Scrisoarea unui jurnalist de la Radio Romania către Consiliul de Administrație al SRR

Aveți mai jos scrisoarea adresată de un jurnalist de la Radio Romania (Razvan Theodoru, pseudonim, din motive de teama si represalii) adresată Consiliului de Administrație al SRR.

Sindicatul Unit al Salariatilor – Radio Romania susține toate solicitările adresate către CA al SRR si așteaptă un raspuns oficial din partea membrilor Consiliului.

„Doamnelor si domnilor din Consiliul de Administratie al SRR,
Ma adresez d-voastră în numele colegilor mei, pentru a vă expune, cu documente oficiale anexate, și o altă versiune la realizările epocale ale Ocupației Miculescu, “cea mai fastă” perioadă din ultimii 20 de ani ai SRR.

Trebuie sa stiti ca si fostul pdg Demeter Andras Istvan raporta Parlamentului performanțe editoriale si financiare nemaipomenite, iar acum are 3 dosare la DNA si este inculpat pentru fapte de coruptie comise din pozitia de pdg al SRR (Dosar 75235/299/2015, Judecatoria sect.1)

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000572217&id_inst=299

Nu sunt lider sindical, nu mă interesează nici gloria, nici “beneficiile financiare”, sunt un simplu realizator, reprezentativ pentru media nivelului de inteligenta, curaj si condei din SRR, dintre cei care nu pot închide ochii în fața abuzurilor și corupției chiar de la locul meu de muncă. Nu este important numele meu ci să parcurgeți toate dovezile pe care vi le pun la dispozitie, copii dupa acte oficiale și link-uri catre site-ul srr.ro.

Va voi prezenta faptele cu dovezile insoțitoare, apoi, la final, propunerile noastre.

1.SRRadiodifuziune condusă de profesioniști de radio

Atat inainte de 1990 cat si dupa ce s-a separat de TVR in 1994, SRR a fost condusa mereu de un director general – profesionist de radio, chiar dacă, in paralel, exista si un presedinte numit politic (T. Catineanu, A. Dimitriu). Eugen Preda, Paul Grigoriu, Dragos Șeuleanu și Maria Țoghină, erau oameni de radio, realizatori de emisiuni. Nu au fost perfecți, dar stiau ce trebuie sa faca pentru ca lucrurile sa mearga bine, motivau profesionistii de radio, investeau in ei, le cultivau pasiunea si entuziasmul, SRR avea o cultură organizatională adevărată.

In 2010 SRRadiodifuziune era cea mai credibila si mai respectata institutie media.

In audiențele radio a fost mereu pe locul 1 în cota de piață la nivel național si urban, dupa cum se poate verifica in arhiva audientelor pe site-ul audienta-radio.ro, cel putin incepand din 2005, de cand se postează rezultatele (vezi aici).

Dă clic pentru a accesa Audienta%20radio%20-%202005%20-%20Valul%20de%20toamna%20.pdf

Perioada de varf a audientelor RRA in cota de piață a fost intre 2008 si 2009, dupa care, in 2010, odata cu venirea la conducere a lui Demeter Andras Istvan RRA trecut pe locul 2, până la plecarea acestuia.

2. Prima conducere din exterior, cea mai dezastruoasa administratie din istoria SRR, a fost intre 2010-2014, in timpul acelui CA care i-a propulsat pe Demeter Andras Istvan, apoi pe Miculescu Ovidiu la conducerea (distrugerea) SRR.

6 dintre fostii membri sunt, și acum, colegii dvs: M. Fugaru, M. Toghina, Demeter A.I., Ana Florea, Miculescu O. si Bertzi Alexandru. (Pentru alti 2 membri din CA, “reprezentantii sindicali ai angajatilor” in acest mandat, Balaci Nicoleta si Doros Adrian, Curtea de Apel Bucuresti in Dos. 4322/2/2014, a anulat alegerile frauduloase in urma carora cei 2 au ajuns in CA. Ei nu se sinchisesc, continuă să voteze la comanda șefului suprem, își îndeplinesc misiunea, asigurand majoritatea voturilor „pentru”).

Chiar de la instalarea sa ca PDG al SRR în iunie 2010, Demeter Andras Istvan, un actoras fara nicio legatura cu radio, pus doar pe capatuiala personala si a prietenilor lui, a conceput un plan de jefuire a SRR pentru care, insa, avea nevoie de sprijin, de majoritatea voturilor in CA.

