Ion Moraru: Scrisoare către colegii mei din Radioul Național

Scrisoare către colegii mei din Radioul Național postata pe http://www.mediasind.ro

Hoții stigă :„ hoții !” sau „ cea mai bună apărare este atacul”.                                       

Cele două expresii,  destul de prezente în limbajul nostru uzual, reflectă o stare de lucruri mai mult decât reală.
Cei prinși la furat strigă intotdeauna „hoții!”și încearcă să se infiltreze repede în rândul celor care reclamă hoția, legitimându-se ca oameni cinstiți.

 

Ieri am ascultat  câteva fragmente din discuțiile care au avut loc la comisiile de cultură ale Parlamentului și care vizau componența Consiliului de Administrație din SRR.  La un moment dat a fost invocat și numele lui  Adrian Moise. Mare mi-a fost mirarea  să aud vocea unui cunoscut deputat, care spunea că Moise este un procesoman frustrat, că cele reclamate de el (la diverse instanțe ) sunt pure invenții, etc..    

                            

Imediat  am rememorat informatii de la ANI ,apărute în presă . Mi-am amintit de procesul pe care Miculescu Ovidiu l-a pierdut  în fața Agenției Nationale de Integritate, la Curtea de Apel București, mi-am amintit de o listă mare, cu nume ale persoanelor din conducerea Radioului ce au fost declarate incompatibile și sunt încă pe funcții. Știam că la SRR este raiul incompatibililor.     

        

Adrian Moise  a fost cel care a devoalat ilegalitățile și incompatibilitățile din Radio România și, în loc să fie felicitat pentru exercițiul său de înalt civism, a fost concediat (după o cercetare sumară) pe motive inventate. Este întristător ca un deputat  să apere matrapazlâcurile  Administrației Miculescu, in pofida evidenței, ignorând adevarul, atacându-l pe cel care îndrăzneșe demascarea fărădelegii, după vechiul principiu bolșevic „cine nu e cu noi, este împotriva noastră”  și plătește pentru asta, adaug  eu.

 

Adrian Moise a primit în ultima vreme lovituri grele. Unele în plină figură, altele chiar sub centură, sau prin spate, de la cei de la care nici nu se aștepta, uneori. Atacuri concentrate, din partea unor colegi interesați să promoveze „călcând pe cadavre”,din partea conducerii instituției, care nu s-a dat în lături de la încălcări ale legii, de la un sindicat  „galben”,din penitenciare, care iși oferea seviciile să „salveze  dialogul social” în instituție, chiar și de la unii politicieni , care au închis ochii în fața ilegalităților semnalate, ba mai mult, au continuat să-i susțină pe Miculescu Ovidiu și pe apropiații lui.

 

Adevărul  va ieși însă curând la lumină, așa că „nu trebuie să ne pierdem speranța”, așa cum spunea  Sfântul Ioan Paul al II-lea. Tot el adresa un îndemn care a încurajat luptătorii împotriva comunismului :„Nu vă fie teamă”. Repet și eu aceste cuvinte și vă rog :Nu vă fie teamă și nu vă lăsați timorați de politrucii din fruntea instituției!  Nu aplecați capul în fața celor ce vor să vă ingenuncheze! Uniți-vă , pentru că uniți veți fi extrem de puternici, credeți-mă! Alături de Adrian, să faceți tot ce vă stă în putință pentru a restaura dreptatea și adevărul  în SRR. Și vă reamintesc ceea ce dumneavoastră știți foarte bine :Radioul Național nu se identifică cu administrația Miculescu.
Radioul National are o tradiție și un prestigiu pe care trebuie să le apărați de orice atac din partea imposturii, în numele ascultătorilor dumneavoastră.

 

Cu prietenie,

 

Ion Moraru,

Realizator de emisiuni,

Vicepreședinte FRJ MediaSind

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s