Moise urmărit de Cerasela Rădulescu si Nicoleta Balaci la Congresul IFJ

In perioada 4-7 Iunie are loc la Dublin, al 28 lea Congres la Federatiei Internaționale a Jurnalistilor.
Comitetul Executiv al Federatiei Romane a Jurnalistilor MediaSind m-a desemnat sa particip ca delegat si sa susțin o noua motiune in cadrul acestui Congres.
Surpriza a venit ieri când, in cadrul ședinței Congresului, au apărut doua personaje foarte cunoscute pentru daruirea si devotamentul lor in sprijinul șefului Radioului, Ovidiu Miculescu.
Este vorba de „vestita” Cerasela Rădulescu statatoare la Brussels si „piarista” BALACI Nicoleta, cea care are toate răspunsurile la toate întrebările si replici la toți cei care indraznesc sa ridice vreo problema despre ce se întâmpla in Radioului Public.
Dacă sunteți interesați de cum au ajuns cele doua la Dublin, am aflat, „pe surse”, ca nu pe banii lor! Vom afla oficial când mă voi întoarce.
Eu am plătit avion, cazare si masa din banii mei. Nu din banii SRR, nici ai sindicatului si nici ai FRJ MediaSind. Niciodată nu am plătit din banii sindicatului sau ai MediaSind vreo deplasare, in tara sau in străinătate.
Revin la cele doua personaje care au început de ieri sa agate câte un delegat si sa le tot spună ca: „Moise din România nu este jurnalist si ca a fost dat afara pentru ca nu si-a făcut sarcinile de serviciu, bla, bla,….”
I-au păcălit e cei de la Departamentul Organizare spunandu-le ca sunt jurnaliste si ca au venit sa facă interviuri cu delegati la Congres.
Se știe ca orice jurnalist care vrea sa participe la o Conferință sau Congres unde se dezbat probleme de organizare, planificare, strategie, alegeri si altele trebuie sa depună o cerere pentru a fi acreditati.
Cele doua s-au autoinvitat la acest Congres pentru ca au aflat ca MediaSind m-a delegat pe mine sa particip.
Cel mai grav este ca ieri, când am ieșit pe holul salii unde se tine Congresul IFJ, dna Cerasela Rădulescu m-a amenințat, in timp ce vorbeam cu Cristi Godinac la telefon, ca „nu am voie sa vorbesc in numele Jurnalistilor din România, …..”
Mai mult, ieri seara toate delegatiile prezente la Congres au fost invitate la o ceremonie unde a venit președintele Irlandei.
Deși locatia este la 20 de minute distanță (ne-am deplasat cu 8 autocare) cele doua s-au infiltrat printre delegati si au intrat la aceasta ceremonie si chiar au luat loc la masa delegatiilor Congresului.
L-am anunțat pe Președintele IFJ de acest fapt si acesta a avut o discuție cu Cerasela.
Se pare ca ordinul primit de a mă urmări nu a făcut-o pe brusseleza Cerasela sa se retragă cu prietena ei, cu care lupta pentru o cauza înaltă.
Astazi 5 Iunie a.c., cele doua au revenit la locul unde se tine Congresul si au încercat sa pacaleasca din nou pe cei care asigura paza.
Când au văzut ca nu mai pot intra au început sa se plânga ca nu sunt lăsate sa-si facă meseria si ca o sa facă raport la U.E., Parlamentul European, Comisia Europeană, la Haga, la NATO, etc., etc,
Totul a culminat cu telefonul de amenințare pe care l-a primit Co-Directorul EFJ, Marc Gruber din partea unei persoane cu număr de Brussels.
Președintele National Union of Jurnalist din Irlanda a citit in fata Congresului un anunț privind prezenta celor doua personaje si situația la care s-a ajuns!
A anunțat ca va lua măsurile necesare pentru a asigura desfasurarea, in continuare, a Congresului IFJ, in bune condiții.
La revenirea in tara o sa prezint Comitetului Executiv al MediaSind situația creată de aceste doua personaje la Congresul IFJ.

Concluzie:

Dacă nu ești invitat la o nunta atunci nu te duci cu forța peste nuntasi si te asezi la masa si apoi pleci fara sa platesti!
Este rusinos si, cel putin, lipsit de bun simt ceea ce au făcut cele doua personaje: Cerasela Rădulescu si Nicoleta Balaci!

Pe curând! Va țin la curent!

5 gânduri despre “Moise urmărit de Cerasela Rădulescu si Nicoleta Balaci la Congresul IFJ

  1. Pingback: Șerpăria din Radioul public. Episodul 9. | SUSROMANIA

  2. Poate le explică liderul de sindicat Nicoleta Balaci, celor cărora iau mai puţini bani la salariu, de unde a avut radioul bani să o trimită în Irlanda, cică pentru a face corespondenţe la Radio 3 Net (vezi cotidianul.ro).Pe vremea lui Şeuleanu, la comisia de anchetă parlamentară erau trimişi dublul contestatarilor. Dacă mai era cineva cu Moise la Dublin, trimiteau patru?

    Apreciază

  3. Ce cautau „doamnele” acolo? Cumva aveau mandat clar de discreditare a reprezentantului MEDIASIND.
    Este jenant cum s-au facut de ras. Pe ce bani? Cat castiga Balaci in Romania? Cu cat o plateste Miculescu pe Cerasela Radulescu ca sa stea la Bruxelles cu sotul si copilul?
    E o problema mare, mare de tot!

    Apreciază

Multumesc!