O importanta sustinere in CA, Demeter Andras a avut-o chiar de la opozitie, prin Ovidiu Miculescu, pe care l-a finanțat permanent prin contracte suplimentare. (Atasament 1 Contract Demeter-Miculescu)

3. Dizolvarea Comitetului Director format din specialiști și profesioniști

Demeter si Miculescu s-au izbit permanent de opozitia Comitetului Director, alcatuit, ca la toate institutiile de stat sau private, din directori ai institutiei (tehnic, economic, de marketing, juridic, etc) si redactori sefi, selectati prin concurs, cf Legii 41, dintre managerii institutiei, care aveau capacitatea sa ia decizii responsabile, in perfecta cunostinta de cauza pe domeniul lor. Iata cum arata Comitetul Director in 2011:

http://www.srr.ro/declaratii_de_avere_si_de_interese-11884

Timp de 18 ani, din 1994 si pana in 2012, Comitetul Director al SRR a functionat neremunerat, participarea directorilor intrând în atributiile de serviciu. Va poate confirma fosta PDG, Maria Toghina și oricare dintre vechii angajați.

Dupa doar cateva luni de la instalare, Demeter si Miculescu au pus la cale dizolvarea incomodului Comitet Director al SRR care 18 ani a functionat neremunerat, cu manageri si profesionisti de radio, si inlocuirea lui cu un Comitet Director remunerat, favorabil lor, cu membri “pafaristi”, selectati “prin concurs” dintre fideli si yesmeni, plus staff si logistica suplimentare, care aveau sa incarce enorm cheltuielile SRR. Concurs la care Consiliul de Adminsitrație a interzis accesul managerilor din SRR, prin art. 1 din HCA 62/2011 http://www.srr.ro/files/CY1923/PDF%20DIVERSE/HotarareaConsiliuluideAdministratienr.62din19octombrie2011.pdf

Comisiile de concurs au fost alcătuite din toti membrii CA, inclusiv Miculescu, iar presedinte de comisii, Demeter Andras.

Dintre primii “admisi” la concurs, 4 membri în noul CD i-a adus Miculescu: 3 de la SNRadiocomunicatii, fostii lui colegi: Bogdan Negulescu (Atasament 2), Maria Pintilie (vezi aici) si Petre Ursache (vezi aici),

dar si Iuliana Ciugulea, fosta colega de facultate si de an cu Miculescu la Institutul de Teatru si Cinematografie, intre 1981-1985, așa cum rezulta din CV-urile celor 2

CV Iuliana Stanescu

Dă clic pentru a accesa CVIulianaStanescu.pdf

CV O Miculescu

Dă clic pentru a accesa PDG-OVIDIUMICULESCUCVROMANA-23.12.14.pdf

In 2012 Iuliana Ciugulea era doar o actrita obscura la Bulandra cu 1200 lei/luna. In prezent este simultan membră în CD si consiliera pdg si a ajuns sa castige cca 9000 lei/luna de la SRR. E bine sa stiti ca un realizator de emisiuni la posturile nationale are un salariu, in medie, 2500 lei/luna.

Primul CD remunerat din istoria SRR a fost completat cu alte personaje obscure, reporterul Radu Dobrițoiu, săritor să devina yesman-ul oricărui președinte si macdonald’s-ul Cristian Savu, instalat ulterior Director de marketing si comunicare, ambii având în prezent decizii de incompatibilitate date de ANI, cu contestațiile respinse (vezi aici si aici).

Rolul Comitetului Director era doar decorativ si, din nefericire, de spoliere a SRR întru îmbogățirea camarilei lui Miculescu. Membrii CD oricum nu se pricepeau la ce se intampla in SRR, așa că niciun material nu intra in discutie fara sa fie avizat de directorul economic, tehnic, serviciul juridic, pana la urma, tot vechii membri CD iși asumau deciziile. Dupa cum cunoasteti din materialele care va sosesc de la CD, semnaturile de avizare sunt și acum tot ale directorilor institutiei, deși Comitetul Director nu îl mai formează ei, directorii cu competențe pe domeniu ci oamenii lui Miculescu: si fara responsabilități, și remunerați.

Cu sprijinul direct al lui Miculescu si al oamenilor lui din noul Comitet Director, Demeter nu a mai avut niciun obstacol in jefuirea SRR. Cele mai celebre cazuri au fost achizitionarea în leasing a autovehiculelor și angajarea pe post de consilieri a directorilor teatrului de Operetă. Razvan Ioan Dinca si Alina Moldovan, care la randul lor il angajasera pe Demeter actor la Opereta, fapte de coruptie pentru care in prezent sunt toți 3 oficial inculpați în dosarul penal 75235/299/2015.  Judecatoria sect. 1.

