Curtea de Apel a respins cererea de anulare a Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media!

Curtea de Apel a respins cererea de anulare a Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media!

preluat 17 iun. 2015, 05:29de pe www.mediasind.ro   

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea preşedintelui – director general al Societăţii Române de Radiodifuziune–SRR, Ovidiu Miculescu, (foto) de anulare a Sentinţei Tribunalului Bucureşti nr. 10967/2014 din 20.11.2014, care consfințea valabilitatea Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media până în data 14.01.2014. Hotărârea este definitivă. (vezi aici)

După ce refuzase explicit să acorde salariaţilor din Radioul Public drepturile prevăzute în CCM din Mass-Media, pe 2 aprilie 2013 şeful SRR a contestat la Tribunalul Municipiului Bucureşti TMB valabilitatea prelungirii CCM, chemând în judecată toate părţile semnatare: FRJ MediaSind, Ministerul Muncii, Patronatul Presei ROMEDIA şi Uniunea Naţională a Patronatelor din România (UNPR). În acest context, instanţa de fond a respins cererea lui Ovidiu Miculescu, certificând valabilitatea CCM, soluţie reconfirmată acum prin Hotărârea nr. 2326/2015  din 16.06.2015, de CAB.

Astfel, şi această ultimă sentinţă alături de suita celorlate hotărâri ale instanţelor româneşti, confirmă justeţea sesizărilor noastre privind abuzurile şi ilegalităţile comise în Radioul Public. (vezi aici)

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind recomandă angajaţilor din Radio România ca prin sindicatele afiliate la federaţie, să acţioneze în instanţă administraţia Miculescu, pentru recuperarea drepturilor din Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media. Avem în vedere, în primul rând,  sporul de fidelitate în cuantum de  25 %, datorat angajaţilor din mass-media  încă din anul 2007, odată cu semnarea Actului adiţional nr. 1 la CCM (vezi aici )

 

De asemenea, pentru a recupera toate aceste drepturi, recomandăm angajaţilor SRR să se declare parte civilă în cadrul plângerii penale depuse de Sindicatul Unit al Salariaţilor – Radio România împotriva preşedintelui – director general Ovidiu Miculescu, a liderei de sindicat Nicoleta Viorica Balaci și a celorlalte persoane care se fac vinovate de lezarea intereselor salariaţilor. Persoanele interesate se pot adresa direct Departamentului juridic al FRJ MediaSind la adresa juridic@mediasind.ro  sau la SUS-Radio Romania, la adresa aesiom@gmail.com.

 

FRJ MediaSind a fost reprezentată în acest proces de către coordonatorul Departamentului Juridic al federației, avocat dr. Ștefan Naubauer.

 

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind                                  București, 17.06.2015

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s