3 MAI – Ziua mondiala a libertatii presei

In primul rand urez la multi ani tuturor jurnalistilor care cred in aceasta frumoasa meserie si care nu se confunda cu mercenariatul pe care-l practica unii asa-zisi jurnalisti.

Cautand pe internet, am gasit ca la 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara ziua de 3 mai drept Ziua Mondială a Libertății Presei.

De fapt, ințiativa a fost lansată cu doi ani inainte, la Conferința Generală UNESCO care, printr-o rezoluție din 1991 asupra promovării libertății presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă și independentă este o componentă esențială a unei societăți democratice.

Organizatia Natiunilor Unite a declarat marcarea acestei zile pentru a aduce în atenția publică importanța și necesitatea respectării libertății de exprimare, conform articolului 19 din Declarația Universală a Drepturilor Omului: ”Orice om are dreptul la libertatea opiniilor și exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum și libertatea de a căuta, de a primi și de a răspândi informații și idei prin orice mijloace și independent de frontierele de stat”.

Activewatch organizeza, ca de obicei, luni 5 mai 2014, ora 12, la sediul organizatiei, Lansarea Raportului FreeEx 2013 – Libertatea Presei în România.

Colegii de la Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania vor organiza si ei, luni 5 mai 2014, ora 17, la Biblioteca Nationala a Romaniei, dezbaterea cu titlul: „Ziua Libertatii Presei: Care presa? Care libertate?” Stelia Negrea a scris chiar un articol interesant cu acest titlu.

Silviana Chiujdea a scris un articol interesant pe http://www.evz.ro . Va invit sa-l cititi.

 sursa evz

Intr-un cuvant sarbatorim aceasta zi dar ne punem intrebarea precum colegii de la AZIR: ” Care presa? Care libertate?”

sursa agerpres

Va invit sa mergem luni 5 mai, la sediul Activewatch, la ora 12 si apoi sa participam la dezbaterea organizata de AZIR la Biblioteca Nationala a Romaniei, la ora 17.

Asta in cazul in care mai sunt jurnalisti interesati de soarta lor.

 

 

 

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s