Sesizare către PDG si membrii CA ai SRR

Catre

Societatea Romana de Radiodifuziune

Domnului Ovidiu MICULESCU – Presedinte-Director General al SRR

In atentia membrilor Consiliului de Administratie al SRR

Domnule Presedinte Director General,

Subsemnatul, Moise Adrian Valentin,

Prin prezenta va informez ca, nici pana in prezent, nu mi s-a comunicat decizia de concediere disciplinara a subsemnatului, pe care am inteles ca ati emis-o in data de 17.04.2013, cu numarul 259.

Consider ca refuzul de a-mi comunica aceasta decizie, este inca unul din multele abuzuri pe care le-ati savarsit direct sau indirect, impotriva mea si a sindicatului pe care il conduc.

In primul rand, invederez ca, prin sustragerea actului, de la comunicare catre subsemnatul, mi-ati incalcat dreptul constitutional la informare, prevazut de art. 31 alin. 2) din Constitutie si avand reflexie in art. 39 alin. 1) lit. h) si art. 76 din Codul Muncii.

In al doilea rand, prin sustragerea actului de la comunicare, mi-ati ingradit abuziv dreptul de acces la justitie, prevazut de art. 21 din Constitutie si art. 252 alin. 5 Codul Muncii.

Deasemenea prin punerea deciziei de concediere in circuitul juridic, mai inainte de a indeplini legal, operatiunea materiala a comunicarii acesteia, catre subsemnatul, ati savarsit un fapt juridic ilicit, intrucat ati actionat cu incalcarea prevederilor art. 76-77 si art. 252 alin . 4) Codul Muncii si deci, cu incalcarea principiului legalitatii cu sediul in art.1 (5) si art. 16 din Constitutia Romaniei.

Potrivit art. 77 Codul Muncii, ” Decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei salariatului.”

Potrivit art. 252 (4) Codul Muncii „Comunicarea se predă personal salariatului, cu semnătură de primire, ori, în caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandată, la domiciliul sau reşedinţa comunicată de acesta.”

Spre stiinta dvs, va informez ca, potrivit art. 11 din Codul Civil, „Nu se poate deroga prin convenţii sau acte juridice unilaterale de la legile care interesează ordinea publică sau de la bunele moravuri.” iar potrivit art. 15 din Codul Civil, „Niciun drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul ori într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe. ”

In lumina celor de mai sus, domnule Ovidiu Miculescu, conduita dvs. in calitate de PDG, reprezentant legal al SRR, este o conduita de abatere grava de la lege, susceptibila a fi cercetata penal din perspectiva infractiunii de Abuz in serviciu contra intereselor personale, prevazuta de art. 246 Cod Penal.

Fata de cele de mai sus, pentru a-mi asigura exercitarea dreptului meu la informare, va somez, prin prezenta, sa-mi comunicati, in termenul legal prevazut de lege si prin procedura prescrisa de lege (adica prin scrisoare recomandata, la domiciliul subsemnatului), decizia de concediere nr. 259 din 17.04.2013.

In masura in care sustineti ca mi-ati fi comunicat legal, prin scrisoare recomandata, decizia de concediere disciplinara, va solicit ca, intr-un timp cat mai scurt, sa-mi comunicati copie certificata pentru conformitate cu originalul dupa decizia nr. 259/ 17.04.2013 precum si copii dupa dovezile dvs., materiale, de comunicare a deciziei in cauza, catre subsemnatul.

In subsidiar,

Solicit membrilor Consiliului de Administratie sa puna in dezbatere urgent si sa ia masuri urgente pentru a stopa abuzurile savarsite de catre dl Ovidiu Miculescu, direct sau prin intermediul unor subordonati, impotriva subsemnatului si impotriva Sindicatului SUS-Radio Romania, amintind in acest sens ca, in data de 22.04.2013, la instigarea presedintelui Miculescu, persoane din SRR, au intrat ilegal, prin efractie, in sediul sindicatului de la camera 805, fara stiinta si fara acordul subsemnatului, ca reprezentant legal al sindicatului.

Prin inactiunea membrilor CA, fata de abuzurile dlui Miculescu Ovidiu, membrii Consiliului se fac vinovati cel putin de o complicitate morala, la abuzurile savarsite de dl. Ovidiu Miculescu.

Adrian Valentin Moise
Coordonator activitati speciale

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s