FRJ MediaSind condamnă concedierea ilegală a lui Adrian Moise, reprezentant al salariaţilor din Consiliul de Administraţie al Radioului Public!

Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind a fost informat că s-a emis Decizia nr.259/17.04.2013 a Preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu de a desface contractul individual de muncă al reprezentantului salariaţilor din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi preşedinte al Sindicatului Unit al Salariaţilor-Radio Romania, Adrian Valentin Moise (foto). Decizia a fost luată în urma unui simulacru de cercetare disciplinară ce a durat peste şase ore şi în care membrii comisiei au cerut liderului sindical să demonstreze că este nevinovat pentru nişte fapte pe care acesta nu le-a săvârşit.
Comitetul Executiv al FRJ MediaSind a condamnat practicile securiste ale conducerii SRR, considerand că  vicepreşedintele organizaţiei, Adrian Moise, a fost sancţionat deoarece  a protestat împotriva diminuării nelegale a veniturilor angajaţilor SRR (prin încălcarea Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media), că Sindicatul SUS-RadioRomania  a  sesizat  Agenţia Naţională de Integritate privind incompatibilitatea Preşedintelui – director general al SRR în deţinerea unor funcţii, precum şi pentru că a condamnat în mod public faptul că la conducerea SRR a fost numit Ovidiu Miculescu, o persoană care a semnat în anul 1987 un angajament cu fosta Securitate, pentru a-i urmări pe jurnalişti.
De asemenea, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, prin preşedintele Arne Konig a transmis în data de 17 aprilie a.c. Parlamentului României, Comisiilor de Cultură, arte şi mijloace de informare în masă şi Comisiilor pentru cercetarea abuzurilor, o scrisoare prin care susţine cererea FRJ MediaSind de a se ancheta conducerea SRR pentru abuzurile semnalate.
Având în vedere aceste fapte, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind va susţine orice acţiune în fata instanţelor de judecată civile şi penale împotriva abuzurilor conducerii SRR. De  asemenea, FRJ MediaSind face un apel către salariaţii din  SRR să anunţe orice presiune făcută de persoane din conducere asupra membrilor de sindicat, în vederea depunerii de plângeri penale împotriva administraţiei Miculescu. Nu în ultimul rând, FRJ MediaSind solicită Parlamentului şi celorlalte instituţii abilitate să cerceteze în regim de urgenţă faptele sesizate de organizaţiile interne şi internaţionale din mass-media faţă de sitiuaţia din Radioul Public, instituţie plătită din banii cetăţenilor.
Comitetul Executiv al FRJ MediaSind  Bucureşti, 18.04.2013,                                                                                                                     postat de www.mediasind.ro
 Organizaţie reprezentativă la nivel de sector „Cultură şi Mass-Media”
Afiliată la: Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor
Romania, Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, intrare B1, etaj.1, sector 1
Tel: +40.037.215.01.89; Fax:+40.0372.87.10.86;

10 gânduri despre “FRJ MediaSind condamnă concedierea ilegală a lui Adrian Moise, reprezentant al salariaţilor din Consiliul de Administraţie al Radioului Public!

 1. Sindicatul Liber al Salariaților din Regia Autonomă „Monitorul Oficial”, organizaţie cu personalitate juridică, dobândită prin Sentinţa civilă nr. 10.555/05.06.2012 a Judecătoriei Sector 1, București, reprezentativă la nivelul RA Monitorul Oficial, afiliată cu drepturi depline la Federația Română a Jurnaliștilor MediaSind,

  PROTESTEAZĂ

  faţă de măsura abuzivă de desfacere a contractului individual de muncă al dlui Adrian Moise, reprezentantul salariaţilor în Consiliul de administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi preşedinte al Sindicatului Unit al Salariaţilor – Radio România, considerând că aceasta se face cu încălcarea gravă a principiilor consfinţite de Constituţia României, de Legea nr. 53/2003 – Codul muncii și de Legea dialogului social nr. 62/2011.

