Organizaţia Internaţională a Muncii se implică în stoparea ilegalităţilor din Radioul Public!

Într-o scrisoare adresată preşedintelui FRJ MediaSind, Cristi Godinac, directorul Departamentului Standardele Muncii, responsabil cu libertatea de asociere, Karen Curtis, transmite în numele directorului general al OIM că a luat act de acuzaţia referitoare la „încălcările serioase ale drepturilor sindicale în Radioul Public Român, în special de concedierea preşedintelui Sindicatului Unit al Salariaţilor din Radio România şi intrarea în sediul acestuia fără un mandat judiciar.”De  asemenea, directorul OIM precizează că „OIM va interveni imediat solicitând răspunsuri autorităţilor.”

 Administraţia Societăţii Române de Radiodifuziune condusă dictatorial de către Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general, a fost acuzată de Sindicatul Unit al Salariaţilor-Radio România că a păgubit cu peste 25% drepturile salariale ale angajaţilor din SRR prin semnarea, cu un sindicat apropiat conducerii, a unui contract colectiv cu încălcarea drepturilor minimale prevazute de CCM din mass-media.

De asemenea, pentru că a avut „îndrăzneala” să demaşte faptul că şeful radioului, Ovidiu Miculescu,  a semnat un angajament cu fosta securitate pentru a-i urmări pe jurnalişti şi că s-a aflat într-o situaţie de incompatibilitate, preşedintele SUS Radio România, reprezentant ales al salariaţilor din Consiliul de Administraţie SRR, Adrian  Moise, a fost concediat în urma unui simulacru de cercetare disciplinară, cu încălcarea flagrantă a Codului Muncii şi a Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media.

Abuzurile conducerii SRR nu s-au oprit însă aici. În timp ce liderul sindical Adrian Moise era internat în spital, din dispoziţia directorului general Ovidiu Miculescu a fost  constituit un grup de angajaţi ai radioului public, condus de numitul Belciug Gheorghe. Acesta, în ultima decadă a lunii aprilie a.c., a pătruns ilegal în sediul sindicatului condus de Adrian Moise şi a confiscat documentele, bunurile, ştampila şi cotizaţia membrilor de sindicat, fapt recunoscut de directorul general Ovidiu Miculescu în cadrul audierii din Comisia de abuzuri a Camerei Deputaţilor. Menţionăm că spargerea şi evacuarea sediului s-au efectuat fără o hotărâre judecătorească, motiv pentru care aceste fapte sunt în prezent cercetate ca infracţiuni în cadrul unui dosar penal constituit pe numele făptuitorilor.

Având în vedere aceste grave ilegalităţi, atât Congresul Federaţiei Europene a Jurnaliştilor cât şi Congresul Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor au hotărât în 13 – 15 mai a.c. şi 4 – 7 iunie a.c., cu unanimitate de voturi să protesteze pe plan naţional şi internaţional, inclusiv la ambasadele României din străinătate, împotriva abuzurilor administraţiei Miculescu.

Bucureşti, 12 iunie 2013

Departament Comunicare FRJ MediaSind

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s