Tribunalul Bucureşti a respins cererea şefului Radioului Public de anulare a Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media!

Tribunalul Bucureşti a respins cererea şefului Radioului Public de anulare a Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media!

Tribunalul Municipiului Bucureşti a respins cererea depusă în data de 2 aprilie 2013 de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, împotriva Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Patronatului Presei din România ROMEDIA şi Uniunii Naţionale a Patronatului Român, pentru anularea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media (vezi aici).
Este foarte important de menţionat faptul că instanţa a admis şi cererea FRJ MediaSind pentru sesizarea Curţii Constituţionale în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a Legii nr. 40/2011 (Codul Muncii) şi a Legii nr. 62/2011 (Legea Dialogului Social). Aceste acte normative au creat un adevărat dezastru pe piaţa muncii, limitând drastic drepturile salariaţilor pe care i-a transformat în sclavi moderni.

În temeiul acestei hotârâri, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind face un apel public către toţi angajaţii din mass-media, inclusiv pentru cei din Societatea Română de Radiodifuziune, să solicite în instanţă acordarea sporurilor din Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media pentru ultimii trei ani. Este vorba despre sporul de fidelitate de 25%, diferenţa de 25% pentru salariul minim pe ramură, coeficienţii de ierarhizare pentru studii, la care se adaugă sporurile prevăzute de Codul Muncii (sporul de vechime).

FRJ MediaSind reiterează solicitarea făcută clasei politice încă din data de 23 octombrie 2013 de a stopa abuzurile administraţiei Miculescu împotriva angajaţilor din Societatea Română de Radiodifuziune, instituţie publică de interes strategic. (vezi aici apelul)

Comitet Executiv FRJ MediaSind Bucureşti,24 noiembrie 2014

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s