cod „Adrian”, pentru a-i urmări pe  jurnalişti. Acesta a ordonat cercetarea disciplinară în regim de urgenţă a preşedintelui sindicatului, Adrian Moise, astăzi, 15 aprilie a.c., pentru nişte acuzaţii inventate.
Iar presiunile şefului SRR nu se opresc aici.
În cel mai pur stil securist, în data de 4 aprilie a.c.

a fost convocată şedinţa Consiliului de Administraţie pentru a-l chestiona pe liderul sindical referitor la mandatul pe care acesta l-a primit din partea FRJ MediaSind, în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei pe domeniul radio, la dezbaterea organizată de mai mulţi europarlamentari la Bruxelles, pe tema Raportului MCV.

În data de 27 martie 2013, Adrian Moise prezentase în Parlamentul European  poziţia FRJ MediaSind faţă de raportul MCV, precum şi problemele cu care se confruntă presa din România. În acest context, reprezentantul MediaSind a vorbit despre necesitatea  depolitizării conducerilor radioului şi televiziunii publice, exemplificând  numirile politice făcute  în fruntea SRR. Din acest motiv, membrii CA au luat în discuţie  sesizarea Comisiilor de Cultură ale Parlamentului pentru excluderea din acest for a singurului membru nenumit politic, adică cel al reprezentantului salariaţilor.

Având în vedere aceste fapte extrem de grave şi cu o conotaţie penală ale preşedintelui SRR şi ale unor membri politici din CA, FRJ MediaSind solicită Comisiilor de Cultură, Arte şi Mijloace de Informare în Masă şi Comisiei de Abuzuri ale Parlamentului să ancheteze conducerea acestei instituţii plătite din banii cetăţenilor.
 
Comitetul Executiv al FRJ MediaSind
Cristi Godinac, Preşedinte
Pentru conformitate prezentăm sesizarea Sindicatului Unit al  Salariaţilor din SRR la ANI (fotoprivind incompatibilitatea preşedintelui-director general şi comunicatul FRJ MediaSind privind dezbaterea din Parlamentul European din data de 27 martie 2013.

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s