Aseară m-a sunat un coleg din Radio și mi-a spus ceva foarte interesant: „- Stii ca Miculescu nu mai este Presedinte-Director General al SRR?
Bineinteles ca imediat l-am intrebat: – S-a intrunit Parlamentul special, pentru Miculescu ?
EL (imi raspunde razand): – Nu! E din nou in vacanta! Pentru alegeri!
EU (mirat): – Atunci cum s-a intamplat? Sunt chiar curios!
EL (catre mine): – Ai avut dreptate cand ai postat pe blogul sindicatului (vezi aici), asta vara, adresa catre Parlamentul Romaniei prin care intrebai ce calitate mai are Ovidiu Miculescu in SRR! (vezi aici)
EL: – Nu mai exista nici Consiliu de Administratie si nici functia de Presedinte-Director General al SRR (vezi aici). Miculescu a fost sfatuit prost, de prietenul Negulescu de la Resurse Umane, ca poate sta foarte bine pentru ca hotararea Parlamentului (HP) prin care a fost numit el presedinte al Consiliului de Administratie al SRR nu a fost declarata neconstitutionala.
– Greseala mare, coane! Pentru ca odata ce a fost declarata neconstitutionala intreaga hotarare a Parlamentului de numire a Consiliului de Administratie, in intregime, inseamna ca nici un act emis, ulterior, in baza acestei HP nu mai are valabilitate si este lovita de nulitate absoluta. Deci Miculescu nu mai este nici Presedinte si nici Director General al SRR.
EU (eram de acord cu prezentarea logica pe care mi-a facut-o dar aveam o intrebare catre el): – Si atunci cum semneaza ca Presedinte-Director General al SRR documentele (dispozitii si decizii ale Comitetului Director, convoaca Consiliul de Administratie, semneaza contracte individuale de munca in numele SRR ca angajator, etc) in numele SRR?
EL: – Pai ai uitat? Nu tu ai fost cel care ai descoperit ca a pus Comitetul Director al SRR (vezi aici) sa propuna Consiliului de Administratie al SRR (vezi aici) sa se voteze ca un membru al CA sa negocieze si sa semneze un CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA cu OVIDIU MICULESCU? Adica cu Radu F. Alexandru!
EU: – Da asa este! Am solicitat si Parlamentului si organelor abilitate sa verifice aceasta inventie, care nu este prevazuta in legea de organizare si functionare a SRR si SRTV si in nicio alta lege!
EL: – Ai primit vreun raspuns de la Parlament sau de la organele abilitate?
EU: – Nu!
EL: – Atunci este momentul sa revi si sa soliciti sa se faca public actul, documentul, ordonanta, hotararea, etc prin care este mentinut in fruntea Radioului acest individ.
EU: – Ok. Ai dreptate! Merci pentru reamintire.
EL: – Pa si nu te lasa! Mult nu mai este pana cand va pleca din Radio! Adica cand va fi dat jos! ANI a scos 2 bucati! Asteptam si DNA-ul sa-si faca treaba! Hai pa!
EU: – Pa!”
Sper ca am relatat foarte fidel dialogul cu EL!
AV Moise
In noile contracte pe care angajatii RRA vor trebui sa le semneze apare la „Conditii de munca” la punctul 1 taiat (asa e tiparit) Activitatea se desfasoara conform Legii 31/1992.
Legea respectiva da dreptul la program redus sau gandit special pentru cei care lucreaza in conditii grele. Conditiile sunt considerate grele in mai multe situatii inclusiv munca in stare de stres cum e la cei care participa la realizarea de emisiuni in direct sau la Camera Stirilor.
Semnarea contractelor si intrarea lor in vigoare va insemna anularea oricarei posibilitati de negociere de catre liderii sindicali a unor eventuale sporuri sau program redus. Primul efect va fi ca stirile nu vor mai putea lucra in ture pentru ca dreptul la astfel de organizare a programului de lucru il da L 31/1991
situatii
ApreciazăApreciază