Despre proiectul de Regulament intern din SRR

Catre membri Consiliului de Administratie al SRR

In legatura cu proiectul de Regulament Intern va supun atentiei urmatoarele aspecte sesizate de mine si pe care vreu sa le dezbatem in sedinta de CA:

– La art. 15 alin. 11 si alin. 12 elimina nejustificat reprezentantii desemnati de sindicatele ce activeaza in SRR in detrimentul reprezentantilor sindicatului reprezentativ.
 
– La art. 36 alin 2 lit k), propun eliminarea  expresiei „să participe activ la efectuarea controalelor cu privire la depistarea consumului de băuturi alcoolice/substanţe halucinogene/ stupefiante/ droguri în timpul orelor de program şi în sediul instituţiei.” care este defectuoasa, din punctul meu de vedere, intrucat:

> are o formulare generalista, fiind imprevizivila, in sensul ca nu se intelege in ce consta efectiv ” participarea” salariatului la controalele respective, cine sunt subiectii pasivi si activi ai controlului;

> formularea creaza, in mod periculos, un cadru  pentru  incalcarea nejustificata  dreptului la integritate fizica si la demnitate al salariatilor.

– Propun eliminarea art. 36 alin 1 a doua  litera „s” care incalca art. 11 alin 1, art. 13 alin1- alin 3 din Legea 41/1994 si art 37 CM.

 – Propun eliminarea  art. 38 care depaseste limitele stabilite de Codul Muncii, intrucat se extinde nelegal,  cadrul exceptional  in care salariatul poate fi obligat sa presteze o munca ce iese din sfera atributiilor obisnuite ale acestuia. A se vedea  art. 105 alin 1 lit.c), art. 121 alin 2, art. 138 CM care nu prevad situatia „cazului fortuit” sau formula excesiv de larga, „evitarea unor prejudicii pentru SRR”.

 

– Propun reexaminarea art. 64 alin 2 si art. 65 alin 1, 2, si 3 care,  in mod halucinant, cuprind nu mai  putin trei definitii similare ale abaterii disciplinare, fiind schimbata doar topica cuvintelor.

Mai mult, niciuna dintre definitii nu respecta „in integrum” definitia legala prevazuta de art. 247 CM, fiind inlaturat in mod nejustificat adjectivul „legale”  din expresia „ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.”

 

– Propun modificarea art. 64 pentru a se acorda cu definitia legala prevazuta la art. 247 alin 2 CM si eliminarea art. 65 alin 1- alin 3.

 

– La art. 69 alin 2 , propun reformularea textului in ” Decizia de sanctionare se intocmeste de catre Serviciul Juridic al SRR” intrucat  emitentul actului juridic este SRR si nu un compartiment intern al societatii.
 
– La art. 70 alin 3, propun introducerea unui nou aliniat cu forma :

> „alin 3) In cazul in care salariatul refuza sa primeasca scrisoarea recomandata, decizia de concediere se comunica prin executor judecatoresc”.

 

– Propun eliminarea art. 82 alin 7 intrucat acesta incalca art. 2 si art. 22 alin 1 si 2 din Legea 62/2011.

Adrian Valentin Moise
Membru al CA al SRR

 

Pentru acelasi motiv ( incalcarea art. 2 si art. 22 alin 1 si 2 din Legea 62/2011), propun eliminarea art. 83 alin 1, 3 si alin  6.

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s