Astazi, 28.08.2013 la ora 12 a avut loc sedinta Consiliului de Administratie.
Pe ordinea de zi la punctul A2 a fost : Proiect de hotarare privind aprobarea structurii organizatorice (organigrama) si a Regulamentului de Organizare si Functionare (ROF) al SRR.
Aceasta organigrama si ROF al SRR au fost aprobate de urmatorii membri ai Consiliului: Ovidiu Miculescu , Bogdan Hossu (reprezentant al salariatilor), Maria Toghina , Ileana Savu , Mirela Fugaru, Stejarel Olaru, Adelina Radulescu, Doina Tanase, Mihai Voicu, Ani Florea, Ducu Bertzi. Domnul Andras Istvan Demeter nu a fost prezent, iar subsemnatul, Adrian Valentin Moise (reprezentant al salariatilor) am votat impotriva.
Motivele pentru care am votat impotriva au fost urmatoarele si pe care le-am trimis catre toti membrii CA al SRR :
1. Din punct de vedere al convocarii sedintei si al primirii documentelor (ordinea de zi si materialele aferente) v-am semnalat ca este un viciu de legalitate cu privire la faptul ca eu am primit mapa de sedinta abia in data de 22.08.2013 ora 17.04, cu mai putin de 6 zile calendaristice pana la data propusa pentru sedinta ordinara din 28.08.2013.
Am solicitat amanarea acestei sedinte pentru data de 29.08.2013 pentru a se respecta ROF CA al SRR.
Materialele care se regasesc la punctul A2 de pe ordinea de zi (Nota de fundamentare, proiectul de hotarare, dispozitia CD si avizul SJ) au peste 260 de pagini si nu pot fi citite, studiate si analizate, cu mare atentie, intr-un timp atat de scurt.
Mentionez faptul ca presedintele-director general Ovidiu Miculescu ne-a anuntat in sedinta Consiliului din martie 2013 ca in luna aprilie a.c. va veni cu Organigrama (a se vedea stenograma sedintei). Au trecut mai bine de 5 luni de zile pana cand am primit aceste materiale si constat ca se doreste ca, fara o aprofundare a acestor documente, sa se ia o decizie strategica care sa afecteze bunul mers al Societatii Romane de Radiodifuziune.
Temei legal: Se incalca art. 22 alin.1 din ROF al SRR in ceea ce ma priveste.
2. Nota de fundamentare denota neprofesionalism, amatorism, “urechism”, etc. si chiar, sunt pasaje intregi de copy paste din partea autorului/autorilor?!? (nu cunosc si nu se subintelege cate persoane au lucrat la aceasta ”opera”!).
Organigrama este incompleta nefiind stabilite exact numarul de posturi si de functii (de executie si, separat, de conducere).
O structura organizatorica eficienta se poate alcatui numai plecand de la obiectivele si misiunea SRR (a se vedea documentul Prioritati si Obiective Strategice), de la procesele care se desfasoara pentru realizarea lor (cele identificate/analizate si imbunatatite prin aplicarea sistemului de management al calitatii si, la care, nu se mai face referire decat ca este un serviciu in subordinea PDG si atat!), prin cunoasterea si studierea elementelor sale constitutive (postul, functia, compartimentele, treptele ierarhice, ariile de control si legaturile dintre compartimente).
Prin aceasta lipsa de detaliere a ROF al SRR, opinia mea este, ca se incearca lipsirea membrilor Consiliului de Administratie de unele dintre atributiile sale legale (art. 27 litera b si art. 27 litera j din legea 41/1994 rep.), urmarindu-se ca aceasta prerogativa a Consiliului de Administratie al SRR sa fie executata de Directorul General si Comitetul Director, ceea ce este impotiva legii.
3. Desi este o cerinta expresa a Codului Muncii Angajatorul nu a consultat Sindicatul reprezentativ in privinta adoptarii organigramei si a ROF a SRR. Nu a fost prezentat procesul verbal de consultare semnat intre reprezentantii Angajatorului si reprezentantii Sindicatului Liber al Lucratorilor din SRR, desi l-am solicitat expres.
Va urma,