Reportervirtual.ro: Atacul lui Tănase la banii TVR: 24.900 de euro pentru avocați

Sa o luam cu inceputul.

Radioul Public a emis pentru prima data in eter la 1 noiembrie 1928 prin vocea profesorului Dragomir Hurmuzescu iar Televiziunea Publica a luat nastere, mult mai tarziu, la 31 decembrie 1956.

Dupa Revolutia din 1989, cele doua institutii au functionat inca sub denumirea de Radioteleviziunea Romana.

In anul 1994, prin votul Parlamentului, au luat nastere doua institutii publice sub denumirea de Societatea Romana de Televiziune (SRTv) si Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR), prin adoptarea Legii 41/1994.

Ce sunt cele doua institutii?

Conform legislatiei in vigoare, SRTv si SRR sunt institutii publice!

Mai mult, conform ART. 4

„(1) Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, ca servicii publice în realizarea obiectivelor generale de informare, educaţie, divertisment, sunt obligate să prezinte, în mod obiectiv, imparţial, realităţile vieţii social-politice şi economice interne şi internaţionale, să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice, să promoveze, cu competenţă şi exigenţă, valorile limbii române, ale creaţiei autentice culturale, ştiinţifice, naţionale şi universale, ale minorităţilor naţionale, precum şi valorile democratice, civice, morale şi sportive, să militeze pentru unitatea naţională şi independenţa ţării, pentru cultivarea demnităţii umane, a adevărului şi justiţiei.”

Cine are curajul sa protesteze si sa caute dreptatea in justitie se loveste de bunul plac al unui director numit politic care face ce vrea si cum vrea cu banul public!

Chiar ministrul finantelor Florin Georescu tragea un semnal de alarma acum aproape 2 ani de zile in legatura cu cheltuielile foarte mari cu casele de avocatura pe bani publici.
publici.

Victor Ponta a dat o ordonanta de urgenta OUG 26/2012 in acest sens.

Si cu toate acestea cititi mai jos ce se intampla la Televiziunea Publica:

Atacul lui Tănase la banii TVR: 24.900 de euro pentru avocați.

29 MARTIE 2014 • DE 

Într-un proces în care ar fi putut folosi juriștii instituției, Stelian Tănase a preferat să angajeze casa de avocaturaă Mușat și asociații pentru suma de 24.900 de euro, adica bugetul pentru o grilă săptămânală la TVR1, susțin sursele Reporter Virtual. Televiziunea publică nu are nimic de câștigat din acest proces. E vorba despre contestația depusă […]

stelian tanaseÎntr-un proces în care ar fi putut folosi juriștii instituției, Stelian Tănase a preferat să angajeze casa de avocatură Mușat și asociații pentru suma de 24.900 de euro, adica bugetul pentru o grilă săptămânală la TVR1, susțin sursele Reporter Virtual. Televiziunea publică nu are nimic de câștigat din acest proces. E vorba despre contestația depusă de Mihai Rădulescu și Cornel Mihalache, care au atacat decizia Biroului Electoral de a invalida rezultatul alegerilor prin care cei doi au câștigat locurile de membri CA din partea salariaților. După hotărârea Biroului Electoral, următorii doi clasați au fost desemnați membri în Consiliul de Administrație, respectiv Liviu Fetter şi Sorin Burtea. Momentan, Parlamentul României așteaptă decizia instanței și apoi va aproba alegerea noului CA. O primă soluție va fi pronunțată luni, după ce vineri a fost amânată.

În tot acest conflict juridic, conducerea TVR putea trimite în fața judecătorilor juriștii instituției, deja plătiți, dar directorul interimar a preferat să aloce o sumă importantă pentru cineva din afară. Potrivit surselor Reporter Virtual, nu e prima oară când Tănase a apelat la casa de avocatură, dar biroul Mușat și asociații a negat atunci. În acel caz era vorba de cercetarea unor dosare pentru îndepărtarea din TVR a șefului de la știri, Claudiu Lucaci, și a producătorului general, Cristian Zgabercea.”

Un gând despre “Reportervirtual.ro: Atacul lui Tănase la banii TVR: 24.900 de euro pentru avocați

  1. „Interesul poarta fesul” – spune un proverb. Este clar ca, prin angajarea banilor publici in cheltuieli mai mult decat duble si nejustificate legal, se urmareste un interes personal sau de gasca!
    In acelasi mod s-a lucrat si se lucreaza si in SRR. Sa amintim tripletul: Toghina Maria-fost PDG, Postasu Constantin- fost consilier personal pe prbleme juridice al PDG-Toghina, Puscas Constantin – director economic, pe de o parte, iar de partea cealalta avocatul Gil Vasile &Company of MANGLEÁLĂ. Cati bani publici au iesit, din SRR, prin aceasta cale/afacere? Raspunsul l-a dat chiar Curtea de Conturi a Romaniei: foarte muuuulti!!! A se vedea, daca vi se permite (sic) rapoartele de constatare! Unde au ajuns acesti bani, dar si altii? Presupuneri: Toghina Maria si-a facut o vila; sa nu fie mai prejos, Puscas Constantin si-a facut si el o vila, langa Toghina Maria, Postasu Constantin, banuim ca si-a mai luat o motcicleta faina, pe cea anterioara a stricat-o intr-un accident nenorocit! Dl avocat a mai ramas si el cu ceva maruntis dupa ce a platit taxele la stat si la …
    Noi, platitorii de taxe ii intrebam pe acesti „manageri” ce-si mai doresc in viitor? Nu de aia, dar sa stim, sa ne mobilizam si sa-i ajutam, ca saracii de ei, nu le ajung salariile nesimtite si nepermise de lege, cum se exprima tot Curtea de Conturi la o analiza asupra acestui aspect.

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s