Jecmanirea SRR prin finanțarea noului Comitet Director si a unei cohorte de consilieri s-a amplificat prin “reorganizarea” postului Radio Romania Junior, la a cărei conducere Demeter a adus-o pe fosta sa colega de la Teatrul Maghiar din Timisoara, Anca Bartoș, sotia lui Pavel Bartoș. Proaspata redactora sefă – colaboratoare, s-a plâns că jurnalistii angajati ai SRR nu au capabilitatea necesară și a “recomandat” angajarea unei firme externe care să asigure creația și moderația pe postul online. Scurt, Demeter Andras a angajat pentru RRJunior cu 10.000 euro/luna exact firma sotului doamnei, adica firma lui Pavel Bartoș, S.C. Hummor Productions SRL, înființată cu 1 luna inainte de atribuirea contractului! Aveti anexat contractul (Atasament 3 Contract SRR – firma Pavel Bartos)

In urma prea multor scandaluri, dupa fix 2 ani de la instalare, Demeter Andras Istvan a fost forțat să-și scrie demisia, consolat, însa, prin rămânerea in continuare in CA al SRR, plus postul de consilier al presedintelui TVR Claudiu Saftoiu plus postul de director al Casei de productie TVR. 3 functii la stat, cu venituri colosale, dupa cum rezulta din declaratiile sale de avere de la SRR si SRTv.

http://www.dantanasa.ro/exclusiv-veniturile-fabuloase-din-fonduri-publice-ale-udmr-istului-demeter-andras-istvan-trimis-in-judecata/

4. Instalarea Ocupatiei Miculescu prin noua organigramă

Dupa demisia lui Demeter, jurnalistii din radio au răsuflat ușurați, fără măcar să banuiasca că urma un rău și mai mare. Postul RRA a tras o gura de aer si, scapat de influenta nefasta, s-a reinstalat pe locul 1 in cota de piata, unde a ramas tot timpul, până în prezent.

Numit chiar de prietenul sau Victor Ponta în demult râvnita poziție de PDG, în iulie 2012, Miculescu s-a văzut pe cai mari si a trecut rapid la fapte. Avea în spate un Comitet Director format din oamenii lui, care girau fara cracnire toate planurile sale diabolice. Le-a dublat veniturile, angajandu-i pe unii dintre ei si consilieri personali: Bogdan Negulescu, Petre Ursache si Iuliana Ciugulea, erau si membri in Comitetul Director si consilieri personali. Vizionati pe http://www.srr.ro/Informatii publice/ declaratiile de avere ale Comitetului Director din 2012 si 2013, veti vedea ca cei 3 incasau venituri de la SRR si ca membri CD, si ca angajați.

Pe langa ei, Miculescu și-a mai adus imediat după instalare și alți prieteni, să căpușeze SRR pe posturi de consilieri personali: de la SNRadiocomunicatii pe langa Bogdan Negulescu, le-a adus si pe Năstase Albertina (Atașament 4, CV Năstase Albertina) și Dumitrescu Dana Simona (Atașament 5 CV Dumitrescu Dana), de la Europa FM pe dj-ul Furdui Marius proaspat dat afară de la postul concurent (nu si-a postat niciodata CV-ul), plus Negreanu Gianina Rita (Atașament 6 CV Negreanu Gianina) , fostă colegă cu Miculescu la Antene si Prima Tv. Consilieri, dupa modelul lansat de Demeter, cu 8-9.000 lei/luna. Componenta cabinetului sau de PDG o puteti vedea în Ordinul 831/2013 (Atasament 7, componența cabinet PDG in octombrie 2013, Ordin 831/2013, pag. 2).

Si in actualul Comitet Director si-a adus-o pe Durină Georgeta, tot de la SNRadiocomunicțtii, dupa aceeasi metoda, PDG al SRR, fost coleg cu ea la SNR i-a fost presedinte al Comisiei de concurs.

Dă clic pentru a accesa DURINAGEORGETA-CV.pdf

Numai că, atât posturile de consilieri, cât și cele de membri în Comitetul Director erau pe durata determinată, riscante. Or, prietenii si fidelii trebuiau instalati definitiv, iar supunerea SRR pentru totdeauna, trebuia asigurată. Fiindcă nu existau posturi libere de șefi, iar directorii și redactorii șefi nu puteau fi dați jos prea usor, era necesară o acoperire specială, printr-o nouă “organigramă”. Vechea organigramă era „depășită” avea prea puține posturi de șefi (Atasament 8, organigrama 2009-2013)

Cu sprijinul devotatelor CD si CA, conduse ambele de el, Miculescu a obtinut, în doar cateva minute, într-o sedință dintr-un adormitor sfârșit de august 2013, votul unanim pe noul ROF în care piesa cea mai importantă era noua organigramă, prin care se inființau structuri noi și se dublau posturile manageriale.

