Din nou cenzura la TVR?

http://www.activewatch.ro/ro/freeex/reactie-rapida/cerem-conducerii-tvr3-sa-motiveze-oprirea-difuzarii-interviului-cu-traian-basescu

Va redam mai jos scrisoarea trimisa de Activewatch la TVR:

„Către  Societatea Română de Televiziune

 
Canalul TVR3 a oprit difuzarea unui interviu cu președintele Traian Băsescu programat a fi difuzat în seara zilei de 13 mai, în cadrul emisiunii „Totul la vedere”. Emisiunea este produsă de TVR Timișoara și prezentată de Brândușa Armanca. Ediția în care era difuzat interviul cu președintele Traian Băsescu primise deja aprobare din partea TVR3 pentru a fi difuzată. Ulterior, s-a luat decizia nedifuzării ei pe acest canal cu acoperire națională și a fost difuzată numai de canalul regional, TVR Timișoara.

 
Solicităm conducerii TVR să comunice public motivul acestei nedifuzări asupra căreia planează suspiciuni îndreptățite de cenzură și care riscă să afecteze din nou credibilitatea instituției. Reamintim că în luna februarie Directorul General Interimar al TVR, Stelian Tănase, a oprit abuziv difuzarea documentarului “Moștenirea clandestină” pe canalul TVR Moldova.

 
De asemenea, solicităm Comisiei de Etică și Arbitraj a TVR să analizeze dacă decizia nedifuzării interviului cu Traian Băsescu s-a făcut cu respectarea tuturor regulamentelor și procedurilor interne și nu constituie o decizie abuzivă și arbitrară a conducerii TVR3.

Razvan Martin

Coordinator of the FreeEx Program

ActiveWatch – Media Monitoring Agency

Member of Reporters Sans Frontiers network”

Colegii membri ai Sindicatului Unit al Salariatilor-Radio Romania considera ca este un caz grav de incalcare a Constitutiei, a legii CNA si a Legii 41/1994.

Protestam fata de aceasta decizie si suntem alaturi de demersul pe care l-a facut Activewatch.

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s