CCR va judeca neconstituţionalitatea Codului Muncii şi a Legii Dialogului Social!

CCR va judeca neconstituţionalitatea Codului Muncii şi a Legii Dialogului Social!

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind susţine demersurile din justiţie ale membrului său afiliat, FRJ MediaSind, privind anularea prevederilor abuzive din Legea nr 40/2011, Codul Muncii şi Legea nr. 62/2011 a Dialogului Social, precum şi respectarea de către angajatori a prevederilor Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media.

 

Federaţia FAIR-MediaSind a luat act de Hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care s-a admis cererea FRJ MediaSind referitoare la sesizarea Curţii Constituţionale în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a Codului Muncii şi a Legii Dialogului Social, acte normative care au fost negociate în genunchi de către anumiţi lideri de confederaţii sindicale şi care transformă în fiecare zi pe angajaţii români în sclavi moderni, legi trecute cu rapiditate prin Parlamentul României prin asumarea răspunderii Guvernului.

Prin excepţiile de neconstituţionalitate ridicate, FRJ MediaSind a semnalat instanţei carenţele privind formula de atestare a autenticităţii actelor normative, încălcarea unor principii ale statului de drept precum cele ale securităţii raporturilor juridice şi ale legalităţii, prevăzute în Constituţie.

Din analiza  jurisprudenţei Curţii Constituţionale rezultă că speţe asemănătoare cu cele prezentate de FRJ MediaSind au fost soluţionate favorabil de către magistraţi. Menţionăm că în acest caz (vezi aici), FRJ MediaSind a fost reprezentată de o echipă de jurişti coordonată de reputatul avocat doctor Ştefan Naubauer, coordonatorul Departamentului juridic al organizaţiei noastre.

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind face un apel către toate sindicatele din bază, indiferent de afiliere, să susţină acţiunea din justiţie a colegilor din mass-media prin transmiterea unor mesaje de solidarizare la mail office@mediasind.ro. Aceste mesaje vor fi apoi prezentate instanţei.

Considerăm că numai prin solidaritate putem recâştiga drepturile scoase la mezat pentru obţinerea unor foloase personale de către cozile de topor din fruntea mişcarii sindicale. Aşa-zişii „lideri” ne-au vândut guvernanţilor, acceptând reglementări care ne transformă pe toţi în simple unelte, lăsându-ne lipsiţi de drepturi elementare prevăzute în legislaţia internaţională a muncii.

 

Biroul Executiv Permanent al FAIR-MediaSind                Bucureşti, 27 noiembrie 2014

Multumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s