SUS Radio Romania a depus o noua actiune pentru recuperarea drepturilor membrilor de sindicat

Dosar 30268 3 2015Asa cum v-am informat acum cateva zile, astazi, 13 august 2015, am inregistrat la Tribunalul Bucuresti o noua actiune privind acordarea sporului de fidelitate, conform Contractului Colectiv de Munca la nivel de ramura Mass Media, pentru inca 21 membri de sindicat.

Astfel:

 • prima actiune, dosar 40109/3/2013, a fost depusa pe 16 decembrie 2013 si va avea termen de judecata in data de 24 septembrie 2015 (vezi aici);
 • a doua actiune, dosar 23548/3/2015, a fost depusa la data de 24 iunie 2015 si urmeaza sa primeasca termen de judecata (vezi aici);
 • a treia actiune, dosar 30268/3/2015, a fost depusa la data de 13 august 2015 si urmeaza sa primeasca termen de judecata (vezi aici).

Vreau sa-i informez oficial pe toti cei care m-au sunat sau mi-au trimis email ca mai pot primi mandate (vezi aici) in vederea obtinerii sporului de fidelitate de 25%, pana pe 26 august 2015 pentru a depune o noua actiune in 27 august 2015.

Nu uitati!

Fiecare zi care trece inseamna pierderea unor drepturi banesti care vi se cuvin, de drept!

Avertisment public

Am sa lansez primul avertisment public impotriva celor care ameninta, hartuiesc sau incearca sa-i intimideze pe cei care au curajul sa-si ceara drepturile (neacordate) in instanta. Daca personal nu am facut nimic pana acum nu inseamna ca nu stiu/cunosc abuzurile la care au fost supusi salariatii din Radio, incepand de la Garaj si pana la Fonoteca, de la Serviciul Energetic Climatizare si pana la Radio Resita, de la Radio Constanta si Radio Bucuresti pana la Radio Craiova, etc.

Am cateva declaratii ale unor membri de sindicat (carora le voi proteja strict identitatea!)  si daca se vor mai ivi cazuri de abuzuri si intimidari nu voi sta pe ganduri si ma voi adresa organelor de cercetare penala, care sunt foarte aproape/vis a vis de Radio (a se vedea art. 218 din Codul Muncii, art. 297 CP, etc)

Art. 218. [interzicerea îngrădirii libertăţii sindicale]
(1) Este interzisă orice intervenţie a autorităţilor publice de natură a limita drepturile sindicale sau a le împiedica exercitarea lor legală.
(2) Este interzis, de asemenea, orice act de ingerinţă al patronilor sau al organizaţiilor patronale, fie direct, fie prin reprezentanţii sau membrii lor, în constituirea organizaţiilor sindicale sau în exercitarea drepturilor lor.

Art. 297 (Abuzul în serviciu)

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, sindicala, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

Sfat util

In cazul in care apar orice forme de hartuire, amenintare sau intimidare la adresa voastra va rog sa ma contactati imediat si va promit ca, in cel mai scurt timp posibil, organele abilitate se vor prezenta acolo unde aveti locul de munca, pentru a constata aceste fapte si pentru a lua masuri conform legii penale!

Concluzie

Teroarea si amenintarea la adresa voastra trebuie sa inceteze !

Treziti-va !

Nu va mai lasati calcati in picioare !

Sunteti cu mult mai puternici si mai curati decat acei nevolnici care va tot terorizeaza!

AV Moise

2 gânduri despre “SUS Radio Romania a depus o noua actiune pentru recuperarea drepturilor membrilor de sindicat

 1. Toata lumea cunoaste ca abuzul in serviciu se practica, in SRR, de pe vremea pdg-istei toghina maria, care ia salarii grase, din Radio, pentru 2 functii ale ei si mai are si alti membri ai familiei bine aranjati… Tot ea si-a promovat, fara concurs, conilierul juridic (si nu numai) pe functia de Administrator sef-la achizitii, iar impreuna cu gastile mafiei politice din CA si din afara, au initiat proiectele anchetate: „Gala Bute” -finalizat de Andras Istvan Demeter; „Radio Chisinau”, sa nu-l uitam pe Dumitru Dragomir, de la LPF, „binecuvantat” si el cu multi bani…si multe altele.
  Pe lista angajarilor si promovarilor – fara contracandidati – adica pe BLAT, merita amintiti, spre verificare, toate sefele de Cabinet PDG, aterizate in Radio, dupa 2010, inclusiv directoarea de cabinet si registratura, care nu stiu cum sa inregitreze o hirtie, dar au salarii de 10 ori mai mari fata de salariatii profesionisti si cu vechime de zeci de ani in Radio. Merita amintiti si consilierul lui Andras, Nicolae Salagean, secretara lui Furdui, Cristina Draghici !
  Lista este mai lunga, dar lasam institutiile abilitate sa o completeze.

  Apreciază

 2. Dle Moise, ajutati-ne ca blogul dvs sa fie forumul nostru, al celor care am ridicat Radio Romania, mai mult decat revista unei lupte sindicale. In mod sigur vor posta mai multi colegi, vor fi mai multe dezvaluiri, nu veti parea singur, veti beneficia de mai multa incredere. Publicati-ne mesajele si dezvaluirile. Eu am 2 intrebari pentru Consiliul de Administratie si pentru toti colegii din radio: Stiti ca in aceste vremuri negre, in care Miculescu eficientizeaza activitatea resurselor umane, pe Alexandru Ducu Bertzi, distinsul reprezentant al PNL in CA al SRR il tine angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata realizator la Bucuresti FM, ca penelistul sa ia 2 remuneratii de la SRR, in schimb sa voteze orbeste tot ce i-au pus sub nas pesedistul presedinte Miculescu – si udemeristul Demeter? In rest, nu avem bani. 2. A doua intrebare pentru membrii CA al SRR si colegii din radio: Stiti ca in luna decembrie 2014 au fost angajati la RRA pe durata nedeterminata prin concursuri trucate, neanuntate nicaieri pe site-ul SRR Eugen Rusu, Johan Pohrib, Felix Crainicu si Dan Alexandru? Ii rugam pe ceilalti 7 membri ai CA, noii veniti, sa intrebe in scris PDG, directorul de resurse umane si sefa de la serviciul juridic, cum si de ce “concursurile” prin care cei 4 realizatori au fost angajati definitiv nu au fost anuntate pe site-ul SRR ? In rest, nu sunt bani, organizam conferinte internationale si o trimitem pe infractoarea Serban Parau Oltea la Targul international de la Milano, imediat dupa condamnarea la inchisoare, ca sa facem economii. Pentru delectare cititi si:
  http://www.mihaicraiu.ro/news/dinozaurul-puscariabil-ovidiu-miculescu-si-ancheta-de-la-radio-chisinau/

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s