Dă clic pentru a accesa -HotarareaConsiliuluideAdministratienr.142din28.08.2013-ref.AprobareROFsiOrganigramaSRR.pdf

Nu conta ca salariile posturilor nou infiintate impovarau ingrozitor bugetul SRR, Miculescu avea pregătite soluții diabolice pentru echilibrare.

Arhitecții noii organigrame erau 2 persoane direct interesate: consilierul personal și membru în Comitetul Director pe domeniul organizational si Resurse Umane, Bogdan Negulescu iar rasplata pentru “efort” a fost unul dintre primele posturi scoase la concurs, cel de director al unei nou înființate Directii de Managementul Resurselor Umane. Celalalt co-autor al organigramei a fost Oltea Șerban Pârâu care și-a dorit pentru sine un imperiu. Obscur redactor sef al unui post cu o audienta de 0,5 – 0,8 in cota de piață, prietena de familie a lui Miculescu si fosta colega la Antene, Oltea SP a vrut și și-a proiectat pentru sine un imperiu conținând ambele posturi RRC si RRM, Editura Casa radio, Targul Gaudeamus, Sala Radio, Orchestre si Coruri radio. (Atașament 9 Organigrama nouă, august 2013). Uitati-va la data pdf-ului. Aceasta este adevarata organigrama, iar nu cea de pe site, incompleta, pentru a nu se vedea cat e de stufoasa fata de cea anterioara!

5. Posturi manageriale noi, ocupate prin concursuri frauduloase

Strategia Ocupatiei Miculescu prin concursuri frauduloase a fost semnalată în presă de un coleg de-al nostru jurnalist, el anunțând cu nume si prenume, în luna septembrie 2013, cu mult inainte de organizarea concursurilor pentru functii de conducere, cine vor fi cei care vor castiga concursurile.

http://www.realitatea.net/un-jurnalist-de-la-postul-public-de-radio-i-i-striga-disperarea-intr-o-scrisoare-deschisa_1272884.html

Exact cei anunțați în scrisoarea deschisă, aveau sa ocupe posturile scoase la concurs. Pe cele mai bine plătite funcții au candidat, singuri pe post: Gianina Negreanu, Albertina Nastase, Dana Simona Dumitrescu, Marius Furdui și Bogdan Negulescu http://www.srr.ro/pages/categorie/34/rezultate_concursuri/page:4 Evident că, din poziția de consilieri, iar Bogdan Negulescu și ca membru al Comitetului Director pe domeniul resurse umane, au cunoscut tematica și condițiile înscrierii, ca și caietul de sarcini, cu mult înainte de postarea anunturilor.

Ghiciți cine a fost presedintele comisiilor de concurs si a acordat note in favoarea propriilor lui consilieri și membri ai CD? PDG Ovidiu Miculescu ! Ce conflict de interese? ce trafic de influență asupra celorlalți membri ai comisiei? Cine dintre angajatii SRR, sefi de servicii sau directori ar fi avut îndrazneala să contracandideze consilierii lui Miculescu si membri ai Consiliului Director?

http://www.reportervirtual.ro/2014/01/radio-romania-concursuri-cu-final-dinainte-stiut-si-un-jaf-de-60-000-de-euro.html

Pe scurt, la sfarsitul lui 2013 si la inceputul lui 2014, Ovidiu Miculescu si-a vazut toti consilierii directori si sefi de serviciu: Furdui Marius – Director Directia Programe, Negulescu Bogdan – Director DMRUSC, Negreanu Gianina – Director adjunct Directia Marketing si Comunicare, Dumitrescu Dana Simona si Nastase Albertina – sefe serviciu. Comparati lista cabinetului PDG din pag.2 a Ordinului 831/2013 (Atasament 6 ) cu rezultatele concursurilor si aveti dovada. http://www.srr.ro/pages/categorie/34/rezultate_concursuri/page:4

6. Umilirea și sărăcirea profesioniștilor din SRR

Cum a reusit Miculescu sa echilibreze bugetul de venituri cu cel de cheltuieli, astfel ca instituția să nu aibă deficit in urma uriașelor salarii pentru adușii lui, oameni fără nicio legatură cu munca în radio? Ba chiar să raporteze profit? Taind din veniturile redactorilor si realizatorilor, ale regizorilor de emisie, ale inginerilor de sunet. Dupa metode feudale, isi plateste bine prietenii instalați sefi-cu-biciul si aduce la maxima umilirea profesionistilor de radio. Dupa ce că veniturile în instituție nu au mai fost indexate din anul 2008, Miculescu a tăiat și toate acordurile, toate sporurile, orele de week-end și de noapte. A tăiat toate emisiunile interactive de noapte si de week-end pe RRA ca să elimine plata pentru ore suplimentare și a umplut spatiul cu inregistrari de concerte internationale. A înlăturat, fără explicatii, realizatori formati, cu experienta de 10-15 ani de pe RRA, înlocuindu-i cu DJ de la Europa FM si de la alte posturi comerciale, rămași fără loc de muncă. Cum de nu i s-au impotrivit managerii RRA? Sunt santajabili: Dan Preda a devenit manager incalcand Statulul Jurnalistului, anexa la Legea 41, iar Nicu Popescu este redactor sef fara sa fi dat concurs.