  Sindicatul Liber al Salariaților din Regia Autonomă „Monitorul Oficial”

  SE SOLIDARIZEAZĂ

  cu vicepreşedintele Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, dl Adrian Moise, membrii de sindicat fiind deplin încredinţaţi de integritatea morală şi de profesionalismul cu care acesta a apărat drepturile şi a promovat interesele de ordin economic, social şi profesional ale salariaţilor, atât în cadrul SRR, în calitate de lider sindical, cât şi în cadrul altor societăţi din mediul public şi cel privat, în virtutea mandatului său de vicepreşedinte al FRJ MediaSind.

  Sindicatul Liber al Salariaților din Regia Autonomă „Monitorul Oficial” îl va sprijini pe dl Adrian Moise, susţinând orice acţiune pe care o va întreprinde în vederea soluţionării acestei regretabile situaţii.

  Presedinte,
  Georgeta Stoica

  Apreciază

 2. Moise posteaza si tu cerecetarea aia sa vedem ce nenorociri ai facut, Asa am putea si noi sa punem in balanta ce au facut altii si mananca o paine buna in radio si tu nu o sa mai papi.
  Ce crede miculescu ca lumea nu stie cum recompenseaza el lingaii?
  Acum ca ai nascocit dracia asta macar putem sa ne demascam intre noi. Se mai uita unu, altu si asa poate ajunge si la cei care au urechi sa auda si ochi sa vada.
  Te-am vazut la Alexa. cel mai mult mi-a placut ca ti-ai cerut scuze pentru ca ai descoperit trecutul barosanului de la 6 , care trebuia inmormantat pe veci . Am auzit ca e plecat la Timisoara. Tot in interes de serviciu pe la masa ca asta iarna? Bravo lui. Masina la scara, alea, alea, acum ii mai sustinem si vizitele personale! Astept cu interes infratirea Radio Romania cu Zimbabwe.

  Apreciază

  • Acuzatiile le am postat….. uita te si tu in postarile anterioare.,. ce nu am postat inca, este pv-ul cercetarii disciplinare…..asta pentru ca mi-au dat doar ce a scris, pe genuchi, secretara comisiei…cu prescurtari, cu lipsuri ….burloiu si restul gastii au refuzat sa tehnoredacteze pv-ul ca sa nu se poata intelege nimic din el….poate au facut asta din cauza ca i-am anuntat ca vreau sa-l postez pe site

   Apreciază

 3. Miculescu il da afara pe Moise de la serviciu.
  Miculescu il da afara pe Moise din biroul de la etaj 6.
  Miculescu il da afara pe Moise din Federatie.
  Miculescu il da afara pe Moise cu sindicatul lui de la etaj 8.
  Miculescu il da afara pe Moise!
  Miculescu nu vrea ca Moise sa arate ce fel de om este.
  Miculescu nu vrea ca Moise sa-i respinga toate faradelegile.
  Miculescu nu vrea ca Moise sa spuna ce este in consiliu.
  Miculescu vrea ca Moise sa faca numai ce spune el, sa fie un singur sindicat si acela galben (condus de doua blonde una mare si una mica).
  Miculescu vrea multe, dar noi il lasam?

  Apreciază

 4. MICULESCU ASTA CU OCHII BULBUCATI SE UITA LA TINE MOISE SI ITI VEDE MINUNATIA AIA DE OCHI SI SE OFTICA DE ACEEA VREA SA TE DEA AFARA.
  BAI OAMENI BUNI DACA NU REACTIONATI VA VENI RANDUL SA SE UITE SI IN OCHII VOSTRI.
  ASA CA AVETI GRIJA!
  UNITI-VA SI DATI UN PICIOR IN CUR SA CADA SECURISTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Apreciază

 5. Asa ceva nu am auzit. Ce facatura este ast?. Nu-si da seama Miculescu ca este penibil. Ca este evident ce face?
  Domnule Prim Ministru Victor Ponta ce ziceti despre asa nemernicie? Va strica imaginea Miculescu. De asa ceva aveti nevoie acum? Arogantul asta de Miculescu atat de superior se crede ca si un zeu. Ia-ti miculescule inca un consilier pe langa tine si cand mergi plin de tine ca sa nu cazi in ispita si in prostie sa-ti sopteasca la ureche ”esti doar un om, esti doar un om”.
  Implantat politic nu vrei decat sa sugi o gramada de bani si apoi dupa ce nenorocesti si radioul public pleci in alta parte. Oare tot Partidul Social Democrat de va sustine?

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s