Informatii utile tuturor salariatilor din SRR 9 sept 2014

Astazi 9 septembrie a.c., mai multi salariati din Radio (membri ai SUS-Radio Romania si nu numai!) m-au sunat si mi-au solicitat sprijinul, sa le apar drepturile privind o posibila modificare a programului de lucru de la 6/h respectiv 7/h la un program de lucru de 8/h.

I-am intrebat despre ce este vorba si mi-au spus ca exista zvonuri ca joi 11 septembrie a.c., nu se stie ora, vor fi convocati la o sedinta, sa li se comunice ca trebuie sa semneze un act aditional la CIM prin care sa fie modificat programul normal de munca de la 6/h (7/h) la un program de lucru de 8/h.

Mi-au solicitat sa-i reprezint la aceasta sedinta pentru a le apara drepturile conform Statutului SUS-Radio Romania, Codului Muncii, Legii Dialogului Social precum si a legislatiei incidente din domeniul Sanatatii si Securitatii Muncii.

Pentru a intelege exact despre ce este vorba va rog sa cititi (aici) cu atentie aceasta adresa emisa de Directia Managementul Resurselor Umane si Servicii Centralizate si semnata de Bogdan Negulescu – Director si de Mariana Milan – Sef Serviciu Juridic.

Ce se intelege, la prima vedere, citind adresa nr.4.00/1873/08.09.2014:

1. Ca s-a depus o adresa la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti (ITM) si ca o echipa a venit sa verifice sesizarile la sediul SRR din Bucuresti, in perioada 13-25 august a.c.;

2. Ca nu exista in cadrul SRR niciun document doveditor referitor la respectarea prev. art. 3 din Legea 31/1991, privind stabilirea duratei timpului de munca sub 8 ore!!!!!!

3. Ca in urma controlului de la ITM s-a incheiat un PROCES VERBAL avand nr. 127886/26.08.2014;

4. Ca in SRR exista incheiate contracte individuale de munca cu durata timpului de munca sub 8 ore/zi;

5. Ca nu sunt implementate la nivelul SRR a dispozitiilor art. 105 din Legea nr. 53/2003, privind interdictia de a efectua ore suplimentare de catre salariatii care au incheiate CIM cu TIMP PARTIAL!!!!!!!;

6. Ca trebuie respectata masura nr. 2 din PV nr. 127886/26.08.2014 !?!?!?

7. Ca exista un PV al sedintei Comitetului Director al SRR din data de 5 septembrie a.c.; (pe site srr.ro nu exista afisat nimic)

8. Ca „salariatii care au incheiate CIM cu durata timpului de lucru sub 8 ore/zi, nu va mai fi solicitata de catre conducatorii locurilor de munca efectuarea de ore suplimentare.

9. Pentru ca nu exista masuratori realizate de catre entitati abilitate ale ITM,…, toate CIM incheiate cu 6 respectiv 7 ore/zi sunt APRECIATE a fi CIM cu TIMP PARTIAL  si nu CIM cu NORMA INTREAGA;

10. Ca SRR prin DMRUSC impreuna cu Serv Juridic ARE OBLIGATIA sa depuna toate diligentele in vederea respectarii masurilor dispuse de inspectorii de munca de la ITM prin incheierea unor acte aditionale de modificare a CIM cu TIMP PARTIAL in CIM cu NORMA INTREAGA;

CONCLUZII care se desprind, la prima vedere, pana vom intra in posesia documentelor legale:

1. Nu cunoastem care sunt aspectele sesizate in adresa transmisa ITM;

2. EXISTA un studiu realizat la nivelul anului 1991 la care au participat cateva sute de salariati pe parcursul a 3 sau 4 luni de zile; Eu am o copie a acestui studiu !!!!!!

Originalul sau chiar mai multe copii se gasesc la Serviciul Resurse Umane si in ARHIVA Radioului.

Cine afirma ca nu exista, insemna ca MINTE sau a indus in eroare organele abilitate ale ITM !!!!

3. Nu stim ce contine PROCESUL VERBAL nr. 127886/26.08.2014;

4. Da exista CIM-uri in SRR cu program redus de munca si inainte si dupa 1989, deci nu de acum un an sau doi, etc; Acestea s-au stabilit, in urma masuratorilor, pentru salariatii lucreaza in conditii de munca deosebite – vatamatoare, grele sau periculoase!

5. Salariatii despre care vorbim ca au program de 6 ore/zi sau 7 ore/zi NU AU PROGRAM DE MUNCA CU TIMP PARTIAL ci PROGRAM DE MUNCA NORMAL de 6 ore/zi sau 7 ore/zi urmare a stabilirii unor conditii de munca deosebite in acel loc de munca !!!!!!

