Tribunalul Bucureşti obligă administraţia Miculescu să prezinte contractele suspectate de căpuşarea Radioului Public! preluat de la Mediasind
“Prin cererea înregistrată de pârâtă sub nr. 321/25.06.2013, reclamanta Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a solicitat pârâtei Societatea Română de Radiodifuziune să comunice următoarele informaţii:
1. Dacă și ce tip de contract/e și în ce cuantum a/au fost încheiat/e între SRR și publicația Cotidianul.ro în ultimul an de zile.
2. Dacă și ce tip de contract/e a/au fost încheiat/e între Societatea Română de Radiodifuziune și SC NEW WAVE WEB DEVELOPMENT SRL, cu sediul în Mangalia, acționar/administrator Balaci Nicoleta Viorica, realizator SRR, și Dumitru Florin, Redactor șef New Media SRR.
3. Dacă și ce tip de contract/e a/au fost încheiat/e între Societatea Română de Radiodifuziune și SC SEASIDE NEW MEDIA SOLUTIONS SRL, cu sediul în Mangalia, acționar/administrator Balaci Georgel, angajat SRR și Dumitru Ramona Mihaela, redactor SRR.
4. Dacă între Societatea Română de Radiodifuziune și dna. Cerasela Rădulescu existau în perioada 4 – 7 iunie raporturi de muncă/convenții civile.” – se arată în motivarea instanţei.
Deşi adminstraţia SRR condusă de preşedintele-director general Ovidiu Miculescu (foto) a refuzat să furnizeze aceste informaţii de interes public, susţinând că SRR nu este o instituţie publică, instanţa a respins această apărare, apreciind că „pârâta Societatea Română de radiodifuziune se în cadrează în categoria subiectelor de drept prevăzute de art. 2 lit.a din Legea nr. 544/2001, cărora le incumbă obligaţia de a comunica informaţiile de interes public.”
De asemenea, instanţa obligă SRR să furnizeze FRJ MediaSind în termen de 10 zile de la comunicare, informaţiile de interes public solicitate. Menţionăm că este prima oară când o instanţă de judecată obligă SRR să furnizeze informaţii de interes public, în baza Legii nr. 544/2011.
În data de 28 iunie 2013 cotidianul Replica din Constanţa a publicat o anchetă potrivit căreia persoane din conducerea Radioului Public sunt suspectate că au căpuşat instituţia publică de presă (vezi aici) iar în data de 31 iulie 2013, FRJ MediaSind anunţa opinia publică despre motivele declanşării acestui proces. (vezi aici)
În ataşament prezentăm Sentinţa Civilă a Tribunalului Bucureşti nr. 3021/22.04.2014.
Departament Comunicare FRJ MediaSind
|
SUS – Radio Romania va prezenta in curand un serial privind aceste firme si legaturile financiare si politice cu SRR si nu numai!
AV Moise
Domnule Moise, aceasta Sentinţa Civilă nr. 3021 pronunţată în data de 22 aprilie 2014, are intindere, ca efect, si asupra contractelor suspectate ca acte de coruptie – elaborate de Toghina Maria, in perioada mandatului ei de PDG-SRR sau de Istvan Andras Demeter-fost PDG, care, prin coabitare si conlucrare cu Miculescu Ovidiu, au fost „curatate” si ascunse bine de cei care au drept sa controleze?
Sunt multe contracte de verificat pe aceasta tema, à-propos cum s-a „aranjat” cu renumitul putregai din contractul SRR-CLIR MEDIA, prin care s-au spalat milioane de euro sau contractul prin care sotia pdg-ista, Toghina Maria majoreaza, doar, salariul sotului – Toghina Marius, dupa o grila de salarizare inventata si majorata de ea, doar cu acest scop? In plus, Toghina Maria, sustinuta de prietenii de la Cotroceni, si-a pus siesi un SALARIU NEPERMIS DE LEGE, fapt evidentiat si de Curtea de Conturi a Romaniei, in urma controalelor efectuate.
Si asta nu este tot ! Toate acestea si alte acte suspectate de abuz si coruptie s-au intamplat, in plina perioada de criza … de cinste, cand pensinarilor li se taia din pensii, bolnavii mureau pe drumuri pentru ca se inchideau spitale, copiii ramaneau needucati – nu mai erau bani ptr.invatamant, etc..
Increzatori in fenomenul democratiei si incurajati de conceptul tarnsparentei, am solicitat si noi responsabililor prin cereri-elegante, sa ni se puna la dispozitie acest fel de contracte, dar am fost refuzati.
Asteptam raspunsul Dvs., domnule Moise, sunt multe de CLARIFICAT SI DE REZOLVAT !
ApreciazăApreciază