ANI: URSACHE PETRU – INCOMPATIBIL

Comunicat – incompatibilitate – URSACHE PETRU, membru în Comitetul Director al S.R.R.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui URSACHE PETRU, membru în Comitetul Director al  Societății Române de Radiodifuziune, întrucât, începând cu data de 01 martie 2012, deține, simultan, funcția de membru în Comitetului Director al S.R.R. și funcția de administrator al S.C. Sirom Service Impex S.R.L.

Conform art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, „Persoanelor care exercită următoarele demnități publice și funcții publice de autoritate […]: membrii […] comitetelor directoare ale Societății Române de Radiodifuziune […] li se aplică […] regimul incompatibilităților prevăzut în prezentul titlu pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat, precum și incompatibilitățile prevăzute în legi speciale”.

Astfel, URSACHE PETRU nu a respectat dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale […]”.

URSACHE PETRU deține, începând cu data de 15 ianuarie 1993, calitatea de asociat și funcția de administrator al S.C. Sirom Service Impex S.R.L., iar, începând cu data de 01 martie 2012, deține și funcția de membru  în Comitetul Director al Societății Române de Radiodifuziune.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. URSACHE PETRU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

SURSA: AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 8 mai 2014

2 gânduri despre “ANI: URSACHE PETRU – INCOMPATIBIL

  1. Pingback: CURTEA DE APEL a respins contestatia lui DOBRITOIU COSTIN RADU | SUSROMANIA

  2. Pingback: Operatiunea “Curatenie in SRR” continua! Update! | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s