6. NU cunoastem ce prevede masura nr. 2 din PV nr. 127886/26.08.2014;

7. NU cunoastem ce prevede  PV al sedintei Comitetului Director al SRR din data de 5 septembrie a.c. (vezi aici si aici);

8. Intrebarea care se pune este urmatoarea: – Cum au fost acordate si platite pana acum orele suplimentare? ILEGAL????

9. Exista MASURATORILE efectuate in anul 1991!!!!!!

Cine APRECIAZA ca toate CIM incheiate cu 6 respectiv 7 ore/zi sunt CIM cu TIMP PARTIAL  si nu CIM cu NORMA INTREAGA?

10. In legatura cu „diligentele” pe care DMRUSC impreuna cu Serv Juridic vrea sa le faca, in sensul incheierii unor acte aditionale de modificare a CIM cu TIMP PARTIAL in CIM cu NORMA INTREAGA, uitati-va fiecare pe CIM-ul vosatru si verificati sa vedeti daca la programul de lucru scrie „TIMP PARTIAL”;

Daca NU SCRIE atunci de ce trebuie sa inventeze CINEVA un act aditional la CIM pentru ca voi sa intrati „IN LEGALITATE”????

Nu vi se pare suspect?

Atunci am sa va readuc aminte:

I. La negocierea CCM ati pierdut mai multe drepturi printre care si parte din sporul de sambata si duminica (veniturile voastre au scazut cu 200 pana la 1000 lei);

II. Vi s-a introdus in salariu (cei care mai aveati!) sporul de care beneficiati pentru conditiile de munca deosebite (vezi Doamne fereste sa nu-l pierdeti!);

In acest fel peste 300 de salariati nu au mai beneficiat de majorarea salariului urmare a cresterii salariului minim pe tara de la 1 iulie 2014;

III. Vi s-au schimbat functiile ( a se vedea de ex.: regizor tehnic de emisie, regizor tehnic de inregistrari in operator echipamente radio, etc) pe motiv ca nu sunt in CLASIFICAREA OCUPATIILOR DIN ROMANIA.

Pentru functia de regizor tehnic de emisie respectiv de regizor tehnic de inregistrari s-a construit cate un standard profesional cu implicarea Federatiei Romane a Jurnalistilor MediaSind si a Asociatiei Comitetului Sectorial Mass-Media, Edituri si Tipografii (vezi aici si aici).

De asemenea, functia editor multimedia a fost desfintata doar pentru ca sotia mea avea aceasta functie (vezi aici) desi mai multi salariati din Radio erau incadrati si au dat examen pentru aceasta functie.

Va rog sa verificati daca gasiti functia de operator echipamente radio !!!!!!!

IV. Cei care sunteti in alte sindicate SOLICITATI liderilor vostri de sindicat sa va apere drepturile!!!!

Sper sa va fi trezit interesul ! Restul depinde de VOI !

AV Moise

Presedinte SUS-Radio Romania

5 gânduri despre “Informatii utile tuturor salariatilor din SRR 9 sept 2014

 1. Pingback: ITM s-a predat! PV de control la SRR este informatie de interes public ! | SUSROMANIA

 2. Pingback: PRESIUNI ASUPRA SALARIATILOR DIN RADIOUL PUBLIC | SUSROMANIA

 3. Adrian, toata lumea constata ca, de la instalarea managementului toghinist & continuatorii ineptiei, aceasta institutie, care era un reper de cultura, moralitate, normalitate si echilibru, astazi, prin reprezentantii ei de „frunte”, a devenit un locas al ipocriziei, supterfugilui, escrocheriei si abuzului.

  Profesionistii de prestigiu, din pacate, nu-si mai gasesc, de mult, rostul – sunt debusolati.

  Mandravela Dumitrescu – sefa de la Resurse umane – unde a pus documentele? Le-a pierdut, in timp ce depunea marturie micinoasa sau in timp ce lucra la majorarea -ILEGALA – a salariului sotului ei si la cea a sotului PDG-istei Toghina Maria – sau cand „aranja” o angajare fara concurs, fara conditii sau o promovare deochiata ca – asa-i dictau PDG-istii SRR-ului?
  Cat despre incompetenta oportunista Milan – pusa sefa la juridic – tot de tochina, ptr a pune umarul „la greu”, cand i se cere sa comita…semnarea unui act de abuz sau a unor contracte de achizitii in interesul … PDG-ului, suntem siguri ca detine doar evidenta comisioanelor primite de la avocatii platiti din banii publici, prin SRR – si impartite la …
  „Pricopseala mare” pe noi cu asa manageri…

  Apreciază

 4. foarte informativ, mi-ati putea trimite va rog o copie a studiului din 1991 pe adresa de mail? multumesc mult.
  ps: acum realizez ca am fost un mare prost semnand actul aditional cu schimbarea titulaturii si introducerea sporurilor in salariu. se mai poate face ceva in aceasta privinta?

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s