Intelectuali de marcă protestează împotriva complicităţii Comisiilor de cultură la derapajele din Radioul Public

Intelectuali de marcă protestează împotriva complicităţii Comisiilor de cultură la derapajele din Radioul Public

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE COMISIILE DE CULTURĂ DIN SENAT ȘI CAMERA DEPUTAȚILOR ȘI ÎN ATENȚIA CNA
Constatăm cu regret că semnalul nostru de alarmă, lansat în această vară, privind derapajul spre facil și comercial al principalului post public de radio a fost ignorat, ba mai mult, emisiunile invocate ‘Maraton de duminică’, ‘Radioul de sâmbătă seara’ și ‘Actualitatea credinței’ nu se regăsesc în grila 2013-2014 a postului Radio România Actualități.
Regretabil este și faptul că președintele director general Ovidiu Miculescu (foto) a găsit de cuviință la data respectivă să eludeze subiectul, trimițându-ne nouă, semnatarilor, la comun, un răspuns — dare de seamă, gest pe care ne permitem să-l considerăm de o autosuficiență alarmantă.
În aceste condiții, având în vedere numirea politică a membrilor Consiliului de Administrație al SRR și controlul parlamentar al activității radioului public, solicităm în mod deschis ca tocmai mediul politic să intervină pentru ca demersurile administrației Miculescu să nu fie înțelese eronat drept pură exercitare a voinței politice.
Apreciem scoatere din grilă a emisiunilor ‘Maraton de duminică’, ‘Radioul de sâmbătă seara’ și ‘Actualitatea credinței’ (în ciuda audienței foarte bune de care s-au bucurat) fără argumente profesionale solide — un act de cenzură și lipsă de interes real față de promovarea și receptarea actului de cultură. Invocarea concurenței cu posturile comerciale nu poate fi un argument, câtă vreme este vorba de postul public de radio care are, prin lege, atribuții specifice.
Considerăm că împlinirea a 85 de ani a Radio România ar fi trebuit să însemne nu numai adoptarea unei grile ‘revoluționare’, ci și prezervarea emisiunilor de tradiție, audiență, notorietate și ținută culturală și editorială.
Sperăm că acest demers repetat va primi de data aceasta un răspuns în conformitate cu importanța acestuia și a onestității semnatarilor.
LISTA SEMNĂTURI
Acad. Constantin Bălăceanu Stolnici; Acad.Eugen Simion; Sorin Dumitrescu; Radu Ciuceanu; Andrei Oișteanu; Vintilă Mihăilescu; George Banu; Dan C. Mihăilescu; Ștefan Cazimir; Emilian M. Dobrescu; Alex Ștefănescu; Radu Paraschivescu Șerban Nichifor; Ioan Es Pop; Arh. Dorin Ștefan; Cristian Pârvulescu; Alfred Bulai; Dan Pavel; Liviu Tofan; Cristian Bădiliță; Mihai Șora; Dan Puric; Alexandru Dabija; Mihai Măniuțiu; Anca Măniuțiu; Ada Solomon; Anda Ștefan; Ștefan Popa Popa’s; Lucia Hossu Longin; Doina Rusti; Dr. Pavel Chirilă; Pr. Constantin Necula; Pr. Constantin Coman; Radu Preda; Aura Corbeanu; Cristina Modreanu; Mirela Nedelcu-Pattureau; Eugen Jebeleanu; Lari Georgescu; Valentina Zaharia; Maria Stefanescu; Giulia Dobre-Ghica; Andreea Băndoiu Preda; Doina Pădineanu; Doina Hanu; Costion Nicolescu; Iuliana Băncescu; Elena Chiriță; Ruxandra Garofeanu; Cristina Sârbu; Aura Christi; Luiza Palanciuc; Doina Mândru; Eugenia Țarălungă; Maria Berza; Dumitru Acu; Monica Breazu; Cristian Breazu; Doina Berchina; Cornelia Stan; Afrodita Iorgulescu; Alexandru șipa; Garbis Dedeian; Capriel Dedeian; Horea Cucerzan; Sorin Zlat; Elisabeta Cristea; Neculai Iorga; Răzvan Ionescu; Miki Mihai Vieru; Petrică Andrei; Ștefan Mardale; Arh. Dan Oproiu; Arh. Ruth Ionescu; Ioana Bita-Giulea; Dr. Cosmin Giulea….

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s