7. Posturi de realizatori pe RRA, pe durata nedeterminată, ocupate prin concursuri frauduloase, necomunicate public

I-a angajat pe sest, pe durata nedeterminată, in decembrie 2014, direct realizatori, pe Dan Alexandru de la Europa FM, Johann Pohrib si Eugen Rusu, colaboratori, cu dubiosul „director” Marius Furdui adus de la Europa FM, presedintele comisie de concurs si santajabilii Dan preda si Nicu Popescu in comisie. A eliminat abuziv, de la radioprograme nume consacrate, care ridicaseră în timp audiențele pe tronsoanele orare respective, înlocuindu-i cu DJ lipsiți de performanțe, profesionalism și experiență. A scos din radioprograme vedete ale RRA, Dan Creța, Adrian Soare, Viorela Pănculescu, Monica Stoica. Pe Felix Crainicu, regizor de teatru la Targoviste, l-a adus sa inlocuiasca in emisiunile muzicale redactorii de specialitate și prezintă emisiuni citind de pe google.

Solicităm oficial sa cercetati legalitatea organizarii, in luna decembrie 2014, a “concursurilor” de angajare ale lui Dan Alexandru, Johann Pohrib, Eugen Rusu, Felix Crainicu si Cristina Drăghici. Aceste concursuri de angajare pe durata nedeterminata nu au fost nicaieri comunicate pe site-ul SRR, nici organizarea lor, nici rezultatele. Nu cereti sprijinul serviciului resurse umane si serviciului juridic, complicitatea acestora este evidenta!

http://www.srr.ro/pages/categorie/33/anunturi_angajare/page:1

Nemaivorbind de faptul ca noi toti am pornit de la stadiul de redactor sau reporter si am facut stagiu în producția editorial ani de zile pana sa dam concursuri de promovare pentru functia de realizator. Am pornit de jos, invatand mai intai terenul si microfonul, stirea, informatia, interviul, comperajul, conceptia unei emisiuni, apoi a unui line. In timp ce Dan Alexandru, Johann Pohrib, Eugen Rusu, Felix Crainicu, Ionut Dragu, au ajuns direct realizatori, fara sa fi conceput niciodata o emisiune. Funcția de realizator presupune realizarea unei emisiuni. Ce emisiune realizează nimeniul Dan Alexandru, adus de Marius Furdui, fostul sau coleg de la Europa FM? Ce performanțe anterioare găsiți pe net despre acești oameni deveniti direct realizatori peste noapte?

Acestea sunt abuzuri imaginare? Suntem nebuni? Complexati? Frustati?

Faptul că nimenii Marius Furdui și Dan Alexandru, aduși pe șest de Miculescu de la Europa FM la Direcția Programe, înființată special pentru ei, au scos emisiuni și profesioniști de pe RRA, RRC, Antena Satelor si nu numai? Le-au luat emisiunile discreționar, fără explicații și fără justificări scrise? I-a adus la disperare, distrugându-le stima de sine, încrederea în propriile realizări, în ceea ce credeau că era cariera lor?

Faptul ca s-au redus ingrozitor veniturile facatorilor de produs radiofonic specific, ca sa poata fi asigurata intretinerea monstruosului Comitet Director si a adusilor lui Miculescu pe salarii grase, fara a intra in deficit?

Faptul ca tot ce am acuzat noi de-a lungul timpului a dus la dosare penale si condamnari, in timp ce Consiliile de Administratie a tacut malc?

Doamnelor si domnilor în care înca mai credem și ne-am pus speranța,

V-am oferit toate dovezile posibile pentru ceea ce susținem, cu documente oficiale ale SRR și cu link-uri de pe site-ul SRR.

Nimeni dintre angajati, cu excepția liderilor sindicali, nu va lua o poziție directă, în nume personal! Prea multi colegi care au luat atitudine au fost concediați, hărțuiți în comisii disciplinare și sancționati. De la Iasi, Cluj, Bucuresti. Urmeaza colegi de la Radio Constanta. “N-au decât să ma dea în judecată” – spune Miculescu Ovidiu. Se distrează pentru că stie clar că nu el va plăti daune, ci institutia, asa cum a facut si Demeter. Ce-l impiedica să isi bata joc de noi?

