EVZ.ro: Şeful radioului public bagă pumnul în gura sindicatului

EVZ.ro: Şeful radioului public bagă pumnul în gura sindicatului

Administraţia condusă de Ovidiu Miculescu este acuzată că instaurează dictatura. Preşedintele a luat din sediul sindicatului şapte saci cu documente.

Ovidiu Miculescu, Preşe­dintele Director General al SRR a explicat ieri Comisiei de Abuzuri a Camerei Deputaţilor de ce a spart biroul Sindicatul Unit al Salariaţilor-Radio România, de unde s-au luat acte şi bani.
PDG a recunoscut că au fost ridicaţi şapte saci cu documente şi a spus că spaţiul deţinut de sindicat a fost repartizat Oficiului juridic. Mai mult, Preşedintele SRR a susţinut şi că legea nu-l obligă să pună un spaţiu la dispoziţie. Scandalul de la Radio a ajuns pe masa Comisiei de Abuzuri a Camerei Deputaţilor şi, după cum a anunţat FRJ MediaSind, ieri s-a depus o sesizare şi la Procurorul General în urma abuzurilor conducerii SRR.

Istoricul unui scandal

În urmă cu trei luni, Sindicatul Unit al Salariatilor-Radio România îl acuza pe Ovidiu Miculescu, Preşedintele Director General al SRR, că, odată cu venirea lui la conducere, condiţiile muncii pentru salariati s-au înrăutăţit şi s-a institut cenzura.
Adrian Moise a vorbit în Parlamentul European despre necesitatea depolitizării conducerilor radioului şi televiziunii publice şi a sesizat Agenţia Naţională de Integritate privind incompatibilitatea directorului general cu funcţia de conducere a radioului. La acestea se adaugă şi raportul CNSAS, în care se arată că Ovidiu Miculescu a semnat un angajament cu fosta securitate pentru a-i urmări pe jurnalişti.
Liderului sindical Adrian Moise i-a fost desfăcut contractul de muncă, deşi este în CA, iar o săptămână mai târziu a fost spart sediul sindicatului. Salariaţilor le-a fost interzis să dezvăluie informaţii care ar putea să aducă prejudicii de imagine radioului. Deşi nu sunt bani, Ovidiu Miculescu va investi 120.000 de euro pe un sistem de supraveghere video, care să-i „vegheze” pe angajaţi.

Abuzurile din SRR, în atenţia Europei

Congresul Federaţiei Europene a Jurnaliştilor a votat în unanimitate moţiunea propusă de MediaSind împotriva abuzurilor conducerii SRR asupra sindicatului şi a liderului acestuia.Ei spun că liderul sindical şi reprezentantul salariaţilor în CA, Adrian Moise (foto), a fost concediat în urma unui simulacru de cercetare disciplinară.
Autor: Anca Simionescu, EVZ.ro

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s