Adrian Moise pentru Mediaddict: ”Dacă cei peste 1500 de salariați din cei 2300 au refuzat să semneze împotiva mea, însemnă că mă susțin!

Adrian Moise pentru Mediaddict: ”Dacă cei peste 1500 de salariați din cei 2300 au refuzat să semneze împotiva mea, însemnă că mă susțin!
MediaSind: Administraţia Miculescu „fabrică”probe pentru a induce în eroare ParlamentulCatalin Dumitrescu

Scandalul din Societatea Romana de Radio pare a fi abia la inceputul ei. Astfel, dupa ce unele dintre blogurile ‘fidele’ actualei conduceri din Radio Romania au remis un comunicat prin care se afirma ca:”1000 de angajati ai institutiei de pe General Berthelot au cerut Parlamentului Romaniei ca Adrian Moise sa nu mai fie recunoscut ca si angajat al radioului public; acesta a reactionat imediat

APEL!

Solicit sprijinul tuturor organizatiilor care cred in asanarea morala si in demascarea actelor/faptelor de coruptie din Radioului Public.

Va rog sa luati pozitie publica fata de administratia Miculescu care si-a propus sa transforme Radioul intr-o goarna a PSD-ului si intr-un radio comercial, in care muzica si glumitele au inlocuit stirile din viata sociala cu care se confrunta cetatenii acestei tari.

Miculescu si-a propus si a si reusit, inlaturarea oricarei persoane care are curajul sa aiba o alta opinie decat a lui.

Pe postul Radio România Actualităţi, condus de către preşedintele-director general Ovidiu Miculescu, (foto) şi pe toate posturile locale din subordine, s-a anunţat depunerea unei aşa-zise petiţii la Parlament semnată de « 1000 de angajaţi »  pentru demiterea reprezentantului salariaţilor şi preşedintele Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, Adrian Valentin Moise, din Consiliul de Administraţie. 

Speriată de numeroasele dezvăluiri publice făcute de Sindicatul Unit al Salariaţilor-Radio România privind managementul defectuos, atitudinea dictatorială faţă de angajaţi, fapte de corupţie, incompatibilităţi şi conflicte de interese pentru care au fost sesizate Agenţia Naţională de Integritate, Direcţia Naţională Anticorupţie, Parchetul şi Parlamentul României, administraţia Societăţii Române de Radiodifuziune a reacţionat ieri, 11 februarie 2014, printr-un comunicat de presă.

Ceea ce nu spune însă comunicatul, este faptul că acea petiţie reprezintă de fapt o făcătură. Potrivit surselor noastre, numărul real al semnatarilor nu este cel din comunicat, ci mult mai mic, iar unele persoane se regăsesc de mai multe ori pe documentul semnat. Deoarece angajaţii ameninţaţi să semneze petiţia au refuzat să îndeplinească „ordinul pe unitate”, s-a apelat şi la  tabelele cu semnături pe care le-a folosit în instanţă, în diverse cauze, sindicatul de buzunar al conducerii. De altfel, chiar lidera de sindicat este cercetată în mai multe dosare penale, fiind acuzată tocmai de falsificarea unor documente ale organizaţiei.

Pentru a deturna atenţia opiniei publice, folosind tehnici de manipulare de tip securist, administratia Miculescu a dispus difuzarea pe postul public de radio a respectivului comunicat în aceeaşi zi când Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a solicitat demisia conducerii pentru acte de corupţie şi comportament dictatorial, cerere despre care nu se aminteşte nimic în emisiunile Radio România.

Pe această cale anunţăm că Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, membru afiliat al FRJ MediaSind, nu se va lăsa intimidat de manevrele lui Ovidiu Miculescu şi ale echipei sale „de zgomote”, îndreptate împotriva organizatiei şi a liderului său şi va continua să prezinte cetăţenilor plătitori de taxă radio tv, matrapazlâcurile actualei conduceri din Radioul Public.

Ceea ce trebuie să ştie publicul din ţara noastră este că Radio România nu înseamnă nici Ovidiu Miculescu, nici Consiliul său de Administraţie obedient, nici liderii micilor sindicate galbene şi nici politicienii care girează ilegalitaţile din instituţie.

Radio România înseamnă tradiţie, prestigiu şi profesionalism, în slujba plătitorilor de taxă radio-tv. Pentru cetăţeni şi pentru angajaţii Radioului, alături de Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, ne vom bate până la capăt.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind

Sursa: FRJ MediaSind

Un gând despre “Adrian Moise pentru Mediaddict: ”Dacă cei peste 1500 de salariați din cei 2300 au refuzat să semneze împotiva mea, însemnă că mă susțin!

 1. Reblogged this on CRONICA REZERVISTULUI and commented:
  Surprinde lipsa totală de transparenţă din partea unei instituţii (SRR) care nu poate fi suspectată de lipsă de experienţă în actul comunicării.
  Cîte informaţii au fost făcute publice în legătură cu activitatea şi mulţumirile – nemulţumirile sindicatelor din care fac parte şi angajaţii SRR?
  Vi se pare normal ca singura nemulţumire publică a angajaţilor să fie reprezentarea lor în CA printr-un lider sindical ales tot de ei?
  Care este motivul acestei nemulţumiri?
  Se invocă „denigrarea instituţiei”. Nu se dă nici un exemplu.
  Pe de altă parte, cine a urmărit activitatea lui Adrian Valentin Moise în media, a aflat că el nu s-a îndreptat niciodată împotriva instituţiei, ci doar împotriva unor abuzuri ale PDG Ovidiu Miculescu şi ale altor membri ai CA. Acelaşi A.V. Moise a siolicitat şi primit răspunsuri din partea unor instituţii ale statului, care au emis documente oficiale la care SRR nu a răspuns pînă azi.
  În schimb, SRR face cunoscută solicitarea de destituire a lui A.V. Moise din CA în urma solicitării a 1.000 de semnatari din rîndul angajaţilor.
  Este o procedură stranie şi inacceptabilă pentru o instituţie media de prestigiul SRR.
  Sper că Parlamentul va corecta aceste derapaje şi nu va transforma o instituţie de calibrul SRR într-un obiect al conflictelor politice conjuncturale.

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s