Plângere prealabilă

Avand in vedere  ca Regulamentul privind desfasurarea alegerilor de desemnare a candidatilor pentru reprezentantii salariatilor in Consiliul de Administratie al SRR incalca Legea 41/1994 si are dispozitii discriminatorii, avocatii SUS-Radio Romania au considerat ca este necesara depunerea la SRR a unor plangeri prea5labile de catre TOȚI salariatii din Radioul Public care se considera afectati si vatamati in dreptul lor Constitutional de a alege si de a fi alesi.

Puteti completa aceasta plangere prealabila cu datele dvs si apoi le depuneti, in doua exemplare originale, un exemplar pt SRR si un exemplar ramane la dvs.

Daca vreti ca dreptul dvs sa fie aparat de SUS-Radio Romania trimiteti exemplarul, scanat pe adresa de e-mail aesiom@gmail.com si vom face noi demersurile cu privire la suspendarea procesului de alegeri, anularea Regulamentului si daca va fi cazul, anularea alegerilor si a votului.

Iata Modelul mai jos:

„Catre

Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR)

Subsemnatul ……………., cu domiciliul in Bucuresti, str. ….., nr. …bl. …, scara …, etj. …, ap. …., sector….., avand CNP …………, cu CI seria XX nr. Xxxxx,

 

In baza Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica,

In baza Legii 554/2004 a contenciosului administrativ,

 

Prin prezenta formulez

PLANGERE PREALABILA

prin care va solicit urmatoarele:

 

1. Sa anulati, in intregul sau, Regulamentul privind desfasurarea alegerilor de desemnare a candidatilor pentru reprezentantii salariatilor in Consiliul de Administratie al SRR, aprobat prin Dispozitia Comitetului Director al SRR nr.I 23/ 03.06.2014, intrucat acesta s-a elaborat si emis cu incalcarea Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.

In opinia subsemnatului, SRR este o ”autoritate administrativa autonoma” obligata sa respecte prevederile Legii 52/2003, atunci cand emite acte normative in regim de putere publica (a se vedea art. 4  lit. a) din lege).

2. Sa anulati, in intregul sau, Regulamentul privind desfasurarea alegerilor de desemnare a candidatilor pentru reprezentantii salariatilor in Consiliul de Administratie al SRR, aprobat prin Dispozitia Comitetului Director al SRR nr. I.23/03.06.2014, s-a emis cu incalcarea principiului legalitatii, comitetul Director al SRR nefiind un organ al SRR investit cu competenta legala de a emite un regulament privind desfasurarea alegerilor de desemnare a candidatilor pentru reprezentantii salariatilor in Consiliul de Administratie al SRR, organ de conducere suprem al SRR;

3. Sa anulati art. 1 din Regulamentul privind desfasurarea alegerilor de desemnare a candidatilor pentru reprezentantii salariatilor in Consiliul de Administratie al SRR, aprobat prin Dispozitia Comitetului Director al SRR nr.I 23/ 03.06.2014 care incalca principiul constitutional al egalitatii de sanse la accesul in functii si demnitati publice (art.16 alin 3 din Constitutie), prevederile art. 19 lit. d) din Legea 41/1994 si prevederile art. 211 Cod Civil, prin ingradirile nejustificate aduse dreptului salariatilor SRR, membri de sindicat, de a-si depune candidatura, neingradit, pentru unul dintre cele doua locuri din Consiliul de Administratie al SRR, destinate persoanelor alese de salariatiii SRR, prin vot secret.

A se observa in acest sens ca, prin art. 1 din Regulament, in mod nelegal, dreptul universal de a candida al oricarei persoane avand calitate de salariat SRR este ingradit in substanta sa, prin introducerea celor 2 conditii restrictive mentionate la art. 1 lit. a) si b) si in virtutea carora poate fi candidat doar salariatul care este propus de o organizatie sindicala sau acel salariat care nu este membru de sindicat.

Per a contrario, salariatul care este membru de sindicat si nu este propus de o organizatie sindicala nu poate candida independent. Cu alte cuvinte, calitatea de „membru de sindicat” a unui salariat SRR a fost transformata de Comitetul Director, ilegal, intr-o incapacitate ori incompatibilitate neprevazuta de lege a salariatului SRR, de natura a-l impiedica pe acesta sa acceada la functia de membru in Consiliul de Administratie al SRR (functie de demnitate publica) fiind incalcate prin aceasta art. 16 alin 3 din Constitutie, art. 19 alin 4 din Legea 41/1994 si art. 211 Cod Civil.

Art. 211. – (1) Nu pot face parte din organele de administrare şi de control ale persoanei juridice incapabilii, cei cu capacitate de exerciţiu restrânsă, cei decăzuţi din dreptul de a exercita o funcţie în cadrul acestor organe, precum şi cei declaraţi prin lege sau prin actul de constituire incompatibili să ocupe o astfel de funcţie.

 

 

4. Sa anulati prevederile art. 1 din Regulamentul privind desfasurarea alegerilor de desemnare a candidatilor pentru reprezentantii salariatilor in Consiliul de Administratie al SRR, aprobat prin Dispozitia Comitetului Director al SRR nr.I 23/ 03.06.2014 care incalca principiul constitutional al egalitatii de sanse la accesul in functii si demnitati publice (art.16 alin 3 din Constitutie), prevederile art. 19 lit. d) din Legea 41/1994 si prevederile art. 211 Cod Civil, prin ingradirea nejustificata adusa dreptului oricarui cetatean care nu este salariat SRR, de a-si depune liber candidatura pentru unul dintre cele doua locuri din Consiliul de Administratie al SRR care se ocupa prin votul secret al salariatilor.

5. Sa anulati prevederile art. 1 art. 2 art. 3 si art. 5 din Regulamentul aprobat prin Dispozitia Comitetului Director al SRR nr.I 23/ 03.06.2014 care incalca art. 2, art. 7 si art. 28 din Legea 62/2011 a Dialogului Social.

 

Cu stima,

………………….”

Un gând despre “Plângere prealabilă

  1. Pingback: Quod erat demonstrandum: Alegeri ilegale la Radio România – un grav atentat la democrație! (varianta pe larg) | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s