Decizie grea pentru Ovidiu Miculescu: demiterea sau suspendarea inculpatei Oltea Serban Parau

Decizie grea astazi pentru Ovidiu Miculescu-PRESEDINTELE-Director General al SRR: 

demiterea sau suspendarea inculpatei Oltea Serban Parau?

Judecatoria Sector 1 a pronunțat astazi 8 Iunie 2015 hotărârea privind-o pe Oltea Serban Parau vs Parchetul de pe lângă Judecatoria Sector 1 in ceea ce privește conflictul de interese prin semnarea a 63 de contracte cu soțul acesteia.

Nr. unic (nr. format vechi) : 65643/299/2014 
Data inregistrarii 19.12.2014
Data ultimei modificari: 08.06.2015
Sectie: .
Materie: Penal
Obiect: conflict de interese (art. 253 ind 1 C.p.)
Stadiu procesual: Fond


Părţi

Nume Calitate parte
ŞERBAN PARĂU OLTEA Inculpat
ŞERBAN PARĂU OLTEA- dom. ales la Cab. Av. George Laurenti Inculpat


Şedinţe

08.06.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet PENAL amanari pronuntare jud. OPARIUC V.
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art.253 ind.1 alin.1 C.pen. din 1968, cu aplic. art.41 alin.1 C.pen. din 1968 condamnă pe inculpata ŞERBAN PARĂU OLTEA la pedeapsa de 1 (un) an închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese, în formă continuată. În temeiul art.71 alin.2 C.pen. din 1968 aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, lit.b şi lit.c C.pen. din 1968, pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art.81 C.pen. din 1968 suspendă condiţionat executarea pedepsei de 1 (un) an închisoare, pe un termen de încercare de 3 (trei) ani calculat potrivit dispoziţiilor art.82 C.pen. din 1968. În temeiul art.71 alin.5 C.pen. din 1968 suspendă executarea pedepsei accesorii aplicată inculpatei pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor care atrag revocarea suspendării condiţionate a pedepsei, prevăzute de art.83 C.pen. din 1968. În temeiul art.274 alin.1 C.proc.pen., obligă pe inculpata ŞERBAN PARĂU OLTEA să plătească suma de 1600 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 08.06.2015. 
Document: Hotarâre  387/2015  08.06.2015

25.05.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet PENAL amanari pronuntare jud. OPARIUC V.
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Acorda termen pentru pronunţare la data de 08.06.2015
Document: Încheiere – Amânare ulterioară a pronunţării    25.05.2015

12.05.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: C8-penal fond
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Acorda termen pentru pronunţare la data de 25.05.2015
Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării    12.05.2015

17.04.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet PENAL amanari pronuntare jud. OPARIUC V.
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Asupra cererii de sesizare a Curţii Constituţionale în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.2531 C.pen., invocată de către inculpata ŞERBAN PARĂU OLTEA: În temeiul art.29 alin.4 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de inculpata ŞERBAN PARĂU OLTEA. Sesizează Curtea Constituţională în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.2531 C.pen. Se vor înainta Curţii Constituţionale încheierea de sesizare şi adresă cu datele prevăzute de art.29 alin.4 din Legea nr.47/1992, republicată. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 17.04.2015 
Document: Încheiere de şedinţă    17.04.2015

14.04.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: C8-penal fond
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Acorda termen pentru pronunţare privind exceptia de neconstitutionalitate la 17.04.2015.
Document: Încheiere de şedinţă    14.04.2015

17.03.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: C8-penal fond
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: 
Document: Încheiere de şedinţă    17.03.2015

17.02.2015
Ora estimata: 08:30
Complet: CAMERA PRELIMINARA C8-penal fond
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. (2) C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr nr.835/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucure?ti privind pe inculpata ŞERBAN PARĂU OLTEA, cercetată in stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese in forma continuata, prev de art 253 ind 1 alin 1 V C.p, cu aplic art 41 alin 2 V C.p, totul cu aplic art 5 alin 1 N C.p ( 63 acte materiale). Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul ŞERBAN PARĂU OLTEA şi stabile?te termen de judecata la 17.03.2015, pentru când se citează părţile care nu au termen în cunoştinţă. Se emite adresa la DGPMB evidenţa operativa şi cazier judiciar in vederea înaintării fişei de cazier a inculpatului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 17.02.2015 
Document: Incheiere – camera preliminară    17.02.2015

Vezi portalul instantei aici.

Vom reveni cu amănunte despre ultima sedinta de judecata la care au fost citate ca martori fostul președinte al SRR, Maria TOGHINA si șefa Serviciului Juridic din SRR, Mariana Milan.

AV Moise

5 gânduri despre “Decizie grea pentru Ovidiu Miculescu: demiterea sau suspendarea inculpatei Oltea Serban Parau

 1. Va inselati, stimati colegi Revoltati! Miculescu refuza sa aplice art. 52 din Codul Muncii, vechi si nou

  1. (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:

  b) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
  Ce vreti mai clar?
  De 6 luni, din 19 decembrie 2014 Ovidiu Miculescu era obligat sa-i suspende contractul de munca, astfel ca neaplicand legea, nu isi indeplineste indatoririle si comite un abuz in serviciu! Cum jura in Parlament membrii CA? Ia cititi Legea 41!

  Alo, se aude? Serviciul juridic? DMRUSC?

  Nela Santinela

  Apreciază

 2. Decizia ar trebui luată de inculpată… dar nu o sa vedem aşa ceva în România lui Ponta. Probabil că este aşteptată modificarea Codului Penal în sensul că nimeni nu este mai presus de lege cu excepţia şefilor. Eventual aplicată retroactiv :)). Este ultima lor zvâcnire înainte de revoluţia procurorilor! Hai România!

  Apreciază

 3. Simt nevoia sa fac o precizare. Primul comentariu imi apartine, cel de-al doilea, nu, cu toate ca as fi vrut sa-mi apartina, deoarece este un punct de vedere cat se poate de tintit la tot ceea ce inseamna realitatea acestor zile. As fi vrut ca cel de-al doilea post sa fie semnat cu un alt nickname, nu de alta, dar daca oamenii tot isi exprima parerile este bine ca numarul acestora sa fie reflectat corect. Felicitari, Revoltat 2, pentru radiografia acestei situatii, ce are in vedere anomalia pe care o traim cu totii in aceasta institutie.
  Domnule Moise, am o rugaminte. Aceste postari nu sunt accesate decat in mod cu totul intamplator, intrucat putini au rabdarea sa parcurga toata pagina pentru a ajunge la punctele noastre de vedere. Va rog sa constituiti pe pagina principala un nou subiect care sa fie mai usor de accesat si sa inserati aceste comentarii. Va multumesc.

  Apreciază

 4. Ratiune? Constiinta? Onoare? Libertate de constiinta? Revolta? Poate intr-o societate sanatoasa. Exista un set de valori la care omul ar trebui sa se raporteze in tentativa de apartenenta la civilizatie si evolutie. Nu mai exista. Exista in schimb coruptia, hotia, marlania, si smecheria. Noul set de valori la care trebuie sa se raporteza romanul. Evident, nu tot romanul dar daca e sa vorbim de procente devine grav. Educatia primita acasa si respectul fata de tine dar si fata de cei din jur ar trebui sa fie primele semne ale faptului ca totul este FIRESC, ca esti intr-o stransa legatura cu tot ceea ce este frumos si bun. Asta ar fi natura umana. Desigur, nu suntem perfecti, nu exageram cu demagogia dar armonia nu este ceva extrem de complicat, nu este un ideal, asta este pur si simplu natura umana, asa ne nastem. Oare? Se pare ca nu. Vin acesti indivizi unicelulari, lacomi si smecheri, afisandu-ne ostentativ lipsa lor gretoasa de scrupule si ne inoculeaza tot felul de emotii distructive. Ne inoculeaza FRICA, si gandul obsesiv ca nu vom putea sa-i invingem vreodata deoarece sunt din ce in ce mai multi. EI SUNT SISTEMUL. De accord, sunt multi dar nicidecum puternici. N-au cum. N-au cum sa fie puternici chiar daca la adapostul lipsei noastre de reactie acesti indivizi se erijeaza de ani buni in autoritati, modele sau formatori de opinie. Grosolania lor vrea sa ne impuna toata mizeria umana, ca si cum noi suntem prosti daca tacem din jena fata de nesimtirea lor. Tupeul si obraznicia lor au devenit din proverbiale normalitate. Mai ramane sa devina cursuri obligatorii in scoli. Niste toparlani care ne paraziteaza viata intr-un mod dezmatat lipindu-se de functii doar cu ajutorul pilelor si relatiile sistemului corupt si bolnav. Doar ei trebuie sa aiba acces la functii. Daca-i lasi sa se descurce singuri, sa sustina un examen corect, sunt terminati. Doar ei sunt in Guvern, Parlament si alte institutii publice. Ei impreuna cu sotii, sotiile, copiii si prietenii lor. In zona privata sunt niste calamitati care falimenteaza orice. Nu conteaza faptul ca sunt cercetati penal sau condamnati, fara ei nu se poate. N-au pic de respect fata de ei sau fata de noi pentru simplul fapt ca n-au de unde. Sunt NIMIC. N-au pic de respect nici macar fata de copiii lor. De ce sa devenim ca ei? De ce sa ne educam si sa ne crestem copiii intr-o astfel de lume? Ce intelege un copil care aude ca parintii lui sunt cercetati sau condamnati pentru ca au fost smecheri si hoti? Ce intelege un copil din faptul ca un parinte a gresit dar nu-si recunoaste vina si nu-si cere iertare. Ce o sa se faca el cand o sa se faca mare? Ce autoritate pot avea asemenea indivizi cand au in subordine oameni? Cum isi poate exercita presupusele functii manageriale un cercetat penal sau un condamnat? Unde este DREPTATEA? Mai exista demisia, demiterea si suspendarea? Suntem in lumi paralalele? Ei si voi? Chiar s-au rasturnat toate relele in Romania? De unde atata tupeu si obraznicie incat sa-ti permiti sa imparti cetatea in pro si contra atunci cand vine vorba de un cercetat sau un condamnat? Ce este atat de greu de inteles? Ai gresit si trebuie sa platesti, asa este construita aceasta lume. Chiar si o greseala asumata si pedepsita inseamna tot civilizatie si evolutie deoarece ADEVARUL exista si DREPTATEA este facuta iar cei din jurul tau inteleg ca nu trebuie sa se repete. Este halucinant sa continuam sa credem ca este NORMAL ceea ce se intampla in Romania anului 2015 la nivelul institutiilor publice. Institutiile si autoritatile statului ar trebui sa fie un exemplu de moralitate si decenta. Ai crezut ca pacalesti pe cineva si ai facut, din postura de manager intr-o institutie publica, niste contracte pentru avantajul tau material? 63? Incredibil! Macar si numai moral si ar fi trebuit sa-ti dai seama ca nu este corect sa profiti de functie si sa-i faci un singur contract sotului. Intr-adevar fiind vorba de o institutie publica, de banii nostri, din aceasta postura ar trebui sa ai grija de ei in beneficiul instutiei si al celor care-si platesc taxele si impozitele. AL INSTITUTIEI, AL CETATENILOR, NU AL TAU PERSONAL! Nici macar nu trebuia sa te judece vreo autoritate din lumea asta ca sa-ti dai seama ca nu e corect fata de colegii si semenii tai. Daca ai si o condamanare, ai decenta, bunul-simt si onoarea sa pleci! Cu siguranta exista oameni mai buni decat tine, corecti si cinstiti! Tu ti-ai dovedit calitatile si trasaturile de caracter. De ani de zile suntem furati si ne este refuzat un viitor mai bun. Nu poti beneficia de servicii medicale decente pentru ca banii au fost furati. Nu poti beneficia de o infrastrucatura moderna pentru ca banii au fost furati. Standardele educationale nu mai exista pentru ca banii din invatamant au fost furati iar tinerii au un alt set de valori datorita smecherilor si hotilor erijati in conducatori si modele. Intr-adevar este o forma de sclavie pura, noi muncim si platim taxele si impozitele iar cercetatii penal, smecherii si condamnatii au un un nivel de trai cu mult mai ridicat decat al nostru. Asta ar trebui sa fie provocarea suprema pentru noi, sa avem CURAJ sa ne impunem prin forta moralitatii si constiintei noastre. Atat timp cat acceptam ca ne este frica si stam in umbra gandului ca suntem invinsi REVOLTA nu exista. Trebuie sa iesim din tenebrele fricii si sa ne exprimam dispretul absolut fata de tagma lor.

  Apreciază

 5. Stimati colegi. Asa-i ca ne place statutul de sclav pe plantatie? Asa-i ca mintile noastre incetosate au intrat intr-o vacanta nepermisa, ca si cum sezonul estival si-ar fi luat drept tribut ratiunea fiecaruia dintre noi?
  LA CE ASISTAM NOI IN ACESTE ZILE, INTR-O INSTITUTIE DE INTERES NATIONAL, SERVICIU PUBLIC, FINANTAT DIN BANI PUBLICI? La instaurarea anomaliei ridicata la rang de virtute.
  Pai dragi colegi, stimati manageri, CD si CA ale SRR, AVEM O PRONUNTARE A UNEI INSTANTE DE JUDECATA in ceea ce o priveste pe minunata noastra colega Oltea Serban Parau pentru care, in secunda doi de dupa pronuntare, administratia nu a luat decizia de suspendare din functia de CONDUCERE. Atentie, nu vorbim despre portar, femeie de serviciu (cu tot respectul pentru cei care muncesc cinstit) ci despre un „formator de opinie”, despre un manager care are pe mana destine ale acestei corporatii, despre decizii luate si puse in aplicare pe un mandat cu iz penal. Ca sa nu mai spun ca in ecuatie este prezent si aspectul privind moralitatea, o necunoscuta, intr-adevar, pentru doamna Parau.
  Spuneti-mi, oare chiar suntem atat de tembeli incat sa ne obisnuim cu ideea ca intr-un stat virusat de coruptie putem accepta si o astfel de situatie, pe principiul „se poarta si la case mai mari”?
  Ei bine, cred ca nu! Cati dintre noi, la o greseala inerenta, ca risc al meseriei noastre, am mai fi functionat in aceasta institutie fara avertisment, cercetare disciplinara, eventual si desfacerea CIM ? Iar pentru o fapta penala in forma continuata conducerea SRR se face ca ploua?
  Sa nu ma luati cu „prezumtia de nevinovatie”. La momentul inceperii urmaririi penale, extraordinara noastra colega, vizionara si stratega acestei institutii ar fi trebuit sa-si dea demisia sau sa fie suspendata din functia de conducere, asa cum se practica in oricare alta tara civilizata.
  Dar nu, ea tine de scaun chiar si in calitatea de CONDAMNATA, ca si cum vinovatia trebuie probata chiar de insusi Dumnezeu, ca astia mici, netrebnicii astia de procurori si judecatori nu sunt ei de rangul suprem al majestatii sale Oltea.
  Ok, poate asteapta apelul, dar asta nu justifica starea de fapt, de mentinere a ei in functia de conducere. Sa fie suspendata si daca se va dovedi ca nu este vinovata, in ultima instanta, atunci sa fie repusa in functie, eventual sa dea si in judecata Statul la CEDO. Insa mi-e teama sa nu o fure rau de tot la apel si sa faca o vizita de un an, doi, trei, la Targsor.
  Situatia halucinanta este urmatoarea. Doamna rade pe holuri (rade ca asa este ea, mai ranjita din fire) dar mai trist este ca rade si de noi, de cei care muncim ca sclavii. Colegii ei din corpul managerial se fac ca ploua, Miculescu se face ca ninge si uite-asa timpul va trece, cainii se aleg cu latratul iar ursoaica intra, bine mersi, intr-o stare de hibernare a contiintei.
  Va intreb, este normal?
  Te intreb, Oltea Serban Parau, este normal?
  Te intreb, Miculescu, este normal?

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s