INCA UN ABUZ LA RADIO ROMANIA.

Stimati colegi,

Seria abuzurilor care se petrec sub conducerea lui Miculescu se intetesc.

In 27 mai 2015, inca un coleg de-al nostru, jurnalist si avertizor de integritate, pe deasupra, a fost dat afara de la Radio Romania Cluj.

Miculescu vrea cu orice chip sa „curete” Radioul Public de toti cei care indraznesc sa denunte acte de coruptie sau incompatibile cu legea.

Asa a facut si cu Vasile Luca realizator cu o vechime in Radio de peste 25 de ani.

Succint, iata filmul evenimentelor:

1. In 10 decembrie 2014, trebuia sa aiba loc o cercetare disciplinara prealabila a lui Vasile Luca care s-a amanat sine die.

Vezi aici.

2. In 10 ianuarie 2015 Sindicatul Unit al Salariatilor-Radio Romania a transmis urmatoarea notificare catre SRR si Transparency International Romania:

„Solicitare catre Comisia de cercetare prealabila a dlui Vasile Luca

x

Adrian Valentin Moise <aesiom@gmail.com>

10.12.2014
către Radio, Juridic radio, Cabinet, office, centru, ALISTAR, vasileluca40

Către

– Societatea Română de Radiodifuziune

– Transparency International Romania

În atenția

 • Domnului Mihai Anghel – președinte al Comisiei de Cercetare disciplinară prealabilă
 • Domnului Victor Alistar – Director Executiv al Transparency International Ro

Subscrisa, SINDICATUL UNIT AL SALARIAŢILOR – RADIO ROMÂNIA (SUS-Radio România) persoană juridică cu personalitate legal dobândită conform sentinţei civile nr. 167/02.09.1993, pronunţată în dosarul nr. 160/PJ/1993 al Judecatoriei sectorului 1, cu modificările survenite prin sentinţa civilă nr. 10554/05.06.2012, pronunţată în dosarul nr. 22499/299/2012, cu sediul în Bucureşti, Str. G-ral Berthelot nr. 60-64, camera 805, sector 1, CUI 11844234, prin reprezentant legal, preşedinte Adrian Valentin Moise,

 • Avand in vedere:
 1. Cererea expresă din partea domnului Vasile Luca, prin care a împuternicit Sindicatul Unit al Salariaților-Radio România să il reprezinte în cadrul Comisiei de cercetare disciplinară prealabilă constituită conform ordinului PDG nr. 998/13.11.2014,
 2. Ordinul PDG 998/13.11.2014 prin care se constituie Comisia de cercetare disciplinară prealabilă a domnului Vasile Luca,
 3. Adresa nr. 06.00/3790/03.12.2014 emisă de Comisia de Cercetare disciplinară semnată de domnul Mihai Anghel,
 4. Prevederile Legii 571/2004 privind protectia personalului din autoritatile publice, institutiile publice si din alte unitati care semnaleaza incalcari ale legii,
 1. Avand in vedere prevederile art. 1 si 2 din Legea 571/2004, citam:

Art. 1.

Prezenta lege reglementeaza unele masuri privind protectia persoanelor care au reclamat sau au sesizat incalcari ale legii in cadrul autoritatilor publice, institutiilor publice si al altor unitati, savarsite de catre persoane cu functii de conducere sau de executie din autoritatile, institutiile publice si din celelalte unitati bugetare prevazute la art.2.

Art. 2.

(1) Dispozitiile prezentei legi se aplica autoritatilor si institutiilor publice din cadrul administratiei publice centrale, administratiei publice locale, aparatului Parlamentului, aparatului de lucru al Administratiei Prezidentiale, aparatului de lucru al Guvernului, autoritatilor administrative autonome, institutiilor publice de cultura, educatie, sanatate si asistenta sociala, companiilor nationale, regiilor autonome de interes national si local, precum si societatilor nationale cu capital de stat.

 1. Tinand cont de prevederile art. 7 coroborat cu faptul ca dl Vasile Luca este considerat un avertizor de integritate prin faptul ca a sesizat, cu buna credinta, fapte de incalcare a legii, consideram ca este necesara luarea tuturor masurilor de incadrare a cercetarii disciplinare prealabile in prevederile Legii 571/2004.

Art. 7.

