SUSROMANIA: APEL PUBLIC

APEL PUBLIC

În aceste zile, în spațiul media, au apărut numele candidaților pentru Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune.

Am fost extrem de surprinși să revedem în această listă pe domnul Ovidiu Miculescu, care este propus de Guvernul României.

Membrii sindicatului nostru dar și multi salariati din instituție sunt indignați de această decizie a executivului, de a desemna din nou, în fruntea Radioului Public, un om susceptibil de grave fapte de incompatibilitate.

Vă reamintim că Agenția Națională de Integritate l-a declarat pe dl. Miculescu incompatibil, în mai multe spețe, Curtea de Apel confirmând chiar acest lucru în una din cauze.

(http://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?PID=20&NewsID=1360,

http://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?PID=20&NewsID=1705,

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000309045&id_inst=2)

Precizăm, deasemeni, că CNSAS a certificat faptul că, același candidat propus de Guvern, Ovidiu Miculescu, a semnat un Angajament cu fosta Securitate în 27 martie 1987, asigurând „apararea contrainformativa a persoanelor care fac parte din grupul de presa ce participa la activitati protocolare.

(http://www.cnsas.ro/documente/adeverinte/2011/3165%20Miculescu%20Ovidiu.pdf )

Considerăm că susținerea unei astfel de personaj cu un profil moral, atât de contestabil, este nedemn de Prim Ministrul și Guvernul unei țări membre a Uniunii Europene.

De aceea facem un apel public către dl. Victor Ponta, Premierul României și Președinte al PSD, să câtarească bine înainte de a hotărî, trecând peste simpatii personale și vechi amiciții.

Domnia sa trebuie să ia în considerare faptul că Radioul Național a fost condus, în toți anii săi de glorie, de mari personalități ale culturii și științei românești, oameni cu un profil moral imaculat care, desigur, nu aveau probleme cu justiția.

SUS – Radio România (https://susromania.wordpress.com/)

Biroul Executiv

3 gânduri despre “SUSROMANIA: APEL PUBLIC

  1. Pingback: SCRISOARE DESCHISĂ ÎMPOTRIVA DICTATURII MICULESCU | SUSROMANIA

  2. Pingback: Despre nominalizările în CA al TVR și ”dictatura comunistă” de la SRR | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s