O anchetă DNA dezvăluie că şeful Radioului Public, Ovidiu Miculescu, şi deputatul Mădălin Voicu – au fost plătiţi ilegal printr-o fundaţie pentru nunţi şi botezuri!

O anchetă DNA dezvăluie că şeful Radioului Public, Ovidiu Miculescu, şi deputatul Mădălin Voicu – au fost plătiţi ilegal printr-o fundaţie pentru nunţi şi botezuri!

O anchetă publicată astăzi, 22 aprilie a.c. de către cotidianul Evenimentul Zilei sub titlul “OMUL LUI RADU MAZĂRE a căpușat statul la Festivalul Mamaia, printr-o fundație de nunți și botezuri”  dezvăluie informaţii importante descoperite de procurorii DNA despre cârdăşia politică în care se află preşedintele – director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu şi deputatul Mădălin Voicu, vicepreşedintele Comisiei de Cultură, Arte şi Mijloace de Informare a Camerei Deputaţilor (foto), adică tocmai cel care are în atribuţiuni să controleze, să verifice şi să aprobe sau nu Raportul de activitate al Radioului Public!

Acuzaţiile DNA se referă la faptul că  şeful SRR şi deputatul Mădălin Voicu, alături de alte persoane, au făcut parte din Juriul pentru Festivalul Mamaia 2012 şi  au fost plătiţi din bani publici, fără a se achita taxele datorate statului, “în urma unei scheme de evaziune plănuite de actualul producător general al TVR, Cristian Zgabercea.”

Potrivit procurorilor, “Cristian Zgabercea ar fi întocmit mai multe referate, în calitate de consilier al lui Nicuşor Constantinescu şi l-ar fi ajutat pe baronul de pe litoral să facă finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii de casă. Prejudiciul adus constănţenilor: 18,4 milioane de lei, circa 4 milioane de euro. – se arată în articol.

Aceşti bani au fost folosiţi, potrivit DNA, şi pentru cheltuielile legate de organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012 şi a Festivalului Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc Mamaia 2012, din al cărui juriu au făcut parte şi Ovidiu Miculescu şi Mădălin Voicu, fiind plătiţi printr-o fundaţie specializată în organizarea de nunţi şi botezuri:

Zgabercea ocupa simultan mai multe funcții-cheie: președinte executiv al Festivalului, consilier al lui Nicușor Constantinescu, președinte al Consiliului Director al Fundației Fantasio și consilier al lui Claudiu Săftoiu- Preşedintele Director General al TVR. Din aceste poziții, Zgabercea putea să direcționeze cum voia fondurile publice. Pentru a fenta plata unor impozite, el a folosit ca intermediar Fundația Culturală Thalia din Agnita (Sibiu), cu care Fantasio a încheiat contracte privind presupuse „servicii artistice”, în sumă de 1.100.000 de lei. Deoarece era vorba de bani publici, Fundația Fantasio avea obligația de a organiza atribuirea contractului de achiziție publică prin licitație deschisă. Conform relațiilor comunicate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu, Fundația Thalia nu a avut și nu are niciun angajat salariat și este specializată în organizarea de nunţi și botezuri.”  – se arată în ancheta publicată de Evz.ro (vezi aici).

Aşa ne putem acum explica faptul că zecile de sesizări ale SUS-Radio România depuse la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor împotriva abuzurilor şi fraudelor din SRR, nu au fost niciodată luate în considerare.

Având în vedere aceste informaţii de o gravitate maximă, Sindicatul Unit al Salariaţilor-Radio România solicită demisia de onoare a preşedintelui-director general al SRR, Ovidiu Miculescu şi a vicepreşedintelui Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, Mădălin Voicu din funcţiile pe care le deţin.

Sindicatul Unit al Salariaţilor-Radio România

Presedinte

AV Moise

Un gând despre “O anchetă DNA dezvăluie că şeful Radioului Public, Ovidiu Miculescu, şi deputatul Mădălin Voicu – au fost plătiţi ilegal printr-o fundaţie pentru nunţi şi botezuri!

  1. Pingback: “Ciugulitorul”. Prieten de baza al lui Ovidiu Miculescu | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s