Protejata UDMR, Debreczeni Hajnalka, a demisionat de la Radio Cluj, dupa dezvaluirile Ziar de Cluj

(Text preluat din publicatia Ziar de Cluj)

„Protejata UDMR, Debreczeni Hajnalka, a demisionat de la Radio Cluj, dupa dezvaluirile Ziar de Cluj

Dupa ce Ziar de Cluj a publicat, in 25 martie, un articol in care arata ca protejata UDMR, Debreczeni Hajnalka, este angajata ilegal la Radio Cluj, aceasta a demisionat. Conducerea Radio Cluj si a Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) au fost acuzate, intr-o plangere penala adresata de un angajat al studioului clujean  Directiei Nationale Anticoruptie, de abuz in serviciu, discriminare si deturnare de fonduri.

Plangerea a fost depusa de Vasile Luca, angajat de 25 de ani la Radio Cluj. Ziar de Cluj a publicat detalii din aceasta plangere, astfel ca Debreczeni Hajnalka a demisionat de la Radio Cluj.

Debreczeni Hajnal este consilierul de presa al presedintelui UDMR si face parte din Consiliul de Administratie al TVR din 1 aprilie 2014, fiind propunerea Uniunii, dupa ce sotul ei, Nagy Zoltan, seful de cabinet al lui Kelemen Hunor a ajuns secretar de stat.

Conducerea Radio Cluj a solicitat prelungirea detasarii acesteia cu inca trei luni, pana in 12 iunie 2015, dupa ce detasarea anterioara, cu acelasi termen, incheiata in 11 decembrie 2014, a expirat in 11 martie 2015.
Numai ca aceasta detasare contravine legii.

“Conform art. 13 „(1) Personalul de specialitate prevazut la art. 11 nu poate face parte din partide sau din alte formatiuni politice si este obligat sa pastreze echidistanta politica in intreaga sa activitate profesionala, asigurând respectarea diversitatii de opinii. 2) Salariatii prevazuti la alin. (1) nu pot face parte din conducerea altor societati de radiodifuziune sau de televiziune si nici nu pot cumula functii de executie in cadrul acestora”, se arata in plangere.

Debreczeni Hajnalka a „lucrat” ca realizator doar patru luni, dar conform unor informatii neverificate este de mai multi ani platita de SRR cu 9.000 lei lunar. Ea nu a fost vazuta de niciun alt angajat la Radio Cluj, iar plata a fost una mascata.

De altfel in ultima declaratie de avere a acesteia, depusa in iunie 2014, se arata ca in 2013 a incasat un salariu anual de aproape 44.000 de lei de la SRR pentru functia de realizator-coordonator cu norma intreaga, la care s-a alaturat un venit de 12.622 de lei de la UDMR pentru functia de consilier. Potrivit aceluiasi document Debreczeni detine impreuna cu familia trei terenuri, doua apartamente, dintre care unul in Cluj-Napoca si o casa de 205 metri patrati construita in 2014 impreuna cu sotul, tot la Cluj-Napoca.”

Felicitari, colegului curajos din Studioul de Radio Cluj si jurnalistilor de la Ziar de Cluj care au adus la lumina mizeria de la Radio Cluj!

Un gând despre “Protejata UDMR, Debreczeni Hajnalka, a demisionat de la Radio Cluj, dupa dezvaluirile Ziar de Cluj

  1. Pingback: INCA UN ABUZ LA RADIO ROMANIA. | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s