Vă rugăm să iesiti de pasivitate si sa luați măsurile necesare pentru normalizarea activității în SRR și restabilirea climatului de profesionalism, respect și dreptate, specific culturii noastre organizaționale, care a dus, în trecut, la adevaratele noastre mari performanțe.

a) Constatați fraudarea concursurilor de angajare din 2013-2014, în cazul consilierilor lui Miculescu și al membrilor Comitetului Director prin prisma prevederilor legale referitoare la conflictul de interese si traficului de influenta

b) Constatați fraudarea concursului de angajare în cazul managerului postului RRA, Dan Preda, prin încălcarea prevederilor art. I.4.3 din Statutul jurnalistului de radio: ” În situațiile în care, în urma unei susțineri politice, un jurnalist de radiodifuziune ocupă un loc în Consiliul de Administrație al unei societăti publice sau de stat, el nu mai poate ocupa nicio funcție de decizie editorială în Radio România, timp de cinci ani de la încheierea mandatului în respectivul Consiliu de administrație. Dan Preda a făcut parte din CA al SRR între 2005-2010, din partea PSD, http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1223258-psd-desemnat-reprezentantii-srr-srtv.htm , iar după doar 3 ani, în 2013 ocupa prin concurs postul de manager al postului RRA! http://www.srr.ro/files/CY1923/01.%20REZULTATE%20MANAGERI%202013/rezultatfinalmanagerRRA.pdf

c) Impuneti prin vot majoritar in CA suspendarea (nu încetarea) contractului de muncă în cazul Oltea Șerban Pârâu, condamnată la închisoare. E rușinos ca o infractoare condamnată să conducă sute de oameni într-o instituție publică și să reprezinte national și international cultura la Radio România! Există prevederi legale în acest sens. S-ar putea sa nu vi se ralieze acei colegi din CA care au bătut pământul în lung și lat, împreună cu OSP și soțul ei, în turneele orchestrei simfonice radio.

d) Constatați nelegalitatea organizării concursurilor de angajare pe durată nedeterminată la RRA din luna decembrie 2014, în urma cărora au fost angajați definitiv: Dan Alexandru, Cristina Drăghici, Felix Crainicu, Eugen Rusu și Johann Pohrib. Nu a fost vorba de concursuri interne de promovare, întrucât niciunul nu era angajat definitiv, ci colaboratori sau pe durată determinată! Concursurile nu au fost anunțate, cei în cauză concurând singuri pe post. Nu veti găsi postate pe site-ul srr.ro nici anunțurile de concurs, nici rezultatele!

e) Reveniti prin HCA la un Comitet Director neremunerat, format din directori ai institutiei selectati din concurs, veti face niste economii imense, cu care se va putea reveni la o salarizare decenta a jurnalistilor.

f) Reveniti prin HCA la o oraganigrama simpla, coerenta. Este aberant ca posturile nationale sa nu apartina toate aceluiasi departament, ci sa fie impartite dupa cheful infractoarei Oltea Serban Parau!

Acestea sunt abuzurile cele mai grosolane, mai evidente, mai lesne de probat ale dictaturii lui Miculescu. V-am oferit dovezi suficiente pentru a le constata, și a lua măsuri de înlăturare a lor, începând cu sesizarea organelor abilitate.

Opriți-l pe Miculescu!. Înlăturati efectele răului produs, altfel veti fi partasi la distrugerea acelui radio public inca viu, care traieste prin pasiunea si dragostea profesionistilor sai, umiliti si îngenunchiati de cizma pe grumaz a acestui ticalos mitoman, care promoveaza infractorii, condamnații la inchisoare si non-valorile.

“Cat Ponta va exista, nimeni nu se va atinge de mine”! Asa isi continua opera diabolica de distrugere a SRR. Raul isi produce efectele in continuare. De d-voastra, membrii inca onesti ai acestui CA, depinde sa opriti jaful si masinaria imposturii. Nu va fie teama ca va veti pierde posturile in CA. Onestitatea si atitudinea corecta va vor fi apreciate si, cu siguranta, va vom regasi si in urmatorul Consiliu de Administratie.

Aveti de ales intre a schimba ceva si a–l lasa pe Ovidiu Miculescu sa distruga in continuare.

RT, un jurnalist”

13 gânduri despre “Scrisoarea unui jurnalist de la Radio Romania către Consiliul de Administrație al SRR

  1. Pingback: Pe ultimii centimetri ai lui Miculescu se organizeaza concursuri la Radio Romania | SUSROMANIA

  2. Pingback: Jiminy, Pinocchio și cei 9 curajoși de la Radio Oltenia Craiova. Felicitări ! | SUSROMANIA

  3. Felicitarile si mesajele subliminale nu tin loc de rezolvari ..ar fi cazul sa incetam cu disensiunile si analizele cu iz subiectiv. Chiar daca se dovedeste extrem de puternic, Adrian nu poate razbi de unul singur, este necesara si o reala coordonare si solidarizare la nivelul compartimentelor SRR, inclusiv la nivelul liderilor de sindicat nesubordonati sistemului. Daca sunt perpetuate discutiile neproductive dintre sindicate, daca sunt alimentate orgolii sau urmarite propriile interese, vom fi tot dezbinati – exact ceea ce urmareste…. Miza principala in aceasta perioada trebuie sa fie unitatea noastra si o vointa cat mai ferma fata de aflarea adevarului si plecarea celor gasiti vinovati. Cei care n-aveti nervii tari sau sange in instalatie ar trebui sa fiti macar empatici dar nicidecum indiferenti sau duplicitari.

    Apreciază

  4. Felicitari, „Radio Romania>, corecta analiza !
    „Radiodifuziunea libera” se incurca in aprecieri… Alaturi de Adrian Moise, caruia ii transmitem, si pe aceasta cale, aprecierile noastre sincere, insira nume de „lideri”, care se obosesc sa bata la usile parlamentarilor, doar, pentru avantajul si buzunarul propriu. Stiti ce salarii au?!
    Daca se va produce o schimbarea benefica in conducerea SRR, noi stim cine a muncit si s-a sacrificat pentru a produce aceasta schimbare.
    Multumim, Adrian Moise !

    Apreciază

    • Stimate coleg „Sindicalistii Radio Romania”, ii multumim lui Adrian Moise ca ne-a pus la dispozitie acest blog pentru a face publice opiniile noastre. Ar trebui sa apreciezi efortul tuturor, cunoscuti si necunoscuti, nu sa le dai in cap celor care (inca) nu au fost concediati, ci vor sa lupte dinauntru. Asa ne tine sub cizma mosierul Miculescu: unii pupa papucul, iar dintre cei care nu pupa papucul, au grija unii sa le dea in cap altora, pe motiv „ca care din noi e mai grozav”. Suntem toti nemultumiti, nu numai liderii sindicali. Ii admiram si le suntem recunoscatori tuturor celor care isi asuma riscurile si pentru noi. Ne dai voie? Colega, unde-s multi, puterea creste!i Mai gandeste-te.

      Apreciază

  5. Inca 25 de ani au fost necesari pentru ca romanii sa inteleaga, in sfarsit, cat rau a facut „sistemul” acestei tari de-a lungul istoriei. Mai mult, dupa 1989 toata resursele Romaniei au fost halite, cu o foame si mai mare, de aceste grupuri formate din membrii si colaboratorii fostei Securitati ajutate de reprezentantii fostelor structuri administrative si alti oportunisti. Situatia din Radio demonstraza ca “sistemul” s-a bazat, ca peste tot, doar pe lichele. Daca Radio Romania ar fi avut in echipa sa doar oameni onesti sistemul n-ar fi putut face nimic, chiar daca a avut grija sa-si inoculeze sclavii de pe la diverse firme pe unde a “manageriat”. Pentru a reusi, pentru a demola orice rezistenta, s-a bazat si pe “caracterele” din interior. Concluzie: daca nu ar fi fost printre noi acei lipsiti de coloana (se stiu ei care), acest sistem n-ar fi reusit, faptul ca foarte multi colegi, in special cei care nu prea au facut nimic ani de zile, au fost de acord, in schimbul unui contract, a unei prime sau mariri de salariu, sa accepte ca noi ceilalti sa fim marginalizati, umiliti sau dati afara, este foarte grav. Va multumim dragi colegi! De ce ati ati fost de acord cu aceste mizeriil? De ce ati fost de acord ca cei care nu faceau decat sa apere adevarul si onoarea sa aiba de suferit? Este adevarat ca cei mai multi dintre voi sunteti fricosi, nu va bazati pe propria vostra constiinta si nu stapaniti foarte bine obiectul muncii? Cum aratati cand va uitati in oglinda, cumva schimonositi? Credeti ca daca ati primit niste avantaje pentru ca ati fost de acord cu suferinta colegilor vostri va veti mai numi vreodata colegi? Nu, va veti numiti sclavi!

    Apreciază

  6. Bravo fratilor, haideti, incepem sa ne miscam! Multumim Adi Moise, multumim Razvan Dumitrescu, multumim Gabriel Bassarabescu si Michaela Platon, bravo Emanuel Zaharia, Razvan Theodoru si Alex Gheorghe! BRAVO TUTUROR CELOR NENOMINALIZATI care vreti si ati inteles, in sfarsit, ca puteti schimba lucrurile. Miscati-va si voi, ceilalti, nu e asa greu, aveti prieteni in presa si in Parlament, ati facut emisiuni cu ei, interviuri. Exista portaluri, exista Kamikaze, Reporter Virtual, dantanasa.ro, tolo.ro, curentul, gandul, comisiile de cultura si mass media, au adrese postate, numere de telefon, facebook. MULTIPLICATI SEMNALELE, trimiteti mailurile primite si linkuri catre colegii vostri, NU MAI STATI IN AMORTEALA, ASCUNZANDU-VA IN SPATELE CURAJOSILOR! LA LUPTA!!!!

    Apreciază

  7. Este timpul sa se inceapa curatenia de toamna.”Frustratii” care „destabilizam radioul” asteptam cu nerabdare sa scapam de oportunistii,pupincuristii, lingaii care ne privesc ca pe niste sclavi pe plantatie.Ne-am saturat sa fim jigniti,umiliti de cei care ne conduc.Ne-am saturat sa dam cu subsemnatul pentru opiniile noastre.Acestia vor sa conduca oameni fara caractere, fara personalitate.Din fericire, mai sunt colegi care lupta pentru drepturile lor, pentru opiniile lor si care nu s-au vandut si nu si-au vandut colegii sau liderii de sindicat pentru bani sau pentru angajarea membrilor familiei. Saraci dar cu inima curata. Si pentru ca nu am vanat nimic, nu mancam dar nici nu cersim.NU VREM DECAT DREPTATE.

    Apreciază

  8. Jos Demeter !
    Jos Toghina !
    Jos jurnalistul cu vederi subiective si partinitoare !
    Jos hotii, tortionarii, impostorii si manipulatorii !

    Apreciază

    • Este timpul sa se inceapa curatenia de toamna.”Frustratii” care „destabilizam radioul” asteptam cu nerabdare sa scapam de oportunistii,pupincuristii, lingaii care ne privesc ca pe niste sclavi pe plantatie.Ne-am saturat sa fim jigniti,umiliti de cei care ne conduc.Ne-am saturat sa dam cu subsemnatul pentru opiniile noastre.Acestia vor sa conduca oameni fara caractere, fara personalitate.Din fericire, mai sunt colegi care lupta pentru drepturile lor, pentru opiniile lor si care nu s-au vandut si nu si-au vandut colegii sau liderii de sindicat pentru bani sau pentru angajarea membrilor familiei. Saraci dar cu inima curata. Si pentru ca nu am vanat nimic, nu mancam dar nici nu cersim.NU VREM DECAT DREPTATE.

      Apreciază

  9. Clar si la obiect! Vrem sa ne fie inapoiat Radioul! Vrem ca Radio Romania sa fie din nou al nostru, al romanilor, al profesionistilor, al oamenilor de cultura adevarati, al celor care ani de zile au facut ca radioul public sa fie iubit si ascultat de toti romanii. Spuneti NU gastilor care au acaparat Radioul! Domnilor din CA stim foarte bine ca sunteti numiti politic si ca faceti pentru Radio doar ce va spune partidul sau buzunarul dar incercati, macar din cand in cand, sa aveti constiinta faptului ca Radio Romania este cu mult mai mare in raport cu micimea muncii si caracterulului domniilor voastre. Ati papat suficient din resursele noastre, e timpul sa acceptati ca sunt altii mult mai buni si mai apropape de valorile compatibile cu Radio Romania. Poate o sa intelegeti candva (sincer nu cred) ca managementul “de top” sau audienta “de piata” sunt nesemnificative atat timp cat radioul romanilor nu mai are echipa si suflet, este golit de continut, este redus la o simpla institutie care emite comunicate de presa. ATAT ATI PUTUT, PLECATI! Nu uitati sa luati cu voi lichelele, infractorii, oportunistii, lingaii si pupincuristii – „colegi” de-ai nostri care au dovedit in ultimii ani ca sunt niste caractere puternice. Succes si RESPECT celor care au curaj sa se incapataneze sa ramana oameni!

    Apreciază

  10. Fabulos. Felicitari pentru sinteza si pentru sublinierea unor fapte reprobabile ale acestor infractori, diletanti si oportunisti. Se simte in aer vremea schimbarii… Oameni buni, jurnalisti, reprezentanti onesti ai administratiei, faceti ceva pentru decapitarea acestei caracatite, sau macar pentru taierea tentaculelor care sugruma libera exprimare, creativitatea si starea de bine care pana odinioara marcau aceasta institutie media cu o amprenta distincta a profesionalismului. AJUNGE cu mafia OM-ului, ajunge cu acest putregai ridicat la rang de demnitar!

    Apreciază

Multumesc!