FAIR-MediaSind a participat la Marșul de solidaritate de la Paris

FAIR-MediaSind a participat la Marșul de solidaritate de la Paris

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind a participat duminică, 11 ianuarie 2014, la marșul organizat la Paris pentru apărarea libertății presei, alături de jurnaliștii care au supraviețuit masacrului de la publicația Charlie Hebdo și de colegii din  Federația Internațională a Jurnaliștilor (FIJ) și Federația Europeană a Jurnaliștilor (FEJ), fiind reprezentată la acest eveniment de președintele organizației, Leonard Pădureț.

 

FAIR-MediaSind a răspuns astfel prezent la apelul făcut de FIJ și FEJ de a participa la această acțiune pentru a condamna atacul odios la adresa libertății de exprimare ce a fost comis în dimineața zilei de 7 ianuarie 2014, prin uciderea a 12 persoane, majoritatea jurnaliști.

(vezi aici)

 

FAIR-MediaSind solicită pe această cale guvernanților să-și intensifice eforturile pentru a proteja libertatea de exprimare și libertatea presei pentru a apăra și consolida principiile democratice. Așa cum s-a constatat în dese rânduri, meseria de jurnalist este una cu un risc major de pericol, iar aceasta trebuie susținută și protejată inclusiv prin adoptarea unor măsuri legislative.


Departament Comunicare FAIR-MediaSind

Un gând despre “FAIR-MediaSind a participat la Marșul de solidaritate de la Paris

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s