Demiteţi conducerile Radioului şi Televiziunii Naţionale!

miculescu-tanase-1024x768Demiteţi conducerile Radioului şi Televiziunii Naţionale!

Delegaţii prezenţi la Consiliul Național al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, desfăşurat în zilele de 1 şi 2 septembrie 2015, solicită Parlamentului să modifice, în regim de urgenţă, Legea nr. 41/1994 de organizare şi funcţionare a Societăţii Române de Televiziune-SRTV şi a Societăţii Române de Radiodifuziune–SRR, în sensul depolitizării conducerilor acestor instituţii publice de presă şi să respingă rapoartele lor de activitate.

Consiliul Naţional FAIR- MediaSind se solidarizează cu angajaţii din Societatea Română de Televiziune și din Societatea Română de Radiodifuziune, cu sindicatele afiliate din aceste instituţii publice, cu demersurile acestora demarate în justiţie pentru recuperarea drepturilor salariale neacordate de către cele două administraţii. Consiliul Național consideră că solicitările sindicatelor sunt legitime întrucât sunt în acord cu legislaţia internă şi internaţională, iar încercările disperate ale conducerilor celor două societăţi de a tergiversa plata drepturilor neachitate din Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media, sunt abuzive şi tardive.

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR – MediaSind consideră că nu salariaţii sunt de vină pentru haosul produs de managementul dezastruos din ultimii ani, constatat şi de rapoartele succesive ale Curţii de Conturi şi asumate de Comisiile de specialitate din Parlamentul României, ci întreaga clasa politică, care a numit la conducerea celor două societăţi politruci, a căror misiune este, de fapt, transformarea Radioului Public şi a Televiziunii Naţionale în simple instrumente de propagandă politică.

Consiliul Naţional FAIR-MediaSind cere Parlamentului României să pună capăt abuzurilor administraţiilor Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune împotriva propriilor salariaţi prin demiterea Consiliilor de Administraţie şi numirea unor conduceri profesioniste şi apolitice. De asemenea, FAIR-MediaSind solicită Curţii de Conturi şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie să analizeze cu celeritate sesizările depuse de către organizaţiile sindicale privind acuzaţiile de corupţie aduse conducerilor celor două societăţi.

Rezoluţie a Consiliului Național al Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, 2 Septembrie 2015.

Un gând despre “Demiteţi conducerile Radioului şi Televiziunii Naţionale!

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s