Scrisoare deschisă despre abuzurile de la Radio România

Scrisoare deschisă despre abuzurile de la Radio România

postat de Adrian Halpert pe „http://www.reportervirtual.ro”>www.reportervirtual.ro

“Doamnelor și domnilor cărora VĂ PASĂ,

Solicitam (a cata oara?) tuturor sa fie oprite jaful si abuzurile din SRRadiodifuziune!
Sa fie anulate concursurile de angajare inscenate de presedintele Ovidiu Miculescu, pentru a-si instala camarila in posturi special infiintate, de directori, manageri si sefi de servicii la stat, gras platite din bani publici!
Jurnalisti din radio, presa, oameni de cultura au sesizat in repetate randuri conflictul de interese si abuzurile in functie PE FATA, care s-au tinut lant in tot timpul mandatului actual al CA al SRR condus de Ovidiu Miculescu. Chiar daca a fost semnalata in septembrie 2013, cu 2 luni inainte, inscenarea concursurilor din decembrie 2013 pentru ocuparea posturilor de Director de programe si Director Centru Cultural Media, posturi dedicate prietenilor lui Miculescu, DJ-ul Marius Furdui si Oltea Serban Parau, NU S-A INTAMPLAT ABSOLUT NIMIC, NIMENI NU A LUAT NICIO MASURA de stopare a abuzurilor, din contra, aplicarea strategiei de recompensare a camarilei lui Miculescu a continuat fara jena! Vizibila cu ochiul liber pe siteul  srr.ro.
ovidiu_miculescu-300x199Dupa colonizarea SRR cu DJ de la Europa FM, semnalata nu o data de jurnalisti, nestingherit de nici macar o bataie pe umar, Ovidiu Miculescu (foto) si-a continuat triumfal strategia de umilire a profesionistilor valorosi din SRR, de incurajare a mediocritatii, prin instalarea camarilei sale, prieteni si fosti colegi de la Societatea Nationala de Radiocomunicatii .  Adusi mai intai ca membri in Comitetul Director si consilieri, a infiintat  special pentru ei noi posturi, stabile, definitive, de Directori, manageri si sefi de servicii, ravasind SRR cu o noua organigrama si un nou ROF, care tripla posturile manageriale , sa incapa toti prietenii Presedintelui SRR.
Dovada celor afirmate, o aveti pe site-ul srr.ro:
 
Din functia de membri ai nou infiintatului in 2012 Comitet Director al SRR, chiar in timpul mandatului lor, Cristian Savu si Bogdan Negulescu au trecut “prin concurs” in posturi definitive si mult mai bine platite, de Directori ai aceleiasi institutii publice.
Bogdan Negulescu, membru admis prin « concurs » in Comitet ulDirector al SRR din 2012, este nimeni altul decat fostul sef de cabinet al lui Ovidiu Miculescu, pe cand acesta era manager la SNR (Societatea nationala de Radiocomunicatii).
 
radioPentru ca remuneratia de membru in CD la SRR era prea mica, Miculescu l-a angajat pe Negulescu si consilier personal in SRR, cumulandu-i ambele functii. Apoi, in dubla calitate de membru in CD si consilier,  l-a pus sa faca o noua organigrama in care sa incapa si restul consilierilor sai, pentru a reusi sa transfere intreaga conducere a SRR exclusiv pe mana apropiatilor fideli.
Consiliul de Administratie dirijat de Miculescu a votat cuminte noua organigrama, cu un singur vot impotriva, al liderului sindical Adrian Moise, pe care Miculescu, din razbunare, l-a si dat ulterior afara, interzicandu-i accesul in radio.
In noua organigrama conceputa de el insusi, Negulescu si-a infiintat pentru sufletelul lui, postul de Director de resurse umane, inexistent pana in 2013.
La concurs deci, a candidat singur, un membru al Comitetului Director in functie si totdata consilier al presedintelui in functie. Cine isi permitea sa -l contracandideze  in timpul exercitarii celor 2 functii? Cum e cu conflictul de interese?
 
 
Primul prieten al lui Miculescu  pripasit mai intai in noul Comitet Director al SRR din 2012, ajuns un an mai tarziu tot “prin concurs” in postul Director de comunicare si marketing, fusese Cristian Savu. Si tot fara contracandidat. La fel, cum sa candidezi impotriva unui membru al Comitetului Director? E culmea tupeului!
 
Dupa capatuirea membrilor CD Cristian  Savu si Bogdan Negulescu, presedintele srr a continuat aplicarea noii organigrame  conceputa de Negulescu, prin inscenarea urmatoarelor 2 concursuri de Directori, a caror dedicatie pentru Marius Furdui si Oltea Serban Parau a fost semnalata pe larg si rasunator in presa, cu 2 luni inainte.  http://www.reportervirtual.ro/2014/01/radio-romania-concursuri-cu-final-dinainte-stiut-si-un-jaf-de-60-000-de-euro.html
Nicio problema, nimic, nimic!  Oamenii s-au cocotat pe posturi, cainii latra, caravana trece!
Odata capatuiti primii 4, in lipsa oricarei reactii “de sus” la semnalele presei, Miculescu a decis sa le aranjeze si pe celelalte 3 consiliere ale sale, tot in posturi nou infiintate special pentru ele, in noua organigrama a SRR: Albertina Nastase, Dana Dumitrescu si Gianina Negreanu. La aceasta ora, numele lor si cv-urile lor inca mai figureaza pe site-ul srr.ro, la Consilieri:http://www.srr.ro/RadioRomania/consilieri_presedinte_director_general-41
Albertina Nastase, fosta subalterna a lui Miculescu la SNRadiocomunicatii, adusa de el pe post de consililera pdg la SRRadiodifuziune
 Pentru ea a fost infiintata o functie manageriala noua in SRR
 
Dana Dumitrescu,  si ea fosta subalterna a lui Miculescu la SNRadiocomunicatii, adusa de el pe post de consililera pdg la SRRadiodifuziune
Si pentru ea a fost infiintata o noua functie cu titlu pompos:
 
Gianina Negreanu, economista cu “mari performante” inregistrate ca PR pe la diverse ong-uri, dar fosta subalterna a lui Miculescu pe vremea cand lucrau amandoi la Prima tv, va fi noul Director adjunct de marketing si comunicare al SRRadiodifuziune:
Si tot  asa, un batalion de prieteni, consilieri si fosti subalterni la SNRadiocomunicatii, intrati pe poarta SRRadiodifuziune in 2012 si 2013, fara experienta, fara niciun fel de realizari si performante (cautati-i pe internet) au fost instalati prin abuzul in functie al presedintelui Ovidiu Miculescu, cu complicitatea obedienta a CA al SRR, in cele mai importante posturi de directori si manageri ai radioului public, infiintate special intr-o noua organigrama care sa le asigure stabilitatea in functii de conducere stabile si banoase, la stat.  Sigur ca, in echipele noilor functii, noii manageri isi vor aduce din afara si propriile echipe, proprii findeli, secretari si consilieri, tot pe salarii bune si caldute la stat.
Nu va faceti probleme financiare, pentru ca depasiri economice nu vor fi. Miculescu a anuntat mai intai o disponibilizare de 10% din personalul fiecarui departament si serviciu din SRR. Din economiile rezultate de la disponibilizari si din incetarea colaborarilor cu nume de celebritati literare, stiintifice, etc,  la care se adauga taierea sporurilor redactorilor, realizatorilor si regizorilor, adica din veniturile personalului de specialitate, vor fi asigurate salariile noilor sefi si noilor lor echipe. Ce, nu s-a mai vazut? E dupa modelul TVR!
La TVR nu s-au disponibilizat 600 de oameni in 2012 dar a fost angajata nevasta fostului presedinte SRR, Demer Andras Istvan? Dupa care s-a angajat si el in 2013 tot la TVR, mai intai consilier al lui Claudiu Saftoiu, apoi definitiv, “prin concurs” , director al nou infiintatei Case de productie a TVR?
Modelul consilierilor si prietenilor inscaunati directori, e la indemana lui Ovidiu Miculescu, ca doar Demeter Andras Istvan a ramas in continuare coleg cu el in CA al SRR, sa-i dea sfaturi si sa ia si de acolo indemnizatie. Salariul de Director in TVR plus salariul nevestei, Laura Demeter angajata tot in TVR, sunt insuficiente, se mai ajung cu indemnizatia din CA al SRR.
Asa se conduce toata Romania?
Si chiar raman lucrurile asa?
EZ, Un jurnalist de radio”

In curand vom prezenta si informatii cu privire la aceste abuzuri!

4 gânduri despre “Scrisoare deschisă despre abuzurile de la Radio România

 1. Pingback: Sărbătoare, dar nu prin minciună (III)… | Radio Iaşi – Cel mai ascultat radio regional – știri, muzică și evenimente

 2. Pingback: Pe ultimii centimetri ai lui Miculescu se organizeaza concursuri la Radio Romania | SUSROMANIA

 3. Nu suntem indiferenti, suntem LASI! Meritam ceea ce ni se intampla! Ne conduc toate nulitatile numite politic, care la randul lor isi aduc echipele de nulitati. Si noi ne bagam sub masa, tacem din gura, sa trecem neobservati.

  Apreciază

 4. NOI suntem vinovati ptr. raul si abuzul cu care ne ameninta/ataca acesti impostori!
  Am fost si suntem, inca, indiferenti fata de acesti raufacatori si murdaria lor!
  Nu este tarziu sa ne unim, organizam si sa incepem CURATENIA!!!

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s