ANI sesizată din nou pentru Ovidiu Miculescu

In aceasta dimineața, Sindicatul Unit al Salariaților – Radio Romania a depus o noua sesizare la ANI, in ceea ce-l privește pe dl Ovidiu Miculescu (vezi aici).

Sesizarea privește „angajarea” dlui Ovidiu Miculescu in funcția de Director General al SRR.

Iată povestea, pe scurt:

1. In data de 16 Iunie 2014, Parlamentul României adopta prin vot, hotararea privind numirea celor 13 membri in CA al SRR (vezi aici).

2. După acest vot si depunerea jurământului in fata plenului Parlamentului membri Consiliului l-au ales pe dl Ovidiu Miculescu presedinte al Consiliului de Administratie al SRR iar plenul Parlamentului a votat HP nr. 29 (vezi aici).

3. Dupa ce s-a vazut cu „sacii-n caruta”, dl Ovidiu Miculescu si-a zis ca n-ar fi rau daca s-ar angaja la SRR ca Director General al Radioului Public.

4. Zis si facut! Tot el a supus avizarii in sedinta Comitetului Director al SRR, din data de 23.06.2014, dispozitia nr. II.38/23.06.2014 (vezi aici).

5. Noul Presedinte, dl Ovidiu Miculescu a convocat foarte rapid Consiliul de Administratie al SRR in data de 30 iunie 2014, unde a supus aprobarii hotararea CA nr.175 prin care Consiliul a votat:

„Art. 1 Se madateaza dl Radu F. Alexandru, membru in CA al SRR, sa negocieze si sa incheie un contract individual de munca cu dl Ovidiu Miculescu, Director General al SRR…” (vezi aici).

6. Astfel se pune in practica o hotarare a CA al SRR, care incalca Legea 41/1994, prin semnarea de catre Radu F. Alexandru si Ovidiu Miculescu a unui contract individual de munca, ilegal!

Aviz membrilor din noul CA al SRR (anulat, deocamdata!): Membri CA care au votat pentru aceasta hotarare sunt complici/partasi la aceasta ilegalitate pentru ca „nimeni nu poate invoca necunoasterea legii” (vezi aici)!

7. Cu adresa nr. 2/2933 din 18 iunie 2014, secretarul general al Camerei Deputaților a trimis Curții Constituționale sesizarea formulată de grupurile parlamentare ale Partidului Național Liberal și Partidului Democrat Liberal, în conformitate cu prevederile art. 146 lit. l) din Constituție și art. 27 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, pentru exercitarea controlului de constituționalitate asupra Hotărârii Parlamentului României nr. 24/2014 privind desemnarea membrilor Consiliului de administrație al Societății Române de Radiodifuziune.

8. In data de 3 iulie 2014, Curtea Constitutionala a decis ca HP nr. 24 este neconstitutionala si a anulat-o (vezi aici).

9. Din acel moment Consiliul de Administratie al SRR a fost anulat (vezi aici)!

10. In 18 iulie 2014 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 535, DECIZIA Nr. 417 din 3 iulie 2014 referitoare la sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Parlamentului României nr. 24/2014 privind desemnarea membrilor Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (vezi aici).

11. In data de 27 iulie 2014, Sindicatul Unit al Salariatilor-Radio Romania si Adrian Valentin Moise a transmis la Parlamentul Romaniei o plangere prealabila (vezi aici).

12. Pe ordinea de zi (vezi aici) a sedintei din data de 16 septembrie 2014, a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor s-a discutat la punctul 6, plangere prealabila (vezi aici) depusa de SUS-Radio Romania privind anularea HP nr.24/16.06.2014.

13. Parlamentul Romaniei a solicitat punctul de vedere al SRR care a raspuns prin Ovidiu Miculescu (vezi aici).

14. Avand in vedere ca nu am primit niciun raspuns din partea Parlamentului Romaniei sau a altor institutii atentionate, SUS-Radio Romania a sesizat din nou ANI cu un posibil conflict de interese in care se afla domnul Ovidiu Miculescu (vezi aici).

Asteptam raspunsul ANI cu privire la aceasta noua sesizare.

AV Moise

Un gând despre “ANI sesizată din nou pentru Ovidiu Miculescu

  1. Pingback: Miculescu nu se lasă! Cerere șoc către Radioul public! | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s