QUID PRODEST?

„Proiect de soluție pentru redresarea TVR: Televiziunea publică se unește cu Radiodifuziunea. Ovidiu Miculescu, posibil coordonator al noii structuri

21 martie 2014| Articol principal, Industria mass-media | paginademedia.ro

Sursa Foto: Mediafax Foto

image

O soluție surpriză este în discuții pentru redresarea economică a Televiziunii Române.

Potrivit surselor Paginademedia.ro, una din variantele aflate în stadiu avansat de discuții este unirea Televiziunii Publice cu Radiodifuziunea.

Practic, în locul a două societăți separate, așa cum este acum, audiovizualul public va funcționa sub cupola unei singure entități.

Conform acelorași surse, noua entitate ar urma să fie condusă de Ovidiu Miculescu, actualul președinte alSocietății Române de Radiodifuziune.

Justificarea, susțin sursele Paginademedia.ro, vine din faptul că acest model ar duce la eficientizare cheltuielilor, fiind cel mai întâlnit în Europa (și BBC funcționează după un sistem unificat). Între țările în care televiziunea publică funcționează separat de radio sunt Bulgaria, Franța, Suedia, Polonia și Cehia. O mutare asemănătoare a făcut-o Slovacia, care a unit într-o singură entitate Radioul și Televiziunea publice în anii trecuți.

Care este acum situația celor două societăți? TVR are datorii istorice de peste 150 de milioane de euro (conform declarațiilor lui Stelian Tănase Radioul Public a încheiat 2013 pe plus, cu un profit de peste două milioane de euro.TVR are 2450 de angajați.

În Radioul public lucrează aproximativ 2200 de oameni (cifră care include orchestrele și corurile Radio).

Potrivit acelorași surse, după proiectul de unificare a celor două servicii publice ar rezulta o singură societate, cu un singur consiliu de administrație și cu o singură taxă pentru audiovizual.

Dacă s-ar menține cuantumul de acum, taxa unificată ar aduce noii societăți încasări de peste 120 de milioane de euro pe an.

Totodată, unificarea ar presupune o reorganizare a activităților, mai ales în zona administrativă, tehnică, economică și a serviciilor de suport, care ar fi comune. O reorganizare ar urma să aibă loc și la nivelul studiourilor teritoriale.

Radioul și TVR au funcționat împreună, sub numeleRadioteleviziunea Română, până în anul 1994. Odată cu apariția Legii 41 de funcționare a audiovizualului public, Radioul a fost separat de Televiziune, funcționând ca entități cu administrații separate.

Cine este Ovidiu Miculescu

image

Ovidiu Miculescu este președinte al Radiodifuziunii din 2012. Anterior a fost membru în Consiliul de Administrație al Radioului Public (din 2010).

Ovidiu Miculescu a lucrat, la începutul anilor ’90, la TVR 1 (director de imagine), a fost șef al Biroului Antena 1 la Washington DC și director executiv Antena 1 până în 1998.

A lucrat apoi, timp de un an, la Prima TV.

În anii 2000 s-a implicat în activitatea Asociației pentru Radio Audiență, fiind primul președinte al organizației.

A coordonat rețelele EuropaFM și Radio 21 și regia de publicitate radio Regie Radio Music.

Contactat de Paginademedia.ro, Ovidiu Miculescu nu a comentat informatiile.”

Ne punem întrebarea: Quid prodest? (Cui îi foloseste?)

Un raspuns rapid putem sa dam si noi: în niciun caz salariatilor din cele doua institutii!

Atunci cui?

Vom reveni!

Un gând despre “QUID PRODEST?

 1. Quid prodest? (Cui îi foloseste?)
  Aceasta este intrebarea general valabila, in Romania zilelor noastre, si adresabila tuturor decidentilor de gasca care, din decembrie 1989, stapanesc, slutesc si jefuiesc tara si neamul romanesc.
  Noi stim raspunsul. In TVR s-au furat bani. Si in Radio s-au furat, cum se fura de peste tot, prin contracte deocheate!
  Cine este pedepsit ptr. aceste nemernicii?
  Ca intotdeauna, cetateanul cumsecade-platitor de taxe!
  Cei, cu adevarat, vinovati declanseaza o reorganizare/regrupare, cu scopul de-a spala faptele marsave si de a ascunde hotii.
  Asta fac si cu partid(ul)”ele” post-decembrist/e: schimba denumirile, schimba forma si culorile siglei, se regrupeaza, se aliaza, se despart, iar se aliaza, trec din stanga in dreapta si invers, dar ei sunt….ACEIASI MANIPULATORI-PRADATORI.
  Este necesar sa constietizam ca aceste fapte, dar si timpul ne taxeaza dramatic pasivitatea/lasitatea si indiferenta.
  Ei-smecheri si bogati, noi-toleranti si saraci.
  Cat despre programele TVR si SRR sunt fade, cu continut cultural, educativ si informational desuet. Nu merita niciun ban!!!

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s