1) In fata comisiei de disciplina sau a altor organe similare, avertizorii beneficiaza de protectie dupa cum urmeaza:

 

 1. a) avertizorii in interes public beneficiaza de prezumtia de buna credinta, in conditiile art.4 lit.h), pana la proba contrara;

 

 1. b) la cererea avertizorului cercetat disciplinar ca urmare a unui act de avertizare, comisiile de disciplina sau alte organisme similare din cadrul autoritatilor publice, institutiilor publice sau altor unitati prevazute la art.2 au obligatia de a invita presa si un reprezentant al sindicatului sau al asociatiei profesionale. Anuntul se face prin comunicat pe pagina de internet a autoritatii, institutiei publice sau a unitatii bugetare cu cel putin 3 zile lucratoare inaintea sedintei, sub sanctiunea nulitatii raportului si a sanctiunii disciplinare aplicate.

Vă aducem la cunoștință faptul că domnul Vasile Luca va fi reprezentat și apărat în cursul cercetării disciplinare de către domnul Adrian Valentin Moise – președinte al SUS-Radio România, în conformitate cu prevederile art. 219 din Codul Muncii și a art. 28 din Legea 62/2011 a Dialogului Social.

Precizăm expres că președintele SUS-Radio România participă la această cercetare disciplinară pentru a face acte de reprezentare și apărare a membrului nostru de sindicat, în conformitate cu normele juridice mai sus menționate.

În încheiere, vă facem cunoscut că prin exercitarea dreptului de a fi reprezentat și apărat de către organizația noastră, domnul Vasile Luca nu a renunțat la dreptul său de a fi reprezentat, concomitent și de către un avocat, angajat de domnia sa, personal, în conformitate cu Legea 51/1995.

Vă rugăm să luați toate măsurile necesare pentru a asigura participarea în bune condițiuni a domnului Adrian Valentin Moise – președinte al SUS-Radio România la cercetarea disciplinară prealabilă a domnului Vasile Luca, conform normelor si legislatiei invocate.

Așteptăm, în timp util, adresa de convocare a Comisiei cu precizarea datei, orei și locului unde se va ține ședința de Cercetare disciplinara prealabila.

Sindicatul Unit al Salariaţilor-Radio România

prin Preşedinte,

Adrian Valentin Moise”

Aveti aici raspunsul Transparency International Romania catre SUS-Radio Romania.

3. In 26 martie 2015 trageam un semnal de alarma (vezi aici).

4. In 4 aprilie 2015 prezentam ceea ce dezvaluise Vasile Luca pentru Ziar de Cluj (vezi aici).

CONCLUZIA:

Cu siguranta abuzurile vor fi pedepsite, mai devreme sau mai tarziu!

CE ESTE DE FACUT:

Daca vi se pare normal ceea ce i s-a intamplat colegului nostru, Vasile Luca, atunci va rog sa nu reactionati!

Daca ne aflam intr-un stat de drept, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene unde libertatea de constiinta, de exprimare si dreptul la opinie, sunt drepturi castigate odata cu Revolutia din 1989, va cer sa nu inchideti ochii!

Sindicatul Unit al Salariatilor-Radio Romania va face toate demersurile interne si internationale pentru a-l sprijini pe Vasile Luca si pentru a-i trage la raspundere pe cei care se fac vinovati de aceste abuzuri.

Cititi aici , aici , aici , aici , aici , aici , si tot asa ….

Iata ce subliniaza si Reporter virtual (aici)!

AV Moise

3 gânduri despre “INCA UN ABUZ LA RADIO ROMANIA.

 1. Pingback: Justiție și injustiție la Radio Romania. Episodul 1 | SUSROMANIA

 2. „Debreczeni Hajnalka a „lucrat” ca realizator doar patru luni, dar conform unor informatii neverificate este de mai multi ani platita de SRR cu 9.000 lei lunar. Ea nu a fost vazuta de niciun alt angajat la Radio Cluj, iar plata a fost una mascata….”

  Domnule Moise, din cele relatate, reiese clar ca la Societatea Romana de Radiodifuziune fenomenul infractional este la el acasa.
  Puteti sa-i intrebati pe sefii Radioului public,cati „salariati” politici – si nu numai – sunt angajati, prin contracte bine ascunse, platiti gras, din banii publici, adica ai nostril, pentru activitati prestate la… partide sau la … ?
  Va ramanem recunoscatori, daca ne puteti oferi asemenea informatii.

  Apreciază

 3. Pingback: Vasile Luca a câștigat definitiv ! | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s