Curtea de Conturi atesta oficial, proasta gestiune a Societatii Romane de Radiodifuziune

Curtea de Conturi atesta oficial, proasta gestiune a Societatii Romane de Radiodifuziune

Aici puteti descarca Decizia 1/2014 in care Curtea de Conturi constata numeroase aspecte de proasta gestiune a SRR, la nivelul anului 2012, si impune SRR, luarea de masuri pentru restabilirea ordinii de drept.

Conform Raportului de audit al Curtii de Conturi pentru anul 2012, in perioada supusa auditului financiar (anul 2012), conducerea executiva a SRR a fost asigurata de catre:

– Dl Andras Istvan Demeter – Presedinte-Director General pana la 2 iulie 2012;

– Dl Ovidiu Miculescu – Presedinte-Director General incepand cu 3 iulie 2012;

– Dl Constantin Puscas – Director Economic in anul 2012;

– Dna Elena Borcea – Contabil Sef in anul 2012.

Decizia pe care o aducem la cunostinta publica este informatie de interes public si ne-a fost comunicata de Curtea de Conturi in cursul judecatii procesului pe care il avem cu aceasta institutie, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti (Dosar 11904/3/2014).

Potrivit art. 2 lit. b) din Legea 544/2001, „prin informaţie de interes public se înţelege orice informaţie care priveşte activităţile sau rezultă din activităţile unei autorităţi publice sau instituţii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informaţiei;”

Potrivit art. 13 din aceeasi lege, informaţiile care favorizează sau ascund încălcarea legii de către o autoritate sau o instituţie publică nu pot fi incluse în categoria informaţiilor clasificate şi constituie informaţii de interes public.

Avand in vedere ca potrivit  art. 213 din Codul Civil, „Membrii organelor de administrare ale unei persoane juridice trebuie să acţioneze în interesul acesteia, cu prudenţa şi diligenţa cerute unui bun proprietar”,

Asteptam cu interes sa vedem care sunt masurile ce se vor dispune de catre actualul director general, Ovidiu Miculescu, „pentru stabilirea intinderii prejudiciului si recuperarea acestuia”, asa cum s-a dispus, fara echivoc, prin decizia organului central de audit.

Ovidiu Miculescu va avea de facut alegeri dificile, avand in vedere ca si actual, exista societati de avocatura care par abonate la contracte de asistenta juridica cu SRR.

O societate de avocatura care beneficiaza de contracte pe bani publici cu SRR este NNKDP ( unde este partener mama ex-PSD-istului Dan Sova). Un alt avocat care pare, la randul sau, abonat la fondurile publice ale SRR, este Mihai Mustaciosu, membru important al Partidului Conservator.

Cu stima,

AV MOISE

2 gânduri despre “Curtea de Conturi atesta oficial, proasta gestiune a Societatii Romane de Radiodifuziune

  1. Pingback: Gala Bute faza pe Radio, continua ! Ovidiu Miculescu și-a făcut KO, singur ! | SUSROMANIA

  2. Pingback: Gala Bute faza pe Radio se joaca la Tribunalul Bucuresti. Miculescu a fost obligat de CCR sa iasa la joc. | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s