Încă doi membri din conducerea Radioului Public declaraţi incompatibili de către ANI

Încă doi membri din conducerea Radioului Public declaraţi incompatibili de către ANI

Sesizările depuse de Sindicatul Unit al Salariaţilor – Radio România împotriva lui Dobriţoiu Radu Costin (foto), membru al Comitetului Director al Societăţii Române de Radiodifuziune şi împotriva lui Savu Cristian Traian, fost membru CD, au fost confirmate azi de către Agenţia Naţională de Integritate. Aceştia se adaugă Preşedintelui – Director General al SRR, Ovidiu Miculescu, declarat şi el incompatibil de către ANI şi de către Curtea de Apel Bucureşti. Citiţi în continuare comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate.

COMUNICAT – INCOMPATIBILITATE – 2 MEMBRI AI COMITETULUI DIRECTOR AL SOCIETĂȚII ROMÂNE DE RADIODIFUZIUNE (S.R.R.)

18 iunie 2014, 16:00

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui DOBRIȚOIU RADU COSTIN, membru al Comitetului Director al Societății Române de Radiodifuziune (S.R.R.)și SAVU CRISTIAN TRAIAN,fost membru în Comitetul Director al S.R.R., ca urmare a deținerii simultane de funcții.

Conform art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, „Persoanelor care exercită următoarele demnități publice și funcții publice de autoritate […] membrii […] comitetelor directoare ale Societății Române de Radiodifuziune […] li se aplică […] regimul incompatibilităților prevăzut în prezentul titlu pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat, precum și incompatibilitățile prevăzute în legi speciale”.

DOBRIȚOIU RADU COSTIN se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 03 iulie 2012, întrucât deține, simultan, calitățile de membru al Comitetului Director al S.R.R. și persoană fizică autorizată în cadrul DOBRIȚOIU N. RADU – COSTIN PERSOANĂ FIZICĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] calitatea de comerciant persoană fizică”.

ImageSAVU CRISTIAN TRAIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 martie 2012 – 30 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan cu calitatea de membru în Comitetul Director al S.R.R., și funcția de administrator unic al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia […] administrator […] la societăţile comerciale”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 18 iunie 2014

2 gânduri despre “Încă doi membri din conducerea Radioului Public declaraţi incompatibili de către ANI

 1. Pingback: Dobritoiu Radu declarat definitiv incompatibil de Inalta Curte | SUSROMANIA

 2. Felicitari ANI !
  Multumim, domnule Moise !
  Noi, contribuabilii si platitorii de taxe radio-tv, cerem restituirea banilor publici cu care au fost remunerati – gras, acesti impostori si inselatori de neam si tara !!!
  Totodata, solicitam celor responsabili cu promovarea acestor indivizi in functii de importanta publica, cu impact social si educational, sa demisioneze si sa raspunda – legal – pentru crearea acestor situatii inselatoare, bazate pe interese de conlucrare cu acesti lacomi, in vederea dobandirii de venituri ilicite.
  In plus, acest “domn” Dobritoiu Radu Costin, prin modul abject de exprimare folosit pe anumite retele de socializare, printre care cea numita “grup SRR”, insulta nu numai pe cel despre care face referiri, dar si institutia pe care o reprezinta si pe orice cititor. Studiile, experienta si competentele manageriale ale acestui individ sunt nule ! Nu avea nicio calitate sa ocupe o asemenea functie. Este clar, cei care l-au promovat intr-o asemenea pozitie au urmarit alte interese deochiate de gasca, decat cele de progress institutional/national.
  SA LA FIE RUSINE !!!
  SA NE DEA BANII INAPOI !!!

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s