Administraţia Miculescu a dat în judecată Ministerul Muncii şi FRJ MediaSind pentru anularea drepturilor jurnaliştilor!

Administraţia Miculescu a dat în judecată Ministerul Muncii şi FRJ MediaSind pentru anularea drepturilor jurnaliştilor!

După ce a păgubit drepturile salariale ale angajaţilor cu peste 25%, după ce a spart sediul Sindicatului Unit al Salariaţilor – Radio România fără să deţină o hotărâre judecătorească de evacuare, confiscându-i documentele şi ştampila, după ce l-a concediat pe liderul sindical, Adrian Moise, în urma unui simulacru de cercetare disciplinară, după ce a făcut de râs România trimiţând la Congresul Mondial al Jurnaliştilor agitatori care să provoace diversiuni şi circ, după ce a revoltat intelectualitatea românească prin politica anticulturală aplicată în instituţie, administraţia Societăţii Române de Radiodifuziune condusă de preşedintele – director general Ovidiu Miculescu recidivează.
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind, Patronatul Presei din România ROMEDIA şi Uniunea Naţională a Patronatului Român sunt chemate în judecată de Societatea Română de Radiodifuziune pentru anularea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media!!!

Acest document vital pentru respectarea drepturilor tututror angajaţilor din mass-media care conţine Codul Deontologic al Jurnalistului unde clauza de conştiinţă se află la loc de cinste, cuprinde regulile pe care trebuie să le respecte angajatorii în raport cu salariaţii, sporuri de vechime, fidelitate, coeficienţi de salarizare în funcţie de studii, prime, concedii, precum şi un salariu minim pe sector majorat cu 25% faţă de salariul minim pe economie. (vezi aici drepturi jurnalisti)

Amintim opiniei publice că Ovidiu Miculescu a fost declarat de Agenţia Naţională de Integritate drept incompatibil iar Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor a confirmat că acesta a semnat în anul 1987 un angajament cu fosta Securitate pentru ” apărarea contrainformativă a persoanelor care fac parte din grupul de presă ce participă la activităţi protocolare” (Dosar fond de rețea 94603). Împotriva acestuia există mai multe plângeri penale pentru abuz în serviciu, tulburare de posesie, furt calificat, etc.

Din cauza acestor abuzuri, Organizaţia Internaţională a Muncii a solicitat explicaţii oficiale statului român prin Ministerul de Externe, iar Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor au solicitat României, prin ambasadele din străinătate, să pună capăt abuzurilor din Radioul Public. (vezi aici).

În acelaşi timp, peste 20 de organizaţii ale jurnaliştilor din ţară s-au solidarizat cu protestele FRJ MediaSind, cerând Parlamentului să demareze anchete oficiale împotriva şefului SRR, Ovidiu Miculescu.

Într-o acţiune de protest fără precedent, sute de intelectuali de marcă au semnat o Petiţie împotriva politicii anticulturale promovate de administraţia Miculescu în Radioul Public. (vezi aici)

Din nefericire, coaliţia aflată la putere ignoră aceste semnale. Cauționând abuzurile lui Ovidiu Miculescu, ea contribuie la știrbirea prestigiului Radioului Public. FRJ MediaSind face un apel către salariații SRR să nu se lase intimidați și să reacționeze la orice abuz al administrației Miculescu deoarece credem că justiția va face dreptate, în ciuda protecției vremelnice pe care conducerea SRR o are din partea Puterii. („Nimeni nu este mai presus de lege!” – art. 16 alin. 2 din Constitutia României)

Federația Română a Jurnaliștilor MediaSind

Comitetul Executiv

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s