Stiri ale saptamanii 18-24 august

Un ultim omagiu.

Romania si intelectualitatea acestei tari a ramas, din 17 august a.c., mai saraca. A plecat spre alte orizonturi „Un ambasador al culturii romanesti” asa cum l-a denumit in mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba de înmormântare a regretatului om de cultură Dan Hăulică, Bucureşti, 20 august 2014 (vezi aici).

– Nu va voi uita niciodata DOMNULE AMBASADOR! Va multumesc ca ati fost alaturi de mine si de Sindicatul Unit al Salariatilor-Radio Romania in aceste momente foarte grele.

Nu am sa uit expresia dvs
: „- Domnule Moise nu va lasati!
Buba se va sparge!
Acest abces trebuie scos!”

Domnule AMBASADOR, Dumnezu sa va ierte si sa va odihneasca in pace! Amin!

1. Miercuri 20 august a.c., a avut loc la Judecatoria Sectorului 1, prima infatisare privind plangerea depusa de SUS-Radio Romania impotriva soluţiei de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP) a lui Miculescu Ovidiu si Belciug Gheorghe, in dosarul 6233/P/2013.

SUS-Radio Romania a solicitat prin avocat Ovidiu Preotesescu ca dosarul sa fie retrimis la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 1 pentru a fi completat, conform normelor procedurale in materie penala.

Avocatul Mihai Mustaciosul ce-l reprezinta pe Ovidiu Miculescu a solicitat instantei sa ne respinga cererea.
Avocatul dlui Belciug Gheorghe (platit de Sindicatul Liber al lucratorilor din SRR) nu s-a prezentat.

Instanta a decis amanarea pronuntarii solutiei pentru data de 27 august a.c. (vezi aici).

2. Am depus in numele SUS-Radio Romania la Agentia Nationala de Integritate 4 petitii pe Legea 544/2001, privind liberul acces la informatii de interes public.
– Va vom comunica raspunsul ANI in momentul in care-l vom avea.

3. In 22 august am depus la SRR o petitie in temeiul Legii 544/2001, privind liberul acces la informatii de interes public (vezi aici).
– Vom afisa raspunsul SRR.
In cazul in care conducerea Radioului Public nu va raspunde la petiție adresată in baza Legii 544/2001, vom actiona in judecata SRR.

4. In data de 22 august a.c. am fost la Sectia 3 Politie pentru a solicita informatii privind stadiul dosarelor aflate spre competenta solutionare.
Cei de la Sectia 3 Politie ne-au solicitat sa depunem o cerere in acest sens.
Având in vedere aceasta precizare vom depune luni 25 august a.c. cereri pentru fiecare speta in parte (Dosar Miculescu-amenintare 24 iulie 2013, Dosar Miculescu-Ordinul 650/2013, Dosar Daniela Ciobanu-fals in inscrisuri privind numarul de membri de sindicat declarati la Judecatoria Sectorului 1 si la ITM pentru obtinerea reprezentativitatii Sindicatului Liber al Lucratorilor din SRR, Dosar Daniela Ciobanu-denunt calomnios).

5. Pentru ca este luna august si pentru ca in luna august toti corespondentii din strainatate ai Radio Romania isi iau concediu de odihna si revin in tara, am primit informatia ca pe langa acestia a revenit si Cerasela Radulescu care, desi este numita pe postul Radio Romania Actualitati „corespondenta la Bruxelles”, (ea nu are aceasta calitate conform reglementarilor interne ale SRR iar cel care este acum corespondent la Bruxelles, in mod legal, este dl Sorin Croitorescu) l-a astepta in vis a vis de intrarea principala in Radio, pe „stapanul” Radioului, insusi, chiar el, Ovidiu Miculescu.

Si nu era singura. Era cu regizorul de film si de situatii, insusi, chiar el, sotul ei, Bogdan Radulescu.

Din surse (voi pastra anonimatul, pentru protectia lor!), venirea lor intempestiva pare ca se datoreaza problemelor pe care le au acestia la Bruxelles (neplata chiriei catre mai multi proprietari de imobile unde au locuit Fam. Radulescu) dar si la Bucuresti (incuvintari silite prin retinerea unor creante facute de Cerasela Radulescu catre firma de creditare SC VERITAS FINGROUP SA (vezi aici), executare silita in favoarea SRR (vezi aici) si (aici) si (aici), dar si plata unor cheltuieli de judecata catre SRR (vezi aici) si (aici) si (aici) dar si de Bogdan Radulescu catre firma SC PORSCHE VERSICHERUNGS AG SALZBURG SUC. ROMANIA (vezi aici), catre SRR (vezi aici), (aici), (aici) si catre firma de creditare SC VERITAS FINGROUP SA (vezi aici), catre firma SC EOS FINANCE GMBH SA (vezi aici) ).

Ne oprim deocamdata aici.

In fapt, vreau sa va aratam cum SRR prin Ovidiu Miculescu plateste din bani publici niste persoane carora li s-a desfacut disciplinar contractul individual pentru ca nu au mai revenit la munca.

Fostul Presedinte al SRR, A I Demeter le-a facut notificarea sa revina de la Bruxelles dar ei au spus ca NU (cu motivatii de tot felul!).

Se pune intrebarea fireasca, de ce nu s-a facut o licitatie/propunere de oferte pentru salariatii SRR/jurnalisti/freelanceri de a lucra la acest site?

De ce nu s-a respectat Regulamentul de Organizare si Functionare a Corpului Corespondentilor in Strainatate (vezi aici)?

De ce au fost trimise tocmai Cerasela Radulescu impreuna cu Nicoleta Viorica Balaci (pe bani publici si nu putini!) la Congresul Mondial al Federatiei Internationale a Jurnalistilor ce s-a tinut la Dublin, Irlanda, in perioada 4-7 iunie 2013 in loc sa trimita pe corespondentul Radio Romania la Londra, Dan Vasiliu (vezi aici) sau pe noul corespondent (vezi aici) si (aici)?

Sa nu uitam si de Bogdan Radulescu care nu este o fecioara in ale jurnalismului (vezi aici) dar care este foarte buuunnnn pentru Radio Romania.

O sa revenim cu amanunte, pe aceasta tema!

6. Despre Ovidiu Miculescu.

Am dat o căutare (sau cum s-ar exprima Viorica Balaci: un search) pe google al numelui Miculescu Ovdiu si uite ce a aparut, in aceasta ordine:

Pe site-ul lui Ohanesian (vezi aici).

Pe site-ul Nasul TV (vezi aici) sau pasajul care face referire la Miculescu:

…”În total, dintre cele doisprezece mențiuni ale “avocatului Victor Ponta”, publicate în Monitorul Oficial, zece sunt strâns legate de Dorin Cocoș. O alta dintre celelalte două se referă la asistența juridică de care a beneficiat firma Adria Flux. Acestei companii, Victor Ponta i-a scris un act adițional care îi lărgea obiectul de activitate cu: “activități de radio și televiziune”. Ulterior, Ovidiu Miculescu, administratorul firmei Adria Flux în intervalul 2008-2011, urma să ocupe funcții importante în stat exact în perioadele în care Victor Ponta accedea pe poziții de putere.

În 2009, Miculescu a fost consilier personal al ministrului pentru relația cu Parlamentul, Victor Ponta. După ce președintele PSD s-a așezat pe fotoliul de prim-ministru, Miculescu a fost numit președinte – director general al Societății Române de Radiodifuziune. În anii ’90, Ovidiu Miculescu a fost director executiv al Antena 1 și, anterior, șef al Biroului Antena 1 din Washington DC. Între 1999 si 2000, Miculescu a lucrat ca vicepresedinte pentru noi afaceri la Media On si s-a ocupat de dezvoltarea “Forum Invest Romania” – afaceri controlate de Bogdan Popovici, care, în 2012, avea sa fie condamnat in dosarul “Trofeul Calitatii”, împreună cu Adrian Năstase. Soția lui Ovidiu Miculescu i-a fost consilieră, la Cotroceni, fostului președinte Ion Iliescu.”….

Iata mai jos un pasaj dintr-un articol scris in Dilema veche sau vezi tot articolul (vezi aici)

…”În ceea ce priveşte RRA, povestea e ca la CNA: ca să elimine orice risc, Ponta şi-a numit un fidel fără nici un profil public. Puţină lume mai ştie acum că povestea de dragoste dintre Victor Ponta şi libertatea presei a început foarte prost, pentru aceasta din urmă, încă de pe vremea guvernării Năstase: Guvernul a alocat atunci, unui investitor francez, prima licenţă FM naţională, pe care s-a construit Europa FM. Victor Ponta era atunci omul de legătură al lui Năstase şi al PSD, prin care se încerca controlarea postului (conform strategiei de alocare a posturilor de radio şi TV între grangurii PSD, aşa cum am aflat ulterior din celebrele stenograme). Iar Victor Ponta acţiona printr-un domn care se numea Ovidiu Miculescu. Acest Miculescu a fost numit, după preluarea puterii de către Ponta, ca şef la Radioului public.”….

Vom continua.

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s