LAURENTIU CIOCAZANU (Reportervirtual.ro): Radu Moraru, apel către jurnaliştii liberi. “E ordin să lichideze Naşul TV. Să fim uniţi!”


Radu_Moraru_NasulRadu Moraru, administratorul televiziunii Naşul TV, îi cheamă pe jurnaliştii independenţi să i se alăture în acţiunea de protesta împotriva Consiliului Naţional al Audiovizualulului (CNA), care se pregăteşte să excludă mica dar inimoasa televiziune din lista “must-carry” a posturilor TV care trebuie preluate obligatoriu la retransmisie pe toate reţelele de cablu din România. O astfel de măsură, de scurtare a listei must-carry, ar fi fatală pentru un post TV fără suport politic, cum este Naşul TV.

Membrii CNA prezenţi la şedinţa de joi (Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) nu au reuşit însă să se înţeleagă cu privire la niciuna dintre cele două variante de liste, pentru a o publica pe site-ul CNA. Astfel, termenul de 1 februarie impus de Decizia CNA numărul 72/ 2012 va fi depăşit, iar CNA ar putea publica lista “must carry” pe 4 februarie, după cum au anunţat jurnaliştii de la “Gândul”.

Neînţelegerile între membrii CNA au apărut în special datorită faptului că au fost propuse spre adoptarea membrilor CNA două liste, prima cu 20 de televiziuni private, iar a doua cu 30 de televiziuni private. Din prima listă de 20 de televiziuni private lipsesc Look TV, Speranta TV, Nasul.TV, H!t Music Channel, Transilvania L!ve, TV H, Inedit TV, Alfa Omega Tv, Credo TV şi Travel Mix, care sunt prezente în cea de-a doua listă.

Citiţi în continuare mesajul integral adresat de Radu Moraru jurnaliştilor liberi:

Dragi prieteni liberi, dragi ziaristi liberi,

Va invit marti 4 februarie ora 4 p.m. pe Calea Victoriei, linga studiourile NASUL TV, sa ne integram in SCHENGEN bistro bar, sa bem un ceai fierbinte si sa asteptam decizia CNA privind excluderea/neexcluderea televiziunii NASUL TV din lista “must carry”!

Atentatul asupra NASUL TV s-a produs deja in JOIA NEAGRA, pe 30 ianuarie 2014, cind un membru CNA, sustinut si de alti membri, a cerut in mod ilegal scurtarea listei “must carry” exact cit trebuie ca NASUL TV sa nu mai existe! Astfel au fost incalcate Legea Audiovizualului, deciziile CNA, decizia Curtii Constitutionale si o sentinta definitiva a Justitiei Romanesti!

Toti ziaristii liberi traiesc vremuri cumplite din cauza politicienilor de toate culorile. Ziaristii care nu pot fi cumparati sau intimidati trebuie “lichidati”! Asa suna ordinul!

Echipa de la NASUL TV a trecut prin toate fazele si ne aflam in situatia de a fi o tinta vie cu ordin de eliminare de pe piata!

Cred ca e timpul sa ne unim, toti oamenii liberi, si sa oprim instaurarea dictaturii politicienilor asupra vietilor noastre! Chiar daca ne despart multe eu cred ca avem cel mai bun motiv din lume sa fim uniti: propria noastra disparitie, a fiecaruia dintre noi! O stiti bine, o simtiti zilnic pe sira spinarii!

Fara presa libera si puternica nu se pot construi institutii puternice in Statul Roman! Nici Justitie, nici Parlament, nici Guvern! Si fiindca noi si voi, ziaristii care am ramas liberi, sintem extrem de periculosi pentru mafia transpartinica, s-a dat ordinul sa fim executati! Nu visati! Nu sperati in salvari individuale! Ori se salveaza toti ziaristii liberi, ori niciunul!

Sa fiti iubiti!
Radu Moraru

P.S.
Rog Jandarmeria sa nu trimita mai mult de 100 de gealati fiindca va fi o conferinta de presa pasnica la un ceai, hai poate doua ceaiuri…

 

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s