Informare de presă:DNA estimează finalizarea anchetării şefului Radioului Public până la 1 octombrie 2015!

Informare de presă:
DNA estimează finalizarea anchetării şefului Radioului Public până la 1 octombrie 2015!


În aceste zile, maşinăria de propagandă a administraţiei Societăţii Române de Radiodifuziune – SRR, a asaltat redacţiile de ştiri cu diverse comunicate de presă, încercând să acopere, astfel, acuzaţiile de corupţie şi de management dezastruos aduse preşedintelui –director general al instituţiei, Ovidiu Miculescu, de către salariaţi, de organizaţii sindicale, precum şi de personalităţi ale societăţii civile. Aceste informări de presă aduc, într-o manieră jenantă ce aminteşte de epoca comunismului, elogii şefului SRR, criticându-i, chiar jignindu-i în mod grosolan, pe contestatari, acuzându-i că doresc destabilizarea Radioului Public.

În realitate, această ofensivă mediatică a conducerii SRR se explică prin faptul că se apropie finalizarea dosarului de corupţie aflat în cercetareaDirecţiei Naţionale Anticorupţie – DNA, precum şi procesul pentru incompatibilitate aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
În Ordonanţa nr.191/II-1/2015 transmisă Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, organizaţie afiliată la FRJ MediaSind, de către procurorul şef al Secţiei pentru combaterea infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, Claudiu Dumitrescu, se arată că termenul estimat de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru finalizarea dosarului în care este implicat preşedintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, precum şi alte persoane din conducerea SRR în fraudarea fondurilor europene şi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi conflict de interese, este la 1 octombrie 2015:
„Pe baza plângerii formulate s-a identificat Dosarul 527/P/2013 al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, înregistrat în baza denunţului depus de Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România împotriva mai multor persoane din conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu prevăzute de art 13 din Legea nr.78/2000 și conflict de interese, prev. de art.201 Cp. Din studiul dosarului penal se constată că la data de 03.02. 2014 s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la cele două fapte sesizate, fiind solicitat DLAF un control administrativ conform Legii nr. 61/2001, raportul întocmit fiind înaintat la 07.04.2015, prin adresa nr. 859/2014. În data de 28.05.2015, pe baza documentelor obţinute în cauză, s-a dispus efectuarea unor constatări tehnico-ştiinţifice de specialitate pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele sesizate, privind fraudarea fondurilor UE alocate proiectului intitulat ACCES. De asemenrea, au fost solicitate la 28.05.2015, o serie de documente aflate în posesia ANI pentru analizarea aspectelor de incompatibilitate reclamate. Conform planului de anchetă întocmit de procurorul de caz s-a stabilit un termen estimativ de finalizare a dosarului la 01.10.2015.” – se arată în Ordonanţă.
De menţionat că aceste acuzaţii au fost confirmate şi de către Agenţia Naţionale de Integritate care, în Raportul de evaluare emis la data de 17.09.2014 arată că „au fost identificate elemente de încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu a semnat Ordinul 893/22.08.2012 prin care se numeşte, începând cu data de 23 august 2012, în funcţia de Coordonator institutional în cadrul proiectului intitulat ACCES – Formarea profesională continua calificare/recalificare – Garanţia succesului pe piaţa muncii pentru angajaţi, obţinând în urma activităţii desfăşurate un venit net în cuantum de 42 710 lei, încălcând astfel dispoziţiile art.70 şi art.72 coroborat cu art.99 lit. k din Legea nr. 161/2003.”
De asemenea, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (vezi aici) se află o cauză în care şeful Radioului Public contestă Raportul ANI care confirmă o altă incompatibilitate în care s-a aflat OVIDIU Miculescu, acesta ocupând simultan funcţia de manager al Societăţii Române de Radiodcomunicaţii şi de membru al CA al Societăţii Române de Radiodifuziune (vezi aici). Menţionăm că la Curtea de Apel şeful SRR nu a avut câștig de cauză. (vezi aici)
Din păcate, în timp ce clasa politică îl susţine în funcţie pe şeful Radioului Naţional, făcându-se, astfel, complice la abuzurile şi ilegalităţile din SRR, instituţie publică plătită din banii cetăţenilor, vocile critice din radio şi din societatea civilă sunt marginalizate, cenzurate dar, mai ales, ignorate.
Departament Comunicare FRJ MediaSind Bucureşti, 8 septembrie 2015

Un gând despre “Informare de presă:DNA estimează finalizarea anchetării şefului Radioului Public până la 1 octombrie 2015!

  1. Pingback: Mandat – Urmarire Penala – Spor – DNA | SUSROMANIA

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s