Rezoluția Depolitizați Radioul și Televiziunea

Consiliul Național FAIR-MediaSind revendică dreptul la grevă!

preluat de pe site http://www.Mediasind.ro

 

Consiliul Național al  Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR- MediaSind întrunit în perioada 25-26 aprilie 2015 la Sibiel, județul Sibiu, cere Parlamentului şi Guvernului României să acţioneze cu instrumentele legale pe care le au la dispoziţie pentru respectarea Convenţiilor Organizaţiilor Internaţionale a Muncii și a Directivelor europene în domeniul relaţiilor de muncă.

Consiliul Național al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind consideră că  modificarea Legii nr. 62/2011 privind dialogul social şi a Codului Muncii se impune de urgenţă, având în vedere dezastrul creat pe piaţa muncii  ca urmare a ultimelor modificări legislative. În acest sens, membrii FAIR-MediaSind solicită modificarea legislației muncii pentru deblocarea dialogului social la nivel de sector și nivel de unitate, asigurarea dreptului salariaților pentru declanșarea grevei generale și a grevei spontane în mod neîngrădit, la fel ca în celelalte state din Uniunea Europeană, precum și asigurarea unei protecții reale pentru membrii de sindicat și a reprezentanților acestora. (vezi aici Rezoluția).

 De asemenea, delegații prezenți au votat mai multe rezoluții prin care cer autorităților să se implice în soluționarea unor probleme care afectează în mod grav drepturile angajaților din sectorul Cultură și Mass-Media: 

Rezoluția Depolitizați Radioul și Televiziunea Naționale solicită Parlamentului să modifice, în regim de urgenţă, Legea nr. 41/1994 de organizare şi funcţionare a Societăţii Române de Televiziune şi  Societăţii Române de Radiodifuziune în sensul depolitizării conducerilor acestor instituţii publice de presă.  De asemenea, FAIR-MediaSind cere Parlamentului României să pună capăt abuzurilorconducerii Societăţii Române de Radiodifuziune împotriva propriilor salariaţi prin demiterea Consiliului de Administraţie şi numirea unei conduceri profesioniste şi apolitice. (vezi aici Rezoluția)

Rezoluția Reinstaurați legalitatea la Filarmonica de stat Arad solicită Guvernului și autorităților locale să se implice pentru dezamorsarea situației conflictuale existente încă din luna noiembrie 2014 la Filarmonica de stat Arad și să demită actuala conducere. De asemenea, Consiliul Național cere Primului Ministru, Victor Ponta, să dispună un control la Filarmonica Arad pentru a verifica unele documente suspectate de fapte de corupție. (vezi aici Rezoluția)

Rezoluția Opriți discriminările împotriva salariaților de la Opera din Constanța cere Guvernului României și Ministerului Culturii  să acţioneze pentru dezamorsarea stării conflictuale existente la Opera Constanța, în vederea obținerii unei salarizări similare cu cea  a salariaților din celelalte instituții de cultură aflate în subordinea Ministerului Culturii, modificarea organigramei instituției pentru asigurarea unui management profesionist, precum și finanțarea unui număr de posturi care să poată să susțină toate spectacolele programate. (vezi aici Rezoluția)

Rezoluția Modificați legislația privind finanțele publice locale care afectează grav funcționarea instituțiilor de cultură solicită Guvernului și Parlamentului României să se implice în vederea modificării, în regim de urgenţă, a  Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 63/2010 aprobată prin Legea nr. 13/2011 de modificare a Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, în scopul salvării  Teatrului Muzical “Nae Leonard” din Galați, precum și a altor instituții similare din țară. (vezi aici Rezoluția)

În finalul lucrărilor, Consiliul Național al Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind i-au mandatat pe membrii Biroului Executiv Permanent să pună în aplicare Hotărârile și Rezoluțiile adoptate, precum și să facă toate diligențele necesare pentru deblocarea dialogului social la nivel de sector de activitate.

Consiliul Național al Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, Sibiel, 26 aprilie 2015

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s