Serparia din Radioul public. Episodul nr. 5

Serparia din Radioul public. Episodul nr. 5

Episodul 5 este despre inceputul destramarii Sindicatului asa zis „Liber” din Radioul public.

De fapt, inceputul sfarsitului pentru Sindicatul Liber s-a nascut in anul 2012, cand numita Ciobanu Aurelia Daniela a obtinut in instanta constatarea reprezentativitatii sindicatului respectiv, la nivelul Radioului public, pe baza unei declaratii cu continut fals.

In declaratia respectiva, Ciobanu (la acea vreme presedinte al Sindicatului Liber al lucratorilor din SRR) atestase neconform adevarului, ca ar detine 1185 membri de sindicat, mai mult de 50%+1 din numarul angajatilor SRR, numar necesar pentru obtinerea reprezentativitatii.

In realitate, in acea perioada, Sindicatul Liber avea dupa calculele noastre, circa jumatate din numarul fals declarat instantei de judecata, de catre presedintele Ciobanu Aurelia Daniela.

La 7 octombrie 2013, Sindicatul SUS-Radio Romania  a depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, o sesizare penala cu privire la savarsirea de catre presedinta Ciobanu Daniela  a infractiunii de Fals in Declaratii, cu consecinta obtinerii nelegale a reprezentativitatii Sindicatului Liber  la nivelul Radioului public.

Avand in vedere, ca la Parchetul Judecatoriei Sector 1, se pare ca exista o mare simpatie pentru gasca miculesciana, initial, intr-o prima faza, si aceasta plangere ca multe altele inaintea ei, a fost confundata, ca sa ne exprimam plastic, de catre Parchet, cu o hartie igienica  pentru uz la toaleta Parchetului.

Adica, onor Parchetul, prin distinsa doamna procuror Gabriela Nicoleta Marian, a solutionat gratios urmarirea penala, cu o solutie de clasare, in sensul nevinovatiei numitei Ciobanu Daniela (fosta presedinte a Sindicatului Liber din SRR), desi probele in contra in celei in cauza, se aflau la dosar  intr-un numar zdrobitor.

Onoarea si reputatia Justitiei a fost insa salvata  „in extremis”, de catre judecatorul de camera preliminara din cadrul Judecatoriei Sector 1, care a admis plangerea sindicatului nostru impotriva solutiei Parchetului, desfiintand ordonanta de clasare a Parchetului, dispunand sa se inceapa urmarirea penala impotriva numitei Ciobanu Daniela, pentru savarsirea infractiunii de Fals in Declaratii, in dosarul in care, in anul 2012, Sindicatul Liber si-a obtinut „reprezentativitatea”.

Mai trebuie precizat, ca o judecata de valoare a noastra, ca daca se va dovedi ca Ciobanu Daniela a facut o infractiune, beneficiarii infractiunii nu sunt membrii inocenti ai Sindicatului Liber, ci binomul Viorica Balaci si Ovidiu Miculescu.

Numai acestor doua persoane le-a folosit, asa zisa reprezentativitate a Sindicatului Liber.

Unul, conducatorul SRR, si-a dobandit o relativa liniste din partea sindicatelor, in conditiile in care singurul sindicat care a cutezat sa se lupte cu caracatita miculesciana, SUS-Radio Romania, a fost aproape scos in afara jocului (sau cel putin asa au sperat, poate, „strategii” lui Miculescu).

Balaci Viorica de la un realizator frustrat, probabil, ca in afara de ea, nimeni nu-i recunoaste valoarea, CV-ul si numarul de carti citite, si-a obtinut la randul ei  un statut pe care nu-l mai spera. Mai performanta si decat Croitorasul cel viteaz, intr-un timp scurt, respectiva a devenit lider al sindicatului reprezentativ si membru in Consiliul de Administratie al SRR, ales prin votul „democratic” (ha, ha, ha!) al salariatilor speriati sa o voteze, de haita care controleaza SRR.

De ce „ha, ha, ha”? Pai sa nu uitam ca alegerile asa zis „democratice” au fost anulate de Curtea de Apel Bucuresti, la cererea Sindicatului SUS-Radio Romania, prin sentinta civila nr. 1595/2015, asa cum am aratat aici.

Ca sa reluam ideea principala a articolului, hotararea judecatorului de camera preliminara, privind inceperea urmaririi penale fata de Daniela Ciobanu, este mentionata pe portalul instantelor, aici.

In incheiere, acum ceva vreme, daca va amintiti, ma intrebam de ce ma urmareste o gasca de „somitati” ale Sindicatului Liber.

Articolul acesta va da unul dintre posibilele raspunsuri. Gasca acestor mizerabili care incerca sa ma sperie, cu speranta ca voi renunta la demersurile de a clarifica modul fraudulos prin care Sindicatul Liber, condus in 2012 de Dana Ciobanu, si-a obtinut reprezentativitatea, falsificand istoria vietii sindicale din Radioul public.

La final, multumesc inca odata, maestrului avocat Ovidiu Preotesescu (acelasi avocat care a castigat si procesul pentru anularea alegerilor pentru CA al SRR) care cu generozitate, si-a pus si in aceasta cauza  expertiza sa penala, intr-un mod stralucit, in serviciul sindicatului si nu in ultimul rand, in interesul superior al dreptatii si adevarului.

PS: Doresc sa evidentiez ceea ce este stiut de noi toti: pana la aparitia unei hotarari penale definitive, Daniela Ciobanu beneficiaza, in rand cu Ponta, Miculescu, Hrebenciuc, si altii ca ei, de „prezumtia de nevinovatie”.

Maine va urma si un comunicat formal, oficial al sindicatului pe acest subiect, destinat agentiilor de presa.

Cu deosebita consideratie,

AV Moise

2 gânduri despre “Serparia din Radioul public. Episodul nr. 5

 1. Pingback: Nu vă fie frică, Sindicatu` Liber pică! | SUSROMANIA

 2. Adrian, multumim !!! Esti, deja, un adevarat erou ! Frumoasa si necesara lucrare ti-a dat Dumnezeu !
  Credem in tine si suntem alaturi de tine, in continuare !
  Aceasta lina ciobanu, posibila infractoare – colega de birou si de partid cu toghina maria, care a facut-o redactor sef adjunct, cu ajutorul mandravelei de la Resurse Umane, fara sa dea concurs vreodata si fara pricepere si ravna in a asigura activitatile acestei incadrari, in baza careia incaseaza, de peste 10 ani, salarii fabuloase, nefacand ceva util ci – doar aranjamente de culise, cum a fost si predarea functiei de presedinte sindicat lui balaci viorica psd-ista, la asigurarea lui miculescu ca-i pastreaza leafa nesimtita ca, doar era alianta politica la putere si la aranjat functiile si banii contribuabililor.

  Prin afisarea cominicarii deciziei 3333/dosar 15862/3/2014, am luat act, inca o data, de nivelul execrabil al liniei umane si al competentei profesional- juridice al sefei serviciului juridic, milan mariana, facuta sefa, dupa multe incercari, tot de toghina maria- marea specialista in management defectuos, dupa cum o califica Curtea de Conturi, in rapoartele de control. Suntem convinsi ca, tot „domnia sa” – fosta PDG-ista, actualmente „consiliera de consilier” (si-a tras functie tare, bine remunerata…) i-a recomandat-o pe milan lui miculescu ca sefa la juridic ca, doar aveau experienta in fraudarea banilor publici, prin contracte grele, cum ar fi cele de achizitii, cele cu publicitatea – CLIR MEDIA, cele cu cabinetele de avocatura, cu gale/campanii de partid si multe altele.

  Sa-i ajunga raul si pagubele pe care le-au creat ! Sa fie asezati – toti – acolo unde merita, cu adevarat, sa stea pentru smerenie !
  Si-au batut joc de valorile institutiei, de drepturile salariatilor si ale ascultatorilor.

  Sa le fie rusine !
  DEMISIA !!!

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s