Sindicatul Liber se dezintegrează

Sindicatul Liber al lucrătorilor (ce sintagma! ce limbaj de lemn!) din SRR condus cu mana forte de Viorica Balaci a început sa se dezintegreze!

Începând cu 10 Noiembrie a.c., odată cu fluturașul de salariu, membri de sindicat au observat cum cotizația a crescut de la 11 lei/luna la 18, 20, 24 lei, ….etc.

Mai mulți salariați m-au sunat pe mine sa se plânga ca li s-a mărit cotizația la 0,8% din salariul tarifar.

Le-am spus ca este problema lor pentru ca sunt membri ai Sind Liber si nu membri ai SUS-Radio Romania.

Au spus ca vor sa vina la mine in sindicat si ca s-au saturat de Balaci, Doros, Violeta, Barbu Marian (care si-a „angajat” copilul la Radio Craiova), Tanase Dorian de la RADOR, etc.

Le-am spus ca poate sa descarce de pe blogul Sindicatului de la butonul UTILE cererea de intrare in sindicat si apoi sa o semneze si sa o trimită pe email aesiom@gmail.com

Se pare ca Viorica vrea sa le facă un cadou membrilor de sindicat, o asigurare, cu sprijinul mijlocit de cei din Blocul National Sindical via PubliSind (Federatia Sindicatelor ce au in componenta salariații din Penitenciare si pe cei din asistenta socială) dar pe banii membrilor, bineînțeles!

Cei care m-au sunat zilele astea mi-au spus ca s-au saturat de minciuni de genul:
„va apăram drepturile!”, „vedeți ce este la TVR iar noi ne-am bătut cu Angajatorul sa nu fie dat nimeni afara!”, „veniți la noi in sindicat si nu o sa aveți nici o problema”, „cei care nu sunt la noi in sindicat vor avea probleme”, „se vor majora salariile!!!!”, etc.

Realitatea pe care o constata salariații, începând cu semnarea CCM in Ianuarie 2013, este ca veniturile lor au scăzut cu 200 pana la 1200 lei.

Într-adevăr sunt câțiva care o duc bine in acest regim. Sunt câteva zeci de persoane, deci un procent foarte mic raportat la cei peste 2300 de salariați ai Radioului Public.

Un gând despre “Sindicatul Liber se dezintegrează

  1. Pingback: Sindicatul liber în cădere liberă după ieșirea din scenă a patronului, Ovidiu Miculescu | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s