Omerta instaurata la SRR a cazut! Transparenta institutionala se consolideaza definitiv la Radioul public.

Omerta instaurata la SRR a cazut!

Transparenta institutionala se consolideaza definitiv la Radioul public, printr-o a doua hotarare judecatoreasca definitiva. Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si-a recapatat teritoriul de aplicare (Radioul public) care fusese sustras de administratia miculesciana.

In data de 10 iulie a.c., s-a comunicat Sindicatului Unit al Salariatilor – Radio Romania, decizia civila nr. 3333 / 11 iunie 2015 data de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 15862/3/2014, prin care s-a dispus respingerea recursului declarat de SRR impotriva sentintei civile nr.5241 / 04.09.2014. Decizia este atasata aici.

Prin sentinta primei instante (vezi aici), Radioul public a fost obligat sa comunice sindicatului, informatiile de interes public solicitate printr-o cerere din aprilie 2014 (vezi aici cererea sindicatului si raspunsul SRR), vizand aspecte legate de activitatea organizatiilor sindicale constituite la nivelul SRR.

Cum o imagine face cat o mie de cuvinte, stadiile transparentizarii SRR, ar arata, in imagini, cam asa:

Radioul public in faza 1

Omerta la SRROvidiu-Miculescu

Radioul public in faza 2

Freedom la Radioul public

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

In incheiere, doresc sa scot in evidenta ca transparenta institutiilor publice este antibioticul impotriva coruptiei, a managementului defectuos, a arbitrariului, a angajarilor si promovarilor de personal pe criterii subiective, a cheltuirii frauduloase a banilor publici de catre conducatorii acestor institutii.

Cu stima,

AV Moise

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s