Știrile începutului de weekend. 5 sept 2014

1. S-a terminat actiunea Miculescu&Co in Delta Dunarii. Mai precis la Crisan.

Grilele au fost discutate, aprobate si se asteapta o noua crestere de audienta, cum n-a mai fost niciodata. Ever!

Cativa au fost atentionati! Nu dam nume! Se stie!

Cine nu se misca, nu face si nu zice cum vrea Sefu, este jale. Jale mare! Nu se stie daca va mai fi sefulet.

Nici peste in Delta nu mai este! Prietenii stiu de ce!

Vom reveni mai pe larg, saptamana viitoare.

2. Miercuri 3 sept a.c., a avut loc la Tribunalul Bucuresti primul termen in procesul intentat de Sindicatul Unit al Salariatilor-Radio Romania si Federatia Sindicatelor din SRR impotriva SRR privind discriminarea celor doua organizatii sindicale in ceea ce priveste sediul (ce a fost spart si devalizat in 22-23 aprilie 2013) (vezi aici).

Dorim pe aceasta cale sa-i multumim doamnei MARIANA MILAN – Seful Serviciului Juridic din SRR, pentru curajul de care a dat dovada si ne-a sprijinit in demersul nostru, de a demonstra ca, Societatea Romana de Radiodifuziune este o INSTITUTIE PUBLICA.

Chiar daca, aparent a insemnat ca nu ne-am adresat corect Curtii de Apel ci Tribunalului, in fapt asta ne doream sa demonstram, ca Radio Romania este o institutie publica!

Apreciem ca dna MARIANA MILAN a reusit sa treaca de anumite bariere si de anumite indicatii pretioase si a afirmat raspicat ca:

„- SRR este o societatea care functioneaza sub control Parlamentar, ea este o autoritate aflata in subordinea Parlamentului, deci face parte din autoritatile publice centrale, deci este de competenta Curti de Apel Bucuresti.”

Instanta a retinut exact acest aspect pe care ni-l doream sa-l punem in evidenta iar rezultatul este aici.

3. Joi 4 septembrie a.c., a avut loc la Tribunalul Bucuresti primul termen in procesul intentat de SUS-Radio Romania impotriva SRR pe legea 544/2001, privind liberul acces la informatii de interes public.

Asa cum va spuneam mai sus, dna Milan Mariana si-a schimbat atitudinea fata de SRR. Acum un an si mai bine, si ea si Miculescu raspundeau vehement ca: „SRR nu este institutie publica, ci este un serviciu public, deci nu i se aplica Legea 544/2001, privind liberul acces la informatii de interes public!

De cand a pierdut primul proces cu Federatia Roamana a Jurnalistilor MediaSind in 22 aprilie 2014 (vezi aici) si acum pe al doilea cu SUS-Radio Romania (vezi aici), Miculescu & Milan si-a reconsiderat pozitia, considerand ca nu poate merge la infinit cu povestea: „SRR nu este institutie publica!”

Abia asteptam sa ne comunice toate informatiile de interes public solicitate de catre FRJ MediaSind dar si de SUS-Radio Romania.

Cu siguranta vom descoperi impreuna ce se ascunde in spatele refuzului lui Miculescu de a raspunde, in temeiul Legii 544, la anumite intrebari privind modul in care se cheltuiesc banii publici, modul cum sunt tratate discriminatoriu anumite organizatii sindicale din SRR, etc.

Aceasta este cererea pe care SUS-Radio Romania a depus-o la SRR (vezi aici) si iata raspunsul lui Miculescu, in calitate de reprezentant, la acea vreme, al SRR (vezi aici).

Mai urmeaza inca cateva procese care sunt pe rolul instantelor. Asteptam doar termenul pentru ca rezultatul nu poate fi decat admiterea cererii noastre! De ce?

Pentru ca:

In scurt timp!

– SRR este instiutie publica si Miculescu nu se poate deroga de la aceasta!

– in Constitutie art. 16, scrie foarte clar:

(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.”

4. Tot joi 4 septembrie a.c., a avut loc la Tribunalul Bucuresti primul termen in procesul intentat de Ovidiu Miculescu in calitate de Presedinte-Director General al SRR (Reclamant)

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE Reclamant
UNIUNEA NAŢIONALĂ A PATRONATULUI ROMÂN-UNPR Pârât
PATRONATUL PRESEI DIN ROMÂNIA- ROMEDIA Pârât
FEDERAŢIA ROMÂNĂ A JURNALISTILOR MEDIASIND Pârât
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE Pârât

pentru anularea prevederilor Contractului Colectiv de Munca la nivel de Mass-Media (vezi aici).

Instanta ne-a acordat un termen pentru luarea la cunostinta a unor intampinari depuse de Ministerul Muncii si de Uniunea Nationala a Patronatului Roman (vezi aici).

Sunt drepturi pe care SUS-Radio Romania le-a solicitat a fi incluse in CCM la nivel de SRR (2012-2013), pentru toti salariatii, dar SRR a refuzat.

SUS-Radio Romania a depus la Tribunalul Bucuresti cererea privind acordarea sporului de fidelitate de 25% si asteptam sa ni se acorde termen in dosarul nr. 40109/3/2013 (vezi aici).

5. In 5 septembrie a.c., la Curtea de Apel Bucuresti s-a judecat cererea de reexaminare taxa de timbru (vezi aici), Pirvulescu Cristian vs SRR privind dosarul nr. 4322/2/2014 pentru anularea Regulamentului si a alegerilor in vederea desemnarii reprezentantilor salariatilor in Consiliul de Administratie al SRR (vezi aici).

Desi instanta ne-a respins cererea de reexaminare a taxei de timbru, ne-a admis ceea ce era mai important:

Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a OUG nr. 80/2013 în ansamblu, precum şi a disp. art. 16 lit. a) şi art. 40 din acelaşi act normativ.

In scurt timp asteptam sa ni se acorde termen pentru judecata pe fond, a cererii noastre.

6. In 5 septembrie a.c., la Tribunalul Bucuresti s-a judecat cererea lui Moise Adrian Valentin vs SRR pentru anularea ordinului 843 emis de Ovidiu Miculescu in vederea constituirii unei Comisii de analiza si verificare, convocata in data de 7 decembrie 2012. (vezi aici|)

Aceasta prima Comisie instituita de Miculescu a fost prima incercare de a desface contractul individual de munca a lui Moise Adrian Valentin, insa fara succes!

A doua oara (15 aprilie 2013) intradevar, a fost un „SUCCES” pentru Miculescu & gasca! Au reusit sa desfaca contractul individual de munca al unui lider de sindicat si al unui reprezentant ales al salariatilor in CA al SRR.

Vom vedea, la sfarsit, cand vom trage linia.

Un gând despre “Știrile începutului de weekend. 5 sept 2014

  1. Pingback: Omerta instaurata la SRR a cazut! Transparenta institutionala se consolideaza definitiv la Radioul public. | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s