FRJ MediaSind solicită Parlamentului să demită şi Consiliul de Administraţie al Radioului Public!

Federaţia din Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind (english) a luat act de  hotărârea Parlamentului României din data de 10 decembrie 2013 de a respinge Raportul de activitate al Societăţii Române de Televiziune şi, în consecinţă, demiterea Preşedintelui-Director General şi al Consiliului de Administraţie.

În data de 30 noiembrie 2013, la Congresul de constituire a Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, delegaţii atrăgeau Parlamentului atenţia că nu salariaţii sunt de vină pentru managementul dezastruos din ultimii ani, soldat cu pierderea ilegală a peste 700 de locuri de muncă, ci conducătorii numiţi politic. (vezi aici rezoluţiile)

 Acum Parlamentul are datoria să pună capăt managementului defectuos şi abuzurilor din  Societatea Română de Radiodifuziune, având în vedere următoarele argumente:

1. După ce a păgubit cu aproximativ 25 %  drepturile salariale prin semnarea unui contract colectiv de muncă sub prevederile minimale din  Contractul Colectiv din Mass-Media, după ce a impus un Regulament care pune botniţă angajaţilor, încalcând libertatea de exprimare şi Legea avertizorului public, după ce l-a concediat ilegal pe liderul sindical, Adrian Moise, reprezentant al salariaţilor în CA, în urma unui simulacru de cercetare disciplinară, după ce a recunoscut că a spart sediul Sindicatului Unit al Salariatilor Radio România şi a confiscat şapte saci cu documente şi bunuri ale organizaţiei (ştampile, sume de bani etc.) în absenţa unei hotărâri judecătoreşti, administraţia Miculescu a continuat  nestingherită seria ilegalităţilor, profitând de lipsa de reacţie a factorilor politici.

2. Din cauza acestor abuzuri, Organizaţia Internaţională a Muncii a solicitat explicaţii oficiale statului român prin Ministerul de Externe, iar  Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor au cerut României, prin ambasadele din străinătate, să  pună capăt abuzurilor din Radioul Public. (vezi aici).

3. În acelaşi timp, peste 20 de organizaţii ale jurnaliştilor din ţară s-au solidarizat cu protestele FRJ MediaSind, cerând Parlamentului să demareze anchete oficiale împotriva şefului SRR, Ovidiu Miculescu

4. Într-o acţiune de protest fără precedent, sute de  intelectuali de marcă au semnat o Petiţie împotriva politicii anticulturale promovate de administraţia Miculescu în Radioul Public. (vezi aici)

5.  Împotriva administraţiei Miculescu există mai multe plângeri penale pentru abuz în serviciu, tulburare de posesie, furt calificat şi ameninţări pentru  spargerea sediului SUS Romania, confiscarea documentelor şi a ştampilei organizaţiei sindicale, precum şi pentru alte fapte pedepsite de legea penală.

6. CNSAS a confirmat oficial că Ovidiu Miculescu a semnat în anul 1987 un Angajament cu fosta Securitate (Dosarul fond de reţea nr. R 94603) pentru „apărarea contrainformativă a persoanelor care fac parte din grupul de presă ce participa la activităţi protocolare”, ceea ce ridică multe semne de întrebare asupra moralităţii acestuia.

7. Şase membri în frunte cu preşedintele-director general ai Consiliului de Administraţie, precum şi cu unii membri ai Comitetului Director din SRR sunt suspectaţi şi anchetaţi pentru posibile fapte de corpupţie în urma sesizărilor depuse de organizaţia salariaţilor din SRR la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Agenţia Naţională de Integritate.(vezi aici)

Având în vedere aceste argumente, Biroul Executiv Permanent al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind solicită Parlamentului demiterea Preşedintelui-Director General şi a membrilor Consiliului de Administraţie prin  respingerea Raportului de activitate al Societăţii Române de Radiodifuziune. 

 

Biroul Executiv Permanent FAIR- MediaSind                           Bucureşti, 11 decembrie 2013

2 gânduri despre “FRJ MediaSind solicită Parlamentului să demită şi Consiliul de Administraţie al Radioului Public!

  1. Vă dorim ca aceasta acțiune să aibă succes deplin!
    Avem nevoie de schimbare, avem nevoie de oameni cinstiti, competenti!
    Ne-am săturat de politruci care „muncesc”/jefuiesc ptr.interesele proprii sau de gașcă, ne-am săturat de tratamente discriminatorii, de țoghinisme si de toghinisti, de securisti, de oameni vicleni.
    Trebuie oprit acest proces de degradare profesională și umană! Sunt destule valori in SRR si in societate romaneasca care pot da sensul normalitații. Sustinem toate demersurile Federației Cultură și Mass – Media

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s