ANI sesizata, din nou, pentru Miculescu & Co.

Nr. de inregistrare la sindicat: 78/28.10.2013

Nr. de inregistrare la ANI: 9633/28.10.2013

Către

 Agenția Națională de Integritate

Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 15,

cod poştal 010661, sector 1

Subscrisa, SINDICATUL UNIT AL SALARIAŢILOR – RADIO ROMÂNIA (SUS–Radio România) persoană juridică cu personalitate legal dobândită conform sentinţei civile nr. 167/02.09.1993, pronunţată în dosarul nr. 160/PJ/1993 al Judecatoriei sectorului 1, cu modificările survenite prin sentinţa civilă nr. 10554/05.06.2012, pronunţată în dosarul nr. 22499/299/2012, cu sediul în Bucureşti, Str. G-ral Berthelot nr. 60-64, camera 805, sector 1, CUI 11844234, cu sediul ales provizoriu pentru comunicarea răspunsului dumneavoastră în Bucureşti, strada Aleea Barajul Bistriţei nr. 16, bloc Y4, etaj. 5, ap. 28, sector 3, prin reprezentant legal, preşedinte Adrian Valentin Moise,

  • În temeiul art.16 alin 2 din Constituție, potrivit căruia: ”Nimeni nu este mai presus de lege”,
  •  În temeiul art.99  lit. k), art.70, art.71, art.72, art.73, art. 84 din Legea 161/2003 și art.8 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice,

Vă sesizăm prin prezenta, cu următoarea

 CERERE 

pentru a face cercetări potrivit competenței dvs., cu ceea ce considerăm a fi situații de incompatibilitate în care s-au aflat, conform ziaristului George Roncea din cadrul publicatiei Curentul.ro, domnul Ovidiu Miculescu, membru în Consiliul de Administrație (CA) al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), domnii Ursache Petru, Savu Cristian Traian și doamna Pintilie Maria, membri ai Comitetului Director (CD) al SRR.

În fapt, la data de 26 aprilie 2013, în ediția on-line a ziarului Curentul, s-a publicat de către jurnalistul George Roncea,  articolul ”Penalii lui Ovidiu Miculescu din conducerea Radioului Public” în care domnii Ovidiu Miculescu, Ursache Petru, Savu Cristian Traian și doamna Pintilie Maria, membrii în Comitetul Director al SRR, sunt acuzați că s-au aflat în situații de incompatibilitate, exercitând în același timp cu funcția de membru în Comitetul Director al SRR, și funcția de administrator la societăți comerciale de drept privat.

Concret, conform articolului publicat în Curentul, în timp ce erau membrii ai Comitetului Director, respectivii erau dupa cum urmează:

  1. Ovidiu Miculescu – Directorul general al CD al SRR şi administrator al SC Adria Flux SRL (până în 22 iulie 2010).
  2. Ursache Petru – membru în CD al SRR însărcinat cu domeniul Tehnic, Investiţio­nal şi administrator al SC Sirom Service Impex SRL (deţine această funcţie şi în prezent)
  3. Pintilie Maria – membru în CD al SRR însărcinat cu domeniul Administrativ, Econo­mic, Financiar şi Comercial şi administrator al SC Incon Expert SRL (deţine această funcţie şi în prezent)
  4. Savu Cristian Traian – membru în CD al SRR însărcinat cu domeniul Comunicare Marketing şi administrator al SC Sport Image Group SRL (deţine această funcţie şi în prezent)

Cu privire la domnul Ovidiu Miculescu, facem următoarea precizare necesară:

Dl. Roncea l-a acuzat eronat, că până la data de 22 iulie 2010, respectivul ar fi fost  incompatibil întrucat era, în același timp, membru în Comitetul Director și administrator la SC Adria Flux SRL.  În realitate însa, dl. Ovidiu Miculescu a fost,  până în 22 iulie 2010, administrator la SC Adria Flux SRL si membru in CA al SRR.

Față de această împrejurare de fapt, vă solicitam expres să analizați  posibila situație de incompatibilitate în care s-a aflat dl. Ovidiu Miculescu, până în data de 22 iulie 2010, din perspectiva calității corecte a acestuia, de membru în Consiliul de Administrație și nu din perspectiva funcției de membru în Comitetul Director, așa cum s-a mentionat greșit, probabil dintr-o eroare materială a autorului, în articolul publicat de ziarul Curentul.

  • În drept

 SRR este o instituție publică fundamentală a statului, prevăzută de Constituție prin sintagma ”serviciu public de radio”, și  înființată prin Legea 41/1994.

Funcțiile de membru în ”Consiliul  de Administrație” şi în ”Comitetul  Director” ale Societăţii Române de Radiodifuziune, în lumina art. 99 din legea 161/2003, fac parte din categoria funcțiilor de demnitate publică și a funcțiilor publice de autoritate.

Potrivit art. 99 alin.1 lit.k) și m) din Legea 161/2003, membrilor Consiliului de Administraţie şi ai Comitetelor Directoare ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, li se aplica, ”dispoziţiile art. 72 şi regimul incompatibilităţilor prevăzut în prezentul titlu pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale ”.

 Potrivit art. 84 din Legea 161/2003, cităm:

”(1) Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu:

(…)

c) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, precum şi la instituţiile publice”

Atașăm alăturat:

 1)    Articolul „Penalii lui Ovidiu Miculescu din conducerea Radioului Public”, articol scris de ziaristul George Roncea și care  se gaseste la adresa de URL:

 http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013042686001/Actualitate/Penalii-lui-Ovidiu-Miculescu-din-conducerea-Radioului-Public.html

 2)    Extrase de pe site deținut de Societatea Română de Radiodifuziune:

http://www.srr.ro/files/informatiipublice/declaratii%20avere/Consiliul%20de%20Administratie/2010/decl.intereseMiculescuOvidiu2010.pdf

http://www.srr.ro/files/informatiipublice/declaratii%20interese/2011/iunie/Consiliu%20Administratie/MiculescuOvidiu-CA.pdf

Față de cele de mai sus, vă rugăm să acționați potrivit competenței dumneavoastră.

Cu deosebită considerație,

Adrian Valentin Moise

Președinte

Sindicatul Unit al Salariaților–Radio România

Un gând despre “ANI sesizata, din nou, pentru Miculescu & Co.

  1. Pingback: CURTEA i-a respins contestatia si lui SAVU CRISTIAN TRAIAN | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s