Plangere prealabila catre PARLAMENTUL ROMANIEI

Sindicatul Unit al Salariatilor-Radio Romania a transmis urmatoarea plangere prealabila catre Parlamentul Romaniei ce vizeaza anularea Hotararilor 24 si 29 din 16.06.2014.

Nr. inreg. SUS-Radio Romania: 104/27.07.2014

„Către

PARLAMENTUL ROMANIEI

– Camera Deputatilor

– Senat

 

In atentia

  • Presedintelui Romaniei
  • Primului Ministru
  • Guvernului Romaniei
  • Avocatului Poporului

 

Subscrisa, SINDICATUL UNIT AL SALARIAŢILOR – RADIO ROMÂNIA (SUS–Radio România) persoană juridică cu personalitate legal dobândită conform sentinţei civile nr. 167/02.09.1993, pronunţată în dosarul nr. 160/PJ/1993 al Judecatoriei sectorului 1, cu modificările survenite prin sentinţa civilă nr. 10554/05.06.2012, pronunţată în dosarul nr. 22499/299/2012, cu sediul în Bucureşti, Str. G-ral Berthelot nr. 60-64, camera 805, sector 1, CUI 11844234,

cu sediu ales pentru comunicare (…), prin reprezentant legal, preşedinte Adrian Valentin Moise,

si

Adrian Valentin Moise, (…)

I. Avand in vedere ca s-a publicat in Monitorul Oficial, Decizia Curtii Constitutionale nr.417/ 3 iulie 2014 a neconstitutionalitatii Hotararii Parlamentului nr. 24 din 2014 privind desemnarea membrilor Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune,

Avand in vedere ca prin aceeasi decizie, pe langa aspectul de neconstitutionalitate, Curtea Constitutionala a retinut la pct. 24 si ca Hotararea Parlamentului nr. 24 din 2014 este nelegala, fiind incalcate, la emiterea acestui act, si prevederile art. 19 alin. 2 din Legea 41/1994,

Va rugam sa reexaminati Hotararea Parlamentului nr. 24 din 2014, prin raportare la art. 19 alin. 2 din Legea 41/1994 si sa procedati la anularea acesteia pentru incalcarea art. 19 alin. 2 din Legea 41/1994.

La examinarea cererii noastre, va rugam sa aveti in vedere si ca, din punctul nostru de vedere, posibilitatea acordata de legiuitor, unor categorii foarte restranse de subiecti de sesizare, de a critica o hotarare a Parlamentului pentru o eventuala neconformitate cu Constitutia, precum si efectele (care se produc pentru viitor) unei decizii prin care se constata neconstitutionalitatea unui act juridic, nu blocheaza posibilitatea de a se anula actul juridic in cauza, pentru neconformitate cu legea, cu consecinta desfiintarii retroactive a efectelor acestuia.

Suplimentar, va rugam sa aveti in vedere ca Hotararea Parlamentului nr. 24 din 2014 nu poate fi anulata doar partial, strict in aceea parte a sa care priveste pe cei 8 candidati desemnati politic intrucat, in conformitate cu art. 19 alin. 5 teza ultima, „consiliul de administraţie funcţionează valabil în componenţa a cel puţin 9 membri validaţi.”

Nu in ultimul rand, tot pentru a servi la anularea Hotararea Parlamentului nr. 24 din 2014, va rugam sa retineti, sa examinati si sa va insusiti urmatoarele:

Si in partea care priveste pe cei doi candidati desemnati prin votul secret al salariatilor SRR, hotararea Parlamentului este de asemenea nelegala si deci lovita de nulitate intrucat actele juridice emise de SRR cu privire la alegeri, care au stat la baza emiterii HP 24/2014 sunt lovite de nulitate pentru motivele si argumentele de drept care au fost mentionate in cererea de chemare la judecata (atasata) introdusa colectiv de catre Dl Cristian Parvulescu, dl. Moise Adrian Valentin, Sindicatul SUS-Radio Romania si altii, care face obiectul judecatii in dosarul aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti-Sectia Contencios Administrativ si Fiscal sub nr. 4322/2/2014, inregistrat la instanta de judecata la 1 iulie 2014.

Daca actele juridice pe care s-a intemeiat HP 24/2014, in ceea ce priveste pe candidatii titulari Balaci Nicoleta Viorica si Adrian Doros si supleantii acestora (Marius Dorian Tanase si Mihai Vasile Maiorescu) sunt lovite de nulitate, atunci si HP 24/2014, ca act subsecvent, este lovita de nulitate, in aplicarea principiului potrivit caruia anularea actului juridic iniţial atrage şi anularea actelor juridice subsecvente, regula ce se desprinde din art. 1254 Cod Civil.

II. In considerarea celor de mai sus, va rugam sa procedati la examinarea si anularea si a actului subsecvent emiterii Hotararii Parlamentului nr. 24/2014, respectiv Hotărârea Parlamentului nr. 29/2014 din 16.06.2014 privind numirea dlui Ovidiu Miculescu in functia de preşedinte al Consiliului de administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, intrucat daca HP 24/2014 este lovita de nulitate, cu consecinta ca efectele acesteia sunt desfiintate retroactiv, atunci si HP 29/2014 este lovita de nulitate intrucat nu se mai poate retine ca, la emiterea acesteia, s-ar fi respectat exigentele art. 19 alin. 7 teza I din Legea 41/1994 potrivit caruia citam, „Preşedintele Consiliului de administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv al Societăţii Române de Televiziune, se numeşte de către Parlament, în şedinţă comună, dintre membrii titulari ai consiliilor” (nota noastra explicativa: In cazul SRR, presedintele trebuia sa fie ales din randul membrilor prealabil desemnati in CA al SRR!).

La solutionarea cererilor noastre din prezenta petitie, va rugam sa aveti in vedere si ca, in data de 12.06.2014, s-a depus la Parlament o cerere (atasata) insotita de documente relevante, prin care s-a adus la cunostinta Parlamentului savarsirea unor fapte de fraudare a procesului alegerilor din SRR si s-a solicitat respingerea validarii persoanelor aparent alese legal, de catre salariati.

III. In considerarea celor de mai sus, si avand in vedere incidenta prevederilor art. 21 alin 2 din Legea 41/1994, va rugam sa constatati ca s-a prelungit, de drept, mandatul vechiului Consiliu de Administratie al SRR (desemnat prin Hotararea Parlamentului nr. 33/2010)

 

Prezenta reprezinta plangere prealabila.

 

Cu stima,

Sindicatul Unit al Salariatilor-Radio Romania                                                         Adrian Valentin Moise

Prin reprezentant legal,

Presedinte

Adrian Valentin Moise”

Un gând despre “Plangere prealabila catre PARLAMENTUL ROMANIEI

  1. Pingback: ANI sesizată din nou pentru Ovidiu Miculescu | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s