SRR şi SRTV cenzurează protestele lui Adrian Sobaru împotriva Puterii

FRJ MediaSind – organizaţie sub cenzură politică impusă de conducerile SRR şi SRTV!

Comunicat de presă:

 
Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind protestează faţă de cenzurarea comunicatului organizaţiei din data de 10 septembrie a.c. de către conducerile Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune,privind protestele declanşate de către angajatul SRTV Adrian Sobaru, împotriva politicilor aplicate de către actuala coaliţie aflată la putere, Uniunea Social Liberală – USL.

Amintind de sloganul USL din campania electorală – DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT!, Adrian Sobaru a intrat astăzi, 10 septembrie 2013, de ziua copilului său, în greva foamei, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Acesta  solicită depolitizarea Televiziunii publice, radioului şi a celorlalte instituţii importante ale statului de drept, soluţionarea problemei Roşia Montana precum și respectarea tuturor promisiunilor făcute de conducerea USL în campania electorală.

FRJ MediaSind solicită conducerii Uniunii Social Liberale să soluţioneze în regim de urgenţă revendicările angajatului SRTV şi să-şi onoreze promisiunile făcute cetăţenilor în campania electorală. De asemenea, FRJ MediaSind solicită autorităţilor să asigure urgent grevistului  asistenţă medicală pentru a se preîntâmpina o tragedie.” – se prezenta în comunicatul de presă cenzurat de către  Radioul şi Televiziunea publice.

Menţionăm că protestele lui Adrian Sobaru împotriva politicilor promovate de actuala putere se justifică, cu atât mai mult cu cât  USL i-a folosit din plin imaginea acestuia în cadrul campaniei electorale.

Având în vedere încălcarea de către conducerile SRR şi SRTV reprezentate de preşedinţii-directori generali Ovidiu Miculescu şi Claudiu Săftoiu (foto), a Constituţiei României şi a normelor din domeniul audiovizual,

FRJ MediaSind solicită USL să depolitizeze în regim de urgenţă instituţiile publice de media, plătite din banii cetăţenilor.

De asemenea, până la anchetarea şi sancţionarea persoanleor care se fac vinovate de partizanat politic, în antetul adreselor şi comunicatelor oficiale ale organizaţiei va fi introdus următorul mesaj:

FRJ MediaSind – organizaţie sub cenzură politică impusă de conducerile SRR şi SRTV!

FRJ MediaSind va aduce la cunoştinţa Federaţiei Europene a JurnalilștilorFederației Internaționale a Jurnaliștilor, Parlamentului European și Comisiei Europene modul prin care Guvernul Ponta va soluționa problemele ridicate de către Adrian Sobaru. Menționăm că încă de la instalarea în funcție a Guvernului, FRJ MediaSind a solicitat premierului Victor Ponta depolitizarea instituțiilor publice de media și sancționarea persoanelor care se fac vinovate de falimentarea morală și economică a acestora.

Federația Română a Jurnaliștilor MediaSind

Comitetul